Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirim var. Yeni rapordaki oran düşerse emekli olamaz mıyım?

Betl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. Lütfen bana bir yol gösterin...

2017 yılı Şubat ayında yetkili bir devlet hastanesinden %40 olarak 2 yıl SÜRELİ Engelli Sağlık Kurulu Raporu aldım,
Ankara Vergi Dairesinden raporum Sürekli Vergi indirimi olarak onaylandı.
1 Ocak 1998 yılından bu yanada 7000 günden fazla prim ödemem var.

SGK dan emekli olabilir yazısı aldım ancak bazı tereddütlerim var. Şöyle ki raporum Şubat 2019 da bitecek ve bu tarihte tekrar rapor almak istiyorum ancak %40 ın altında yeni bir rapor almam emekli olmamı engeller mi
eğer 40 ın altında gelecek bir rapor olursa ne yapacağımı bilmiyorum .

Lütfen bana bir yol gösterin

betül hanım vergi indiriminiz sürekli ise bir daha rapor almaya hiç bulaşmayın derim,çünkü sürekli vergi indirimi sürekli emeklilik demek çok büyük oran da...dediğiniz gibi yüzde 40 ın altında bir rapor alırsanız ve bu sgk nın sistemine düşerse sıkıntı oluşturur sizin ve buna benzer durumları olan kişiler için(buna bende tabiyim mesela,raporum süreli vergi indirimim süresiz)...ama tabii herkesin özel durumu farklı olabilir siz bilirsiniz gene de kolay gelsin..

@Betl
Bu konuda ben de deathless 'e katılıyorum.
Bir kere sürekli vergi indirimi almışsam ben olsam onunla emekli olur ve bir daha da rapor falan almam. Ücretsiz ulaşım vs. gibi ufak tefek avantajlar umurumda bile olmaz.

Teşekkür ederim cevabi yazınız için. Bu durumda SGK benden tekrar rapor istermi aslında kafamda oluşan en büyük soru bu

Betl
Vergi indiriminiz sürekli ise emekli olurken tekrar rapor istenmeyecek. Sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 tarihinden önce olan 4A sigortalılarının erken emekliliği 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31. maddesinde düzenlenmiş olan engelli vergi indirimi şartına bağlanmıştır. Emeklilik işleminiz bu vergi indirimine istinaden yapılacaktır.
Tabi SGK'nın her zaman kontrol muayenesi isteme hakkı saklıdır, o ayrı konu.

Üst Alt