Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi olan kişi kontrol muayenesine çağrılır mı?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
sürekli vergi indirimiyle emekli olanlar kontrol muaynesine tabi tutulurmu

Kurum teorik olarak kontrol muayenesi olmayanlardan bile her zaman kontrol muayenesi isteyebilir. Ayrıca şikayet sonrası kontrol isteme durumu da olabilir.

bu durum son zamanlarda çok sık sorulmaya başladı hergün karşılaşıyorum böyle başlıklarla

Kontrol muayenesinde rapor oranım düştü itiraz ettim hakem hastanesindede düştü ilk raporum sürekli ve kronik emekliliğim düşecek muhtemelen yargı yolu açıkmı bilgisi olan varmı

evet arkadaşlar,

ssk kontrol muayenesine çağırabilir gitmek zorunlu ancak oran düşerse ki düşüyor(yeni kılavuza göre) dava yolu açık aynı durumdayım oran 33 e düştü ancak ben 2013 yılına göre emekli olduğumdan mahkemeye verdik avukat olumlu konuşuyor ve bunu heryere duyuruyoruz olmazsa AİHM ne yazacağız yani sizi kontrol ederse bile oran geçerli değil kontrolde amaç engelin bulunduğunun gerçekliğidir.

Geçmiş olsun kardeşim bende aynı durum oldu mersin de 2014 de emekli oldum saçma sapan bir şekilde kontrole çağırdılar oranı 33 düşürdü maaş kesildi itiraz hakkında kaçırdık pandemi den dolayı maliye diyor ben bu hakkı sana verdim hakkın baki ama sonuç yok konuyu bilen de yok avukata memur bile diyor uğraşma normal yaşını bekle emekli ol ssk kurum içi kendi yasalarıyla iş yapıyor daha önce alınmış mahkeme kararı oda uygulamıyor kazansan bile temize gidiyor

İlk 2013 yılında yazılmış kaç yıl geçti acaba ne yaptınız şu an son durum nedir bizimle paylaşabilir misiniz en azından bu forumda bütün sorunlarla karşılaşanlar aradan yıllar geçse sonucu yazmaları gerekir bilgi aldıktan sonra buraya uğramamazlık yapılmamalı lütfen yaşadığımız olayların sonucunu da paylaşalım ki sorun yaşayan arkadaşlarımıza yol gösterici olmuş olur

Üst Alt