Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi ile emekliyim. SGK kontrole çağırdı!?

ORHAN75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2005 yılında aldığım ankilozaon spondilit eklem romatizmasından dolayı iki kalçamda yok yapışık eklemlerimi kullanamayorum çoraplarımı zorla arkadan sağdan soldan belden zor zar bazen çocuklarım giydiriyor ve ayrıca sağ kalça kırıktan dolayı platin var sabitlendi diz bel boyun eklemlerimin hepsinde inanılmaz bir ağrı 8-9 tane hap atıyorum nanamısın demiyor ağrılar aynı zamanda hasatalığım yaş ilerledikçe daha kötüye gidiyor

eski rahmetli suna pekuysal deprem dedenin ahmet ışıkaranın hastalığı kısaca neyse asıl konuya gelelim 2005 te aldığım vergi indiriminden aldığım antalya araştırma hastanesinden % 58 raporumla 17 yılı doldurduğum emeklilik şartlarını tamamladığım 2013 şubatında emekli oldum şimdi bu yıl başında sigorta müfettillerinin itirazı ile tıp fakültesine sevkim yaıldı kağıdı geldi gittim stajer doktorlar baktı yazdı çizdi film vs uzman heyete girecek doktorlar yüzüme bile bakmadan nezamandığı belli olmayan tarihte toplu heyette beni çağırmadan bu baktıkları film ve yazdıkları stajerlerin yazı ve bilgilere göre % 32 rapor vermişler şu an yazı sgk ya gidecek ve ordan vergi dairesine ordandan da merkez sağlık kuruluna diyolar

buarada daha önce 2006 da tekrar rapor yenilemek için gittiğimde aynı hastane % 36 vermişti bimere itiraz ettim oran geriye dönük sürekli hastalığın iyileşmesi ve dış etkenlerin aklıyla kendi aleyhine işlem yaptığından eski raporun onaylanması diye % 58 onayladılar bu şekilde emekli oldum şimdi yine aynısını yaparlarmı yoksa tekrar hakem hastanesine sevk edip bir heyete daha sokarlarmı

bu arada bir arkaşımı böyle yapmışlar o şu an ankara merkez sağlık kurulunun maliyenin haberini beklemekte ayrıca sgk çalışanları geri dönük hak kaybedilmez ama bu sigorta müfettişlerinin işgüzarlığı neymiş fetö vs adını kullanarak millete işkence yapmaktalar eninde sonunda idare mahkemesine açılcak bi davayla 1-2 yıl süründürmeden sonra tekrar emeklilik bağlanır diyolar ama bu arada biz ne yapacağız aç susus geri dönük aldığımız maaşı vs isterlermi yoksa keser sobra tekrar kaldığı yerden geri dönük o arayı öder devam ettirilermi

bu konuda bilgisi olan başından geçen sonuç ve detaylı açıklama yaparsanız sevinirim ne yapmam gerektiği hakkında bilgi lütfen özellikle oturan boğa bülent bey sizden acil..........

allah kolaylık versin sgk 'nın kontrol isteme hakkı var ancak bu nadir görülen bir şeydir 2006 yılındaki %36 'lik rapor buna etki etmiş olabilir

sonra'dan alınan düşük oranlı rapor sgk 'nın dikkatini çekmiş olabilir birde kontrol olayı antalya da daha sık görülüyor nedense ayrıca geriye dönük alınan maaşları geri istemez diye biliyorum

ORHAN75

Emekliliğe temel olan rapordan sonra herhangi bir nedenle alınan düşük oranlı rapor sgk'nın kontrol muayenesine çağrılmasına neden oluyor. Ve korkarım hastaneden yeni rapor almanız gerekecek. Bu eziyetten kurtulabileceğinizi sanmıyorum.

Eğer oran düşük olur ve emekliliğin iptali söz konusu olursa, ve eğer emekliliğe temel olan işgücü kaybı bugün de o günkü kadar varsa, olası maaş iptaline karşı hemen dava açmanız gerek. İlk rapordaki rahatsızlıkların aynen devam ettiğini ıspatlayıp maaşın kaldığı yerden ve faiziyle birlikte geri ödenmesini isteyeceksiniz

Lütfen tüm gelişmeleri buradan paylaşın...

Evet % 32 geldi bülent bey tıptan şimdi sgk vergi dairesine ordan gelen sonuca göre itiraz ve dava açıcaz demi şu an beklemedemi kalalım daha önce aldığım bir raporda 2007 de % 58 tekrar onayladılar ama şimdi neasıl olur bilemiyorum beklemede sonuca göre mi yazayım size bu konuda bilgi lütfen sağolun

Sağolasın muhammet ama sonra % 58 onadılar tekrar böyle bişey yaparlarmı yapılan bildiğiniz varmı vergi diresinin yoksa hakem hastanesine yollaralarmı ayrıca öncede benim tanığım falan filan bişey yok vardım müracat ettim kendileri verdi sonra 36 yıda kendileri verdi

şimdi tıpta beni görmeden stajer doktorun takip ettiği kadar 32 verdi sonrası ne olur hemenmi idari mahkemeye başvurayım sonuç elime gelsin aylık kesilir dersemi bu konuda kararsızım başından geçen olsa o daha iyi yönlendiri ama sizin tanığınız falan bu konuda yardım lütfen

ORHAN75 yas sartindan zaten normal emekliliginiz gelmis olabilir. Ona da baktiniz mi. Gerci prim gunu vs de var ama bir cikis yolu olabilir dedim belki de. Geriye donuk maaslar bence istenmez. Hastalik iyilesti artik engelli degilsin denmis olsa bile, eskiden hastaydim ve calisamiyordum.. ilgili raporum da vardi demelisiniz. Umarim istediginiz sekilde sonuclanir. Basarilar.

Yok yaş daha 42-43 nerde prim 5014 günle emekli oldum oda yetmez yaş daha çok var bu şekil devam edemezsem işim yaş sağolasın

ORHAN75 Agrilariniz konusunda sekersiz ve glutensiz(un makarna ekmek borek vb olmadan) beslenme bicimi, bol omega 3 yagi (tercihen krill oil), ithal uskumru baligi, deniz ve havuza gitmek, meyve yememek (cunku seker var) kilo vermek, kizartma yememek (omega 6 zararli) faydali olur.

Orhan bey selamlar, işte bu korktuğumuz şey sizin başınıza da gelmiş. Allah yardımcınız olsun.

Bende de as var. 2003 de % 40 rapor ile vergi indirimi aldım. Sonra hiç rapor çıkartmadım. Seneye emekli olucam ama böyle şeyleri görünce korkuyor insan.

Siz 2005 de ki %58 raporla emekli oldunuz. 2006 da neden tekrar rapor aldınız?

valla akıllığımızdan 2006 yeniden al yükselirse erken emekli olursun dediler aldık % 36 da kaldı bende bimere şikayet ettim oda dış etken vs.kendi aleyhinde işlem yaptığından almaması gerektiği aldığı için hastalığın incelenip hastalığın kronik iyileşme olasılığı olmadığından aynı % 58 raporun devamına diye yazı geldi

ordan emekli oldum şu anki olayın fetöcü sgk müdürleri doktorların zamanına takılan dönemi tarama yaptığını söylediler ama şimdiki orandan oran belirliyolarmış bakan yok doktorların zaten 6 ay önce muayene oldum beni çağırmadan doktorlar görmeden filmlere göre karar vermişler aşağı yuvarlamalar falan filan benden gitsinde nere giderse gitsin hikaye şimdi vergi dairesi merkez ankara sağlık aynı önceki gibi bir karar vermezse hakem hastanesi diyolar ordanda bir şey çıkmazsa idari mahkemeye dava diyolar buda emekliliğini keserler dava 1-2 yıl sürer diyolar

bu arada ölmez hakedersek geriye dönük alırsın diyolar ama onunda garantisi yok kazanırsın diyorlar geriye dönük alınan haklar iptal olmaz diye yasa kanun var diyorlar ama kanunu tanıyan yok bizim birlik olup bu konuda bir yerlere başvurmamız gerekiyor ama nasıl birlik olcaz sesimizi duyurcaz bilmiyorum neyse hoşçakalın sağlıkla kalın herkezi birlik olmaya destek olmaya davet ediyorum beraber önder olacak arkadaşlara merkeze bir yerlere yakın olanlar varsa yardım lütfen tüm arkadaşlarımıza ALLAHA EMANET OLUN........

Antalya sgim muratpaşa sgm emeklilik karar servisi(4/ana
arkadaşlar bimer e yazdığım yazı üzerinden bu adrese sevk yazılmış bu konuda bilgisi olan bu benim rapor tekrarlama konusunda yeniden incelenerek eskş raporu onayamı göndermişler bilgisi olan varmı bu konuda bilgisi olan yardım etsin lütfen ne yapmam gerekir bekleyeyimmi

ORHAN75

Eski rapor kabul edilecek o halde! Umarım bundan sonra da sorun olmadan işlem tamamlanır

Inş.karar vermek üzere mi diyorsunuz bülent bey eski raporu onaylamak içinmi acaba ne kadar sürede tamamlanır bülent bey sağolasın yüreğime su serptin allah razı olsun karar servisi deftarlıkmı yoksa sgk kendimi antalya sgim muratpaşa sgm emeklilik karar servisi(4/ana neresi onu ayırt edemedim vergi dairesinemi sgk kendimi karar verecek yoksa başka bir hakem hastanesine sevkmi söz konusu acaba bülent bey

ORHAN75

Emekli olduğunuzda var olan rahatsızlığınız aynen devam ediyor. Ben bu BİMER yazışmasının sonuca olumlu yansıyacağını düşünüyorum

BÜLENT BEY YAZI ŞU ŞEKİL DEVAM EDİYOR NEREYE SEVK EDİLMİŞ VEYA KARAR AŞAMASINDAMI BU KONUDA YARDIMCI OLSANIZ.
Varide Tarihi Konusu
368953 09.01.2017 ANT İL SAĞLIK MÜD RAPOR GÖNDERİLDİ
10821436 08.09.2017 BİMER AYLIKTA HATA
AYRINTILARINI GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ EVRAKIN SATIRI ÜZERİNE TIKLAYINIZ.
Tarih Birim İşlem
1 08.09.2017 ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK KARAR SERVİSİ(4/ANA ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 08.09.2017 ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK KARAR SERVİSİ(4/ANA
3 14.09.2017 ANTALYA SGİM GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 14.09.2017 ANTALYA SGİM GİDEN EVRAK SERVİSİNE
5 14.09.2017 ŞAHIS TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6 14.09.2017 ŞAHIS

Bir arkadaş vergi dairesine itiraz dilekçesi yazmış ankaraya % 40 eski raporunu onaylamış onun bendemi yazsam acaba bülent bey ne dersiniz

14,09,2017 da çıkan evrak hala gelmedi bu kadar geçmi gelir acaba bu prosödür nasıl işliyor bülent bey yoksa postaneyeyemi sorayım

bence bişe yazmayın beklemede kalmak en iyisi çünkü 4ANA demek bence onaylandı anlamındadır neden derseniz şuan benimde evraklarım o birimde ve tel açtıgımdan onaylandı dediler

4ANA demek maaş baglama servisidir diye biliyorum

Allah cümlemizin yardımcısı olsun

merhaba halil063 ben 4 sene emekli oldum tekrar rapora sevk ettiler bu sefer tıp % 32 verdide karar vermişler derken eski rapor onaylamayamı yoksa ant.vergi dairesinemi sevk ederler tekrar sevkmi yazarlar acaba bu konuda emin olamadığımdan sordum 4a maaş demek yani devammıdır acaba siz nasıl bağlama derken yenimi emekli olacaksınız anlayamadım

halil063 sizin rahatsızlığınızdamı ankilozan spondilit nerde ne şekilde devam ediyor ne kullanıyorsunuz ilaç iğne durumunuz hakkında bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim benimki çocukluktan 35 yıldır gelen bir rahatsızlık sizinki oran nedir sizin vergi indirimi aldınızmı ne zaman kaç nasıl yani deaty lütfen bilgi paylaşıldıkça çoğalır ve yararlı olur benim kanımca bu arada geçmiş olsun da diyeyim allah kolaylık versin hepimize

aslında ankilozon spondolit tetkikler vs tam yapıldıysa ve boyun bel ve kalçalarda kısıtlama varsa kontrol şartı dahi katmazlar diye anladım beni ankilozon dan %79 verdiler malulen emekliligim yeni onaylandı
siz bimere yazdım bimerde olaya müdahil olmuş anladıgım kadarı ile

size tavsiyem içinizi rahat tutmanızdır iş olacagına varır ve bence büyük ihtimalle sizin iş onaylanır diye tahmin ediyorum

sizin kaç yıldır bu ankilozon siz benden daha ilerimi acaba nasıl yürüme nerelerinizde var tutulma yapışma vs benim kalçalar tutuk sağ tam yapışık sol % 90 gibi yapışık ve tutuk bel omuz kol diz vs hepsinde var ağrı kısıtlılık ama bunları yazan bakan yok ondan zaten benim % 58 2005 de aldım şu an daha düşük veriyolar halbuki hastalık ikiye katladı ama doktorların ve oranları düşürmüşler ondan düşük veriyolar

2014 yılında %79 verdiler ve kurum sevki ile hastahaneye gittim sgk bölge malulen emekliligimi red etti itirazım sonucu yüksek saglık kurulu ara karar için beni üni has. sevk etti orda yapılan bütün işlemlerin sonucu uzman doktor ne verse iyi %53 öyle verince ben tebessüm ettim oan beni gördü ne oldu dedi hocam 2014 burdan bana %79 verildi şimdi %53 işimi banamı ögretecen dedi kızdı tmm sorun yok dedim ve dosyamı yüksek saglık kuruluna yolladırlar tekrar incelediler

bir ara karar daha grafikleri istedi ankara grafikleri aldım onuda yolladılar 3 ay sonra dosyam ankardan geldi ve çok şükür olumlu sonuçlandı amma bu işlemlerim 2 yılı geçti gerisini siz düşünün artık yani demek istedigim şu yüksek saglık kurulunda işin ehli doktorlar oldugunu ögrendim çünkü 2 yıl sonra bu hastalık artması gerekirken nasıl oluyor bu doktor oranı düşürüyor diye ankarda çelişki yaşayında grafikleri istedi bilmem anlatabildimmi

bendende eski film vs bişeyler daha ister ankaraya mı sevk etmişlermidir acaba bence sgk nın karar vereceğini sanmıyorum ama neyse inş.hayırlısı olur bakalım

neyse halil063 görüşürüz kendinize iyi bakın inş.herşeyin hayırlısı bakalım sonuca göre yazarım tmm kolay gelsin iyi günler

Bülent bey yazı geldi yazıda şu an müfettiş soruşturmasında şu an bimere yaptığım yazıya istinaden yazmışlar galiba şu an dosya müfettişte vs bir şey yapamamaktayız yazıyor buna benzer kelimeler benim ne yapmam lazım bülent bey vergi dairesine veya sgkya itiraz veya dilekçemi yollayayım ne yapayım bu konuda yardım lütfennnnnnn

ORHAN75

Konuyu Bimer'e yazmanın dışında yapılabilecek bir şey yok maalesef. Bekleyeceksiniz...

Sağol bülent bey ama vergi dairesi belki inceler onaylar eski raporunu diyolar varmı böyle örnekleri bu konuda bilginiz varmı acaba bülent bey siz ne dersiniz görüşünüz nedir acaba alabilirmiyim öngörünüzü

Tam 2 ay oldu ne bir şey yazan var sgk dan vergi diresinden nede gelen giden olumlu olumsuz bir şey öylece beklemeye geçtim bu işin başlangıcı 1 yıla varıp gideri iş hala sonuçlanmadı yahu ne iş bu ya engellileri öldürmek yoksa düşüncemeden kötü hastalık sahibimi yapmak istiyolar hiç bir şey yapmadan sadece düşünceden galiba 7-8 kg verdim yahu yakında yerler beni aylıklarıda o siyasilere kendini bilmez allah korkusu olmayan din sömürücülerine kalır aylığım bu gidişle neyse canım çok sıkkın arkadaşlar bu yeniden kontrollerde düşen emekliliği kesilen veya olumlu sonuçlanan ankara merkez sağlık kurulndan vergi diresinden olumlu gelen varmı allah aşkına varsa yazsın düşüncemeden gidicem vallahi bu haksızlığa dayanamıyorum artık herkeze selam olsun allaha emanet olun........

Üst Alt