Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporumu %40'dan %19 düşürdüler!?

rumusuya

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar benim %40 sürekli raporum vardı gelir vergisi indirimi için başvurdum bunu %19 a düşürdüler ve eski raporumun iptal olduğunu sölediler hastane sağlık kurulundaki çalışanlar şimdi benim öğrenmek istediğim bu sürekli raporun sürekliliği nerde kaldı sölermisiniz.konuyla alakalı bilgisi olan yazsın lütfen

rumusuya 16 Aralık 2010'dan sonra oranlar güncellendiği için tanıya göre düşürme yapmış olabilirler. Önemli olan sakatlık oranı cetveli 'nin güncel halinde rahatsızlığınızdan ne kadar oran alacağınızdır. Eğer gerçekten % 40 altında kalıyorsa ve hastalığınızda ilerleme söz konusu değişe, başka rahatsızlıklarla tamamlayabilir, bu da mümkün değilse alamazsınız.

Ancak yine % 40 üzerinde olmasına rağmen düşürmüşlerse itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz, er geç kazanırsınız.

2009 tarihli raporum

Kelebek rahatsızlıgım dvy staz ülseri sağ ayak sadece

@rumusuya ;

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmişderin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar;

a- Staz ülseri bulunmayanlar:% 20

b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite:% 40
2- İki ekstremite:% 70

olarak geçiyor güncel cetvele göre. a'ya göre vermişler, b olmalı diyorsanız itiraz hakkınızı kullanın.

Merhaba rumusuya

Bende de staz ülser var tek ayakta raporum onaylandı %40 verdiler
Sizin raporda tanı olarak ne yazıyor du

Geçmiş olsun :) gülüyorum kızma benim %42 engelli raporum var 2013 yılında aldıgım raporumda yazan Duchenne paralizi hastalıgı..

Vergi indirimi için gördermiş oldugum raporum %42'den %15 e düşürdüler :) arayıp sordugumda aldıgım cevap daha komik bi yanlışlık yapmış olabiliriz :D bunu söyleyen bakanlık ha...

Raporum sürekli olarak devam etmekte sadece vergi olarak iş yerimdeki vergi kısmına 3.derece engelli olarak işlenmiş oda bakanlıkdan yazı geldigi için :D

Neyse genel olarak dediğim Yeminlen türkiyede engellilere ........ deger verilmiyor..

Aksini ispat eden varsa oturup sabaha dek dinleyebilirim :)

Benim haziran 2017 de aldıgım yuzde 40 raporumuda 19 a dusurduler

İtirazı nereye ne sekilde yapmalıyız

Il sağlık müdürlüğüne başvurun. Sizi tekrar hastaneye sevk edecekler. Oradan aldığınız oran ilk oranınızla tutuyorsa problem yok. Eğer oran farklı çıkarsa sizi tekrar hakem hastanesine sevk edecekler. Oradaki sonuç kesin sonuçtur.

Ankara merkez saglık kuruluna itiraz edebilirmiyim. Vergi dairesi isterseniz tekrar hastaneye sevk edelim dedi. Hangi yolu tercih etsem daha uygun. Sevkmi yoksa il saglıga itrazmı tesekkurler

Ankara maliyeye itiraz hakkınız yok. Anca mahkeme ile dava açabilirsiniz.

Ama önce tekrar hastaneye sevk olun. Aynı oran çıkarsa ve yine ankara düşürürse dava açarsınız.

Farklı oran çıkarsa bu sefer hakem hastanesine sevk alın. O hastanenin vereceği oran kesin orandır.maliye onaylamak zorunda olur. Dava açıp kazanan emsal kararlar var sitede. (en kötüyü düşünelim.)

Üst Alt