Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirim var. Alacağım yeni raporu Maliye'ye bildirmem gerekecek mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba,

vergi indirimim sürekli bir tarih yok .
fakat engelli raporunun yenisini alacağım yeni alacağım engelli raporunu tekrardan maliyeye ve işyerine bildirip yeni vergi indirimi yazısımı alacağım ?

özcanbjkli

Yeni alacağınız raporun amacı nedir? Yani ne için yeniden rapor almak istiyorsunuz?

@hozgul merhaba,

şimdi benim elimdeki raporda normalde süre yazılması gerekiyormuş 2 -3 yıl oldu raporu alıp kullanalı ama süre yazmıyor ve sürekli mi kısmıda hayır yazılmış anladığım kadarıyla yanlışlık yapılmış hastane tarafından olay bu şekilde.

şimdi ekpss girmek istiyorum sorun çıkmasın dedim.

özcanbjkli

İlginç bir durum olmuş. Haklısınız, normalde süreli ise rapor, o sürenin yazması gerekirdi. EKPSS'ye girerken sorun olmaz ama bana sorarsanız, atamadan önce hazır olsa iyi olur.

Sonuç itibariyle süreli olan raporunuza süre eklenmemiş. Yeni alacağınız raporu bildirmekte fayda var. Devlet asla unutmaz, bir yere not eder ve 3-5 yıl sonra bunu karşınıza çıkarır.

özcanbjkli

HAyır hayır, yeni rapor almaya lüzum yok. Raporda süre kısıtlaması olsaydı bu "xx yıl" diye. belirtilir. Eğer burada bir süre kısıtlaması yazılmamışsa, rapor SÜREKLİ demektir. Elleşmeyin.

Bir ek: Vergi indirimi sürekli ise yeni rapor alsan da bunu vergi dairesine bildirmene gerek yok. Ama diyelim ki yeni rapor aldın ve raporun oranı %40'ın altında, bu durumda olası emeklilikte sgk kontrol isteyebilir. Yok eğer yeni raporun %40 üzeri olursa, zaten bu açıdan da risk yok demektir.

OturanBoğa anladım sizi üstadda şimdi bnm raporumda piskoloji oranı vardı onlarda süreli oluyormuş. 1-2 yıl gibi.
rapor geçerlilik tarihi : boş
süreklidir : hayır

vergi indirimi yazısında da süre yok.

Emekliliğime 9 yıl var. Memurluk sınavına girmeyide düşünüyorum. Sizce sorun çıkar mı ? Yenisi mi alayım ?
Tekrar emin olmak için soruyorum.

Teşekkürler.

Üst Alt