Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporumu nasıl olur da süreli rapora çevirirler!?

Balçovalı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
2010 yılından kronik romatizma ve hipertansiyon dan %42 süresiz engelli raporum ve aynı raporla alınan 3. Derece sürekli vergi indirimim var. Romatizma hastlığımdan dolayı rapor tarihinden sonra her iki kalçamdan Total kalça protezi ameliyatı geçirdim,şimdi de her iki dizime protez düşünülüyor.hastalıklarımla ilgili düzenli ilaç kullanmaya devam ediyorum,tansiyon hariç.
Bu hafta rapor oranımı artırmak için (3. Dereceden 2. Dereceye)sağlık kuruluşlarına girdim fakat oran %50 çıkabildi ve 2 yıl süreli geldi.benim anlayamadığım bu hastalık sürekli hastalık ve çaresi ne yazık ki yok,kaldı ki kalçalarıma takılan protezler de vücuduma ait değil sanki iki yılda iyileşecekmişim gibi!
Sormak istediğim bu işte bir yanlışlık olabilir mi? Son raporun aslını henüz almadım. Bu durum vergi indiriminden emekliliğime olumsuz olarak yansır mı? (Süreli rapor olduğundan) kalça protezi takılmadan ve dizlerim daha iyiyken %42 sürekli çıkan rapor nasıl olurda %50 ve süreli çıkabiliyor? Kalça protezini atlamış olabilirler mi? Vergi indirimim bu durumdan etkilenir mi?Şimdiden görüşünüz için teşekkür ederim

Raporunuzda pisikiyatriden oran varmı?
Eğer varsa süreli çıkar

2019 da çıkan yönetmelikte engel oranlarında güncelleme yapılmıştı

20 Şubat 2019 sayı 30692 nolu yönetmelik
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:

MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı
müştereken yürütür.

Üst Alt