Ben bildiğimi söyleyim yanlış varsa arkadaşlar düzeltir. Tabiki sağlıklı bilgiyi il sağlık Müdürlüğünden de alabilirsin
toprakcengiz
1. Senin rapor sürekli ama maliye vergi indirimini süreli onaylamis. Sen süre bitimine kadar vergi indiriminden yararlanirsin.
2. Vergi indirimi süren biterse sadece vergi indirimi hakkını yitirirsin, hastaneden aldığın sürekli rapor ile yine diğer engelli haklarından yararlanirsin.
3. Vergi indirimi süren biter ve ben tekrar vergi indirimi almak istiyorum dersen, öncelikle daha önce almis olduğun sürekli rapora itiraz edip yeni bir rapor cikaracaksin, çünkü iki rapor verilmiyor, diğer raporun varken yeni bir rapor için müracaat edemezsin
bunu Maliyeden sevkli de yapabilirsin kişisel müracaat ilede yapabilirsin.
4. Digelim itiraz ettin ve yeni rapor aldın. Şayet yüzde kırk ve üzeri ise hem vergi indirimi için başvuruda bulunabilirsin hem tüm engelli hakların devam eder.
5. İtiraz ettin ve yüzde kırk altinda bir oran gelirse ki insl bu olmaz. O zaman vergi indiriminden de yararlanamzsin engel haklarından da yararlanamzsin. Diğer sürekli aldığın rapor geçerliliğini yitirir yeni aldığın rapor ile. Son aldığın rapor ne ise o aktif olur ve onu kullanırsın. YanlışıM varsa arkadaşlar düzeltir. Çok daha sağlıklı bilgiyi il sağlık müdürlüğünden de alabilirsin. Gitmene bile gerek yok telefon ile de sorabilirsin.
6. Şayet yeni bir rapora basvursan oranın duseceginden korkuyorsan. Bence şahsi fikrim bekle emeklilik dolana kadar tüm eng haklarını kullan o sürekli rapor ile, emeklilik geldiği zaman raporuna itiraz et ve yeni rapor al. Şimdi basvursan engel oranın düşse yazık olacak o sürekli raporuna. O raporu değerlendir emeklilik gelene kadar.