Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimim olmasına rağmen emeklilikte 1 yıl süre konması..?

gürcan2004

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

ben de 2 yıllık 48 oranlı rapor ve sürekli vergi indirimi alarak emekli oldum.
Sigorta başlangıcın 1995 yılından ve 4987 günüm var.
Bu durumda sg k bana rapor bitiminde kontrol şartı koydu. Önümüzdeki ağustosta kontrollü var görünüyor. A

slında bende sürekli vergi indirimi varken neden kontrol muayenesinisteniyor anlamadım.

Yine çevremde birinden duyduğuma göre sürekli vergi indirimi ve 1 yıllık raporla emekli olmuş ve rapor süresi dolmasına rağmen maaşını almaya devam eden var. Bence sg da mi bu işi tam bilmiyor net bilgi nereden alinirdi.

gürcan2004

Teorik olarak karar verici SGK. Ve genellikle içinde psikiyatrik değerlendirmeler olan raporlarda kontrol şerhi koyuluyor.

Bulent abi selamlar;
Oranım %50 idi heyetten sonra %48'e düştü.11/06/2015 tarihinde İzmir vergi dairesine verdim ankaradan ne zaman gelir.
Geldikten sonra neler yapmam gerekiyor.
Engel grubum Süreğen-Kronik ve Ortopedik yazmasına rağmen rapor 2 yıllıktır diyor 2 yıl sonra neler yapmam gerekiyor.
ssk girişi 1995 9. ay 4867 günüm ssk dan 380.000 tl prim yatmış.
Bağkur 484 gün 8.500 tl prim yatmış .
Tahminen ne kadar maaş bağlanır?

Teşekkürler

Gürcan ne kadar emekli maaşı bağladı?

Simdi arkadaslar Bender sumo durumdayim fakat sensationalistic sonucu sizi bgilendireyim simdi vergi indirimi suresiz gelmesi sizi surekli emekli olacaginiz anlamina gelmez eger sureli Hastane raporunuz varsa

Sgk maliye ile yazisiyor vergi indirimi teyit icin ama maliye sadece bu kisinin vergi indirimi vardir demiyor bunun yaninda hastane saglik raporunun orneginide yaziyor bunun neticesinde sgk belli hastaliklarda yani psikiyatr seker kalp gibi iyilesme olasiligi olan hastalari kontrollu emekli ediyor yani sunu unutmayin benim saglik raporum sureli vergi indirimim surekli ben surekli emekli olacam bakin bende ayni durumdayim yanlis anlamayin ama kanun bu son karar sgknin saygilarla iyi geceler

snr1976
Raporun Ankara'dan gelmesi 1,5-2 ayı bulabiliyor.
Sizin bir şey yapmanız gerekmiyor, vergi indiriminiz iş yerine geldiğinde aslını alın.
Size kalan sadece emekliliğe başvurmak.

yigit16

Şeker hastalığında kontrollü emeklilik mi var gerçekten. Şekeri olup tamamen iyileşen hiç görmedim.

Teşekkürler.

çok teşekkürler Ufuk abi tahmini ne kadar maaş bağlanır?

Maalesef vergi indiriminin sürekli olması fazla bir şey ifade etmyor eğer sağlık raporu süreli ise (1,2,5 yıl vs.) Bu durumda erken emeklilikte sağlık raporu sonunda ek muayene ve kontrol ve tekrar rapor istiyor SGK.

arkadaşlar 2 yıllık 48 oranlı raporla emeklı olmuştum onumuzdekı ağustos 2015 ıtıbarıyle surem bıtıyordu ve ben bugun kontrol muayenesiyle ılgılı bılgı ve rsevk almak ıcın bağlı olduğum sgk mudurlugune gıttım. Ben suresız vergı ındrımı ıle emeklı olmuştum.Bana söylenen sey su oldu. emeklı olduğunuz tarihte hastane raporuna bakıyordu Mevzuat değısıklığı oldu sımdı vergi indırımine bakıyoruz dedi ve telefon numaramı alıp bır ıkı güne arayıp bilgi veririz dedi kontrol muaynesine gerek kalmayabilir dedi benim vergiindirimimde sürekli olduğuna gore emeklilik sürekli görünüyor. Bayağı bir sevindim hastanelerde Koşturmak zorunda kalmayagım Allah'ım şükürler olsun.

İnşaallah öyle olur Gürcan.
Bu sgk iyice yaz boz tahtasına çevirdi işi, hiçbir konuda mevzuatı takip edemez olduk.

sürekli indirim alanların raporları süreğen (kronikmi )dir

Son düzenleme:
Gurcan konu hakkinda gelismeler oldukca bilgilendirirmisin

Konuyla ilgili sg k 1-2 gün içinde benim telefonundan bana geri döneceğini söyledi. Bugün bekledim arayan olmadı. Dedikleri gibi 1-2 güne kadar arayan olmazsa sg k nin yolunu tutupkendim öğrenmeye gidicem. Gelişmeleri mutlaka paylaşırım.

gürcan2004

Gürcan bey selamlar;
Bende %48 le ege üniversitesinden rapor aldım raporun altında 2 yıl sonra tekrar kontrol yazıyo evraklar ankaradan %48 ile onaylanarak İzmir vergi dairesine geldi.
Evraklar henüz elime ulaşmadığı için bişey yapamıyorum ulaştığı zaman emekliliğimi vercem dediğiniz gibiyse bende sizinle aynı durumdamıyım 2 yıl sonra sgk yamı gidilecek ne yapmam konusunda yardımcı olurmusunuz yada 0533 658 85 68 arayabilirmisiniz ben dönerim kısa mesajda atsanız konu ile ilgili.

Teşekkürler

Benim vergi indirimide raporumda sürekli piskiyatri var diye umarım kontrol cıkmaz emeklilik müracıtımda.???

Son düzenleme:
Üst Alt