Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi, süreli rapor ile nasıl emekli olabilirim?

atipikpsikoz76

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak.

Engelli raporum üç yıllık ama vergi indirimim sürekli. Şu anda çalışıyorum. Acaba raporun süresi bitince mesela 4 yıl sonra emekliliğe başvurursam emekli olabilir miyim? Yoksa sgk yeni rapor almam için hastaneye mi sevk eder?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

atipikpsikoz76

Vergi indirimi sürekli ise emeklilik hakkı da kazanılmış olur. Daha sonra düşük oranlı rapor almadığı sürece sgk emeklilikte arıza çıkartmaz.

Peki emeklilik için başvurduğumda benden sadece vergi indirim belgesini mi isteyecekler yoksa engelli raporunu damı isteyecekler?

sadece vergi indirim belgesinin fotokopisi yeterli zaten sgk maliyen teyit edecektir vergi indiriminizi

kontrol muayenesini geçemezsem tekrar sgk ya emeklilik için başvuru hakkım varmı?

Arkadaşlar emekli olmaya karar verdim. Kontrol muayenesi beni korkutuyor. Rahatsızlığım psikolojik 3 yıllık heyet raporum var, vergi indirimim sürekli. Emekli olsam bile muhtemelen kontrol muayenesi isteyecek sgk. Acaba kontrol muayenesini geçemezsem tekrar sgk ya emeklilik için başvuru hakkım varmı?

vergi indirimi sürekli ise kontrol istenmez genelde sgk vergi indiriminize bakar

Peki diyelimki sgk 1 yıl sonraya kontrol koydu, çünkü okuduğum kadarıyla psikolojik rahatsızlıklarda böyle yapıyorlarmış.kontrol muayenesini geçemezsem tekrar sgk ya emeklilik için başvuru hakkım varmı?

mehmet-41...hocam yani mesela benim süreli raporum süresiz vergi indirimim var,sgk şerh koydu bu sefer tedaviyi geçip yüzde 40 rapor alamadım,sgk gene de vergi indirimim süresiz diye emekliliğimi devam ettirirmi?..teşekkürler..

deathless
Mümkün değil.
SGK kontrol muayenesini geçemeyen kişinin emekliliğini sonlandırır.

Ufukalp..teşekkürler..gerçi benim beyin kanamasına bağlı bir durum, yüzde 40 ın altına düşeceğimi zannetmiyorum ama işte burası Türkiye insan da hep bir endişe oluyor!

atipikpsikoz76

konu ile ilgili en az 4 tane aynı konu konu açılmış.Ben aynı konuyu daha önce açmıştım.Hala emekli olmadım beklemedeyi. sizden ricam başvunuzu yaptı iseniz emekliklile ilgili hangi aşamalarda geçtğinizi yazmanızdır.
biz de aydınlamış oluruz.

Tahsis talep formuna yaşlılık aylığı mı yazacağız

Arkadaşlar kısmetse vergi indiriminden bu hafta emekli olacağım. Tahsis talep formunu doldururken yaşlılık aylığı mı yazacağız, yoksa malulluk aylığımı?

Emeklilik başvurusunda emekli olabilir yazısı da isteniyor mu?

Sevgili arkadaşlar dün emekli olabilir yazısı aldım. Fakat bu yazı 3600 gün 15 yıla tabi olup emekliliğe hak kazananlara verilenin aynısı. Sakatlıktan dolayı verilen yazıdan değil. 2 gün sonra şirket çıkış giriş yapacak ve ben emeklilik başvurusunda bulunacağım. Acaba emekliliğe başvuru sırasında bu sakatlık indiriminden faydalanabilir yazısını da isteyecekler mi?

Önceki mesajın devamı biraz daha açık yazmalıyım sanırım. Bu yazı vergi indirim belgesi değil. O zaten var.ve sürekli.

atipikpsikoz76

Şirketinize emekliliği hak ettiğinizi gösterir SGK yazı ile, SGK'ya da vergi indirim rapor fotokopinizle başvurmalısınız. Benim başvurularım böyle olmuştu

Anladığım kadarı ile emekliliğe başvuru sırasında sadece vergi indirim belgesi ve engelli raporu ile başvuracağım, doğru mu?

Emekli olur yazısı iş yerinizden istifa etseniz bile tazminat alabileceğiniz bir yazıdır. Bu belgeyle iş yerinizden tazminatınızı alabilirsiniz. Emeklilik için de bu yazı vergi indiriminizin fotokopisi ve kimliğiniz yeterlidir.

Emekliliğe başvurdum. 4-a zorunlu sigorta kapsamı ne demek?

Arkadaşlar bugün emeklilik başvurumu yaptım. Aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğim. Şirket çıkış ve giriş yaptı. Akabinde Sgk dan şöyle bir mesaj geldi: ''4-a kapsamında sigorta tesciliniz Zorunlu Sigorta Kolu kapsamında 01.02.2019 tarihinde yapılmıştır.'' Acaba şirket yanlış mı giriş yaptı? Sakat veya engelli gibi bir ibare yok. Diğer çalışıp emekli olan arkadaşların da girişi acaba bu şekilde mi yapıldı?

Bugün emeklilik başvurumu yaptım. İstenen belgeler: Vergi indirim belgesi, engelli raporu, tahsis talep formu ve kimlik fotokopisi

Üst Alt