Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporumu ankara Süreli olarak kabul etmiş!?

toprakcengiz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben hastahaneden 42 oran ile sürekli aldım anklizon spondilit ve psikiyatri den aldım engelli kimlik kartı çıkarttım aile ve sosyal bakanlığından kimlikte sürekli yazıyor ancak Ankara'ya gitti evraklarım iş yeri gönderdi bugün haber aldım süreli olarak değiştirilmiş bunun için ne yapabilirim ve her iki bölüme de tekrar girmem gerekir mi yoksa sadece pskytri ye mi gireceğim

Ankara nın kararları bağlayıcıdır, süre sonunda yeni rapor alacaksınız..

Süreli olmasının sebebi psikyatrik rahatsızlığınız olabilir.
Ankara raporunuzu süreliye çevirmez,vergi indiriminiz süreli olur.
Raporunuz sürekli ise diğer engelli haklarından yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Yani kontorellere gireceğim Zaman yeni rapor mu yazılacak eskisinin hükmü kalkıcak mı psikiyatri olmasına rağmen hastahane sürekli veriyor maliye süreliye çeviriyor Nasıl iş anlamadım

Ne kadar saçma sonucunda elimde sürekli ibareli bir rapor var

toprakcengiz
Elinizdeki sürekli ibareli raporunuza birşey olmayacak, süreli olan sadece vergi indiriminiz, raporunuz değil.
Raporunuzu her yerde istediğiniz gibi sürekli kullanabilirsiniz.
Sadece vergi indiriminiz süreli olacak ve süre bitiminde vergi indiriminizi uzatmak isterseniz tekrar vergi dairesine başvuracak yeni rapor alacaksınız.

Tekrar başvurmak için yeni rapor alınacak dediğinizde işte bu yeni rapor eskinin hükmünü bitiriyor sanırım

eski raporunuzu vergi indirimi haric her yerde kullanabilirsiniz eger maliyenin koydugu kontrolden %40 ve üzeri alırsanız o raporu kullanırsınız

mehmet-41 Maliyenin koyduğu kontrolden düşük alırsam eski sürekli olan raporumu kullanmaya devam edebilirmiyim ki sisteme düşmez mi yeni rapor

Ben bildiğimi söyleyim yanlış varsa arkadaşlar düzeltir. Tabiki sağlıklı bilgiyi il sağlık Müdürlüğünden de alabilirsin toprakcengiz
1. Senin rapor sürekli ama maliye vergi indirimini süreli onaylamis. Sen süre bitimine kadar vergi indiriminden yararlanirsin.
2. Vergi indirimi süren biterse sadece vergi indirimi hakkını yitirirsin, hastaneden aldığın sürekli rapor ile yine diğer engelli haklarından yararlanirsin.
3. Vergi indirimi süren biter ve ben tekrar vergi indirimi almak istiyorum dersen, öncelikle daha önce almis olduğun sürekli rapora itiraz edip yeni bir rapor cikaracaksin, çünkü iki rapor verilmiyor, diğer raporun varken yeni bir rapor için müracaat edemezsin
bunu Maliyeden sevkli de yapabilirsin kişisel müracaat ilede yapabilirsin.
4. Digelim itiraz ettin ve yeni rapor aldın. Şayet yüzde kırk ve üzeri ise hem vergi indirimi için başvuruda bulunabilirsin hem tüm engelli hakların devam eder.
5. İtiraz ettin ve yüzde kırk altinda bir oran gelirse ki insl bu olmaz. O zaman vergi indiriminden de yararlanamzsin engel haklarından da yararlanamzsin. Diğer sürekli aldığın rapor geçerliliğini yitirir yeni aldığın rapor ile. Son aldığın rapor ne ise o aktif olur ve onu kullanırsın. YanlışıM varsa arkadaşlar düzeltir. Çok daha sağlıklı bilgiyi il sağlık müdürlüğünden de alabilirsin. Gitmene bile gerek yok telefon ile de sorabilirsin.
6. Şayet yeni bir rapora basvursan oranın duseceginden korkuyorsan. Bence şahsi fikrim bekle emeklilik dolana kadar tüm eng haklarını kullan o sürekli rapor ile, emeklilik geldiği zaman raporuna itiraz et ve yeni rapor al. Şimdi basvursan engel oranın düşse yazık olacak o sürekli raporuna. O raporu değerlendir emeklilik gelene kadar.

Ufukalp merhaba ufuk bey size birşey sorabilirmiyim. Benim vergi indirimim de sürekli yada süresiz diye bir sey yazmiyor onu nerden ogrenebilirim?

htcaky
Vergi indirimi yazılarında genel olarak xx tarihinden itibaren diye bir ibare olur, süreli olanlarda bu ibareden sonra xx tarihine kadar xx süre ile x derece vergi indiriminden faydalandırılması... şeklinde devam eder, belgede süre kısıtlaması belirtilir yani, böyle bir kısıtlama yoksa vergi indirimi süreklidir.

İyi günler süreli denmesi illa bak her an gidebilir senin rapor manası taşımıyor mesela teyzemin kızında kas hastalığı var ve iyileşme şansı yok sürekli fakat verilen rapor süreli doktora sorduğumda hastalıkta ilerleme olabilir ve oran yükselebilir diye süreli denmiş yani her iki senede bir oran almaya gidiyor. Belki sizdede buna benzer bir durum söz konusudur iyi bayramlar.

merhabalar arkadaşın raporu sürekli fakat vergi indirimi süreli diyelimki (tabiki Allah göstermesin ) arkadaşın başka bir rahatsızlıgı çıktı bunuda rapora ekletti ekletirkende yeni hastalık oranı pskiyatrinin verdiği oranı geçeceği için anklizon spondilit ve yeni hastalığını eklettirdi pskiyatrı olmadıgı için vergi indiriminde ne gibi değişiklik olur diyelimki süre 2 yıl iki yılın sonunda bu arada aldıgı raporu vergi dairesi kabul edip bu rapora göre işlem yaparmı veya iki yılın sonunda yeni güncel rapormu ister cevap verirseniz memnun olurum teşekkürler

ikaruss07
Yeni rahatsızlık ve a.s den alacağınız rapora psikiyatriden oran almaz ve bu haliyle %40 ı aşarsanız süre sonunda bu raporla vergi indirimine başvurursunuz ve sürekli verilmesi ihtimali çok yüksek olur.

Üst Alt