Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli şeklinde raporum var. Emekli olurken tekrar rapor çıkarmam gerekir mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamun aleykum benim surekli engelli raporu aldim ama emekli olamadim yas 16 da sigorta giris oldugu icin onu saymadilar 4080 gun istiyo 4400 gunum var ama bi sene daha dediler

bisey daha sorucam simdi benim raporum surekli seneye emeklilik icin muracaat yapinca tekrar mi rapor cikartcam yoksa aldigim gecerli olucak mi

saygilar.

O rapora göre vergi indirimi alacaksınız yok ise sadece rapor gerekli değil vergi indirimi olmandan emeklilik başvurusu yapamazsınız

%47 raporum var zaten vergi indirimide var ama emekli olmak icin bi sene daha diyorlar prim dolu benim

Vergi indiriminiz var ve sürekli ise emeklilikte yeniden rapor istenmeyecektir.

Benim raporum yuzde 47 surekli 4400 gunum var 1 yil daha dediler bide sosyal yardim isaretli degil buna ragmen beni emekli yaparlarmi

Ahmetvolkan

sosyal yardım engelli aylığını kastediyor, emeklilik ayrı bir şey, emekli olabilirsin, için rahat olsun, hayırlı olsun.

Ahmetvolkan

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği ssklı çalışan (4a) statüsünde olarak gerçekleşecek kişiler emeklilik başvurusu yapacakları tarihte elde edilmiş sakatlık indirimleri varsa, emeklilik zamanı kendilerinden yeniden rapor istenmez. Elde olan vergi indirim hakkı onlara erken emeklilik hakkını kazandırmıştır

Benim sürekli raporum var emeklilikte bu daha rapor veya vergi indirimi isticeklermi

Ahmetvolkan
Vergi indiriminiz olduğunu belirtmişsiniz ve yukarıda kaç arkadaşımız da size doğru cevabı vermiş zaten. Söylenecek başka şey yoktur.

knngm
Buradaki konu 2008 öncesi sigorta başlangıcı olan 4A sigortalıları. Ve bunların erken emekliliği 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31. maddesinde belirtilen vergi indirimi şartına bağlanmıştır. Bu tarihten önce sigorta başlangıcı olan 4A sigortalıları vergi indirimi elde etmiş olmaları şartıyla tekrar rapor istenmeksizin vergi indirimlerine istinaden emekli edilirler.
Siz ise 4C statüsünde devlet memurusunuz. Sizin erken emekliliğinizde vergi indiriminin bir fonksiyonu yoktur.
Emeklilik yönünden eski memur olmanız sebebiyle 5510/geçici 4. maddeye tabisiniz.

5510 geçici 4.madde mi 5434 sk. 39/j mi
ben de onu diyorum işte ssklilarda işe yariyor memurlarda yaramıyorsa eşitlik ilkesine aykırı olmuyor mu?

[FONT=sans-serif]@[/FONT]knngm[FONT=sans-serif] [/FONT]
[FONT=sans-serif]İşçi olsa idiniz bu seferde vergi indirimi sürecinde raporunuz maliye merkez sağlık kurulu tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutulacaktı. Araştırırsanız raporu vergi indirim sürecinde düşürülüp vergi indirimi talebi reddedilen yüzlerce üye görürsünüz. [/FONT]
[FONT=sans-serif]4A lıların raporu var diye otomatik olarak emekli olmuyorlar yani[/FONT]

Ayrıca
[FONT=sans-serif]Artık sigorta girişi 2008 sonrası olan 4A lıların emekliliğinde de vergi indirimi aranmıyor. Onlardan da artık ya yeni rapor istenecek ya da yeni tarihli uygun raporları v arsa kurum tarafından yeniden değerlendirilecek. Artık hiç bir statüde emekliliği önceden garantilemek yok.[/FONT]

Ufukalp

Şimdi bur da mantık ara işe girerken engellisiniz ona uygun olarak sosyal haklardan faydalanıyorsunuz aldığınız tüm raporlar engelli kimlik kartları vb. haklara sahipsiniz yıllarca çalıştıktan sonra sağlıklı bir bireyle arandaki fark sizin engeliliğinize bağlı olarak daha fazla yıpranıyorsunuz sonra emeklilik için sgk ya başvuruyorsunuz skg sen engelli değilsin diyor neye göre çakalığa göre hastane raporlarını hiçe sayarak bu platfor da bir çok kişide sanki nurmalmış gibi geçiştirici cevaplar veriyor kimse demiyor bu bir evrensel haktır bu hakkı hep birlikte hukuk yoluyla alalım

ecvet
Burası bir bilgi paylaşım platformu ve şu anda iş hayatı/emeklilik sayfasındasınız. Burada insanlar içinde bulunduğu şartları belirtir ve sorusu/sorunu varsa dile getirir. Bu sorunun cevabını ya da çözümünü bilen biri de MEVCUT YASA VE YÖNETMELİKLER ÇERÇEVESİNDE cevaplar.
Yasa ve yönetmelikler bu yöndeyken benim ne söylememi bekliyordunuz ?
Bu bölümün amacı ve işleyişi bu.
Yasaları mı değiştireceksiniz, herkese şartsız sualsiz istediği zaman emeklilik hakkı mı vereceksiniz, ne yapacaksanız gidip uygun bir bölüm varsa orada paylaşım ve yorum yapabilirsiniz.

Bu arada siz memuriyete 2013 girişlisiniz.
1Ekim 2018 itibariyle 4A olsun, 4C olsun hiç bir statüde emekliliği önceden garantilemek kalmadı. Bu tarihten sonra girişli 4A lıların vergi indiriminin de emeklilik yönünden hiç bir fonksiyonu yoktur.
Emekli olacağınız zaman ya yeniden rapor istenecek, ya da raporunuz yeni ve uygunsa kurum ve emeklilik açısından yeniden değerlendirilecektir.

Üst Alt