Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporumla emekliyim ama kontrol muayenesine çağrıldım..?

panocu76

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba .2015 yılında %70 özürlü raporum var ve vergi indirimi hakkından yararlanarak emekli oldum.
Bugün gelen bir tebligat ta tekrar kontrole gitmem gerektiğini ve tekrardan değerlendireceklerini söylüyor.
Benim merak ettiğim %40 altında oran çıkarsa emeklilik iptal olursa
Bana ödenen emekli maaşlarını geri istenirmi?
(Not raporum da sürekli diye yazıyor)

panocu76

Merhaba malulenmi yoksa vergi indiriminden mi emeklisiniz. Birde vergi indirimindense eğer vergi indirim belgenizde süre kısıtlaması varmıydı

sayın meren.. vergi indiriminden emekli oldum ve süre kısıtlaması yoktu

Ben bilir kişi değilim ama Bu siteden öğrendiklerim bana çok şey kattı benim düşüncem veya tahminim şu yönde SGK; Bedensel olarak ortopedik sakatlığı bulunanları kontrole çağıracağını sanmıyorum belki onları da çağırırlar tam emin değilim ama süreğen kronik olan Hastalıklar için durum kontrolü açısından çağrıldıklarını çok iyi biliyorum. Bu yüzden aldığınız Rapor ve Vergi İndirimi sürekli de olsa kontrol isteyebiliyor. Sorunuza cevap olarak emekli olurken verdiğiniz rapor da bulunan hastalıklar yeni alacağınız raporda da mevcutsa sıkıntı yok oranlar düşse de sizden ne geçmişe dönük ne de şuan aldığınız emekli maaşını kesebilirler çünkü siz o zaman ki yönetmelikte bulunan oranlara göre rapor alıp emekli olmuşsunuz, ancak verdiğiniz raporda var olan hastalıklar yapılan tetkik, muayene ve kontroller sonucu yeni raporunuzda tespit edilemediyse işte orada büyük sıkıntı çıkar, siz her ne kadar ben iyileştim deseniz de SGK artık işi şansa bırakmıyor verdiği paraları faiziyle geri alır sanıyorum.

Kontrol muayenesi sonucu emekliliğiniz iptal edilse bile size ödenen maaşlar geri İSTENMEZ.

panocu76
benim konumda sizinle aynı, yaşadıklarım yazıyor, lütfen konumu okuyun...

BuTcHeR
benden istendi ödenen maaşlar, ayrıca raporum tekkrar çıktığı halde.

Sizde aylık kesilmediği için istenmiş.
Arkadaşın bahsettiği durum farklı.

hipo kalemik periyodik paralezi bir çeşint sinir hastalığı
Atak sırasında boyunda aşagı felç oluyor ve son atak 16 saat sürdü

Nereden okuyabilirim?

Çalışma hayatınıza devam ediyormusunuz diye sorsam bu kontroller artmaya başladı ayrıca sinir hastalıklarında güncel bi tedavi yok zaten sizde bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar 3 yılın sonunda yeni raporumu aldım %70 sürekli olan raporu %40 düşürdüler ama sonunda zorlu bir süreç geçirdim bitmesi beni rapordan daha çok sevindirdi.
Şimdi yeni bir sorunum oldu %70 sürekli vergi indirimi vardı şimdi %40 düştü yeniden mi vegi dairesine başvuru yapacakmıyım?

17.01.2019 yılında size tebligat yapıldı.Heyete girip çıkmanız bu güne kadarmi sürdü.Mahkeme sürecimi işledi.yoksa direk heyete bir kaç ay içinde girip sonuç alabilirdiniz .Niye 3 yıl sürdü.Bu sürede maaşınız kesildimi.Kontrolu sgk istediyse tekrar vergi indirimine gerek yok bence

Birde en son engelli oranları yani 2019 yönetmeliğine goremi yüzde 40 oran belirlendi.

Geçmiş olsun.

Merhaba benim rahatsızlığımın nadir bi rahatsızlık olduğu için doktorlar bir karar veremediler bu 3 yıllık süreç için de 6 defa kuruldan döndüm 5 doktor görüşü alındı 45 gün hastanede yatışımda var en sonunda sağlık bakanlığından görüş alındı ve karara baglandı
sonuç olarak buraya kadar geldi .
yeni raporum hangi engelli oranları yani 2019 yönetmeliğine göre mi verildi bilmiyorum

panocu76

Kontrolde, emekliliği hak ettiğiniz zaman geçerli olan düzenlemeye tabisiniz.

Engellileri güncel mevzuata göre kontrole tabi tutmak

Engelliler sürekli rapor ve vergi indirimi ile yaşlılık aylığı (emekli) olduktan 5-7-9...yıl sonra son mevzuata göre kontrole tabi tutulmaktadırlar, bu haksız tutum ile mevcut engelli’nin yeni mevzuata göre eski oranında engelli raporu alması doğal olarak mümkün değildir, ey SGK, bizler engelliyiz APTAL değil...

• Aile Çalışma ve Sosyal Hizm. Bak.’nın ivedi olarak aksiyon alması 48-50... yaş ve üstü birçok yaşlılık aylığı kesilmiş çoğu işsiz, çocuklu gerçek mağdur ve küskün engelliye ışık olacaktır.

HAKSIZ VE HUKUK' SUZ OLARAK OLARAK EMEKLİ OLMUŞ 4a SSK LI ENGELLİLER MAĞDUR EDİLMEKTEDİR - GEÇ OLMADAN BU SESE KULAK VERİN!!!
Engelliler sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan 2-5-6..yıl sonra 20.02.2019 tarihli (aşağıda) son mevzuata göre kontrole tabi tutulmaktadırlar, aynı rahatsızlık devam ettiği halde son yönetmeliğe göre kontrol edildiklerinden 3.grup 4a SSK lı engellilerin birçoğunun oranları doğal olarak %40’ın altına düşmekte yaşlılık aylıkları kesilmektedir bu haksız tutum ile mevcut engelli emekli olduktan 2-5-6 yıl sonra yeni mevzuata göre değerlendirildiğinde ilk raporunda belirtilen oranda engelli raporu alması doğal olarak MÜMKÜN DEĞİLDİR.
*Bu haksızlık, yanlış ve yeterli hukuki dayanağı olmayan bir uygulamadır.

*SGK ve müfettişleri gerçekleşen mağduriyeti kabul etmekte ancak yardımcı olamamaktadır.

Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
Madde. 15 - 20.02.2019
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

• Konu oldukça mühimdir, Türkiye'de 10 milyona yakın engelli var, şahit oluyorum ki amaç (mevcut çalışan engelliler dahil) algı oluşturmaktır.

• Konu hakkında SGK Kurumu ve Sağlık Bak. Sağlık Hizmetleri G.M.’nın ivedi olarak aksiyon alması 48-50... yaş ve üstü birçok yaşlılık aylığı kesilmiş çoğu işsiz, çocuklu gerçek mağdur ve küskün engelliye ışık olacaktır, çok geç olmadan değerlendirmenizi önemle ve ısrarla belirtmek isteriz...

aynen kardeşim...

yeni son mevzuata göre kontrol muayenesi yapılıyor ne yazık ki .....

ben sağ ayak kalıcı polio sekeliyim ve emekliyim bizide mi kontrole çağıracaklar.2014 de emekli olmuştum.% 40 ile

saol kardeşim biz engellilerin çektiği nedir,o zaman pirim yetti emekli olduk şimdi çağırılsak aradaki 8 sene pirimde yok o zaman ne olacak

Kim düşünüyor ki bunu zulüm başka bişiy değil....

hak hukuk baştakiler bilmiyor.kul hakkı hiç bilmiyorlar...kafalarına göre değiştirip kural yasa koyup engelliyi mağdur etmek ne demek

Üst Alt