Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimim var ama yeni raporda oran düşmüş! Emekliliğim ne olacak?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2018 de %43 raporum vardı vergi indirimi sürekli geldi fakat 2021 de oranim %39 a düştü erken emekli olabilirmiyim

yeni raporlar eski raporları geçersiz kılar o sebeple eski raporla emekli olursun ama %39 luk raporu sgk bunu fark eder ve yeniden rapor çıkar der emeklilik iptal olur

Rapordan bahsetmiyorum onu biliyorum vergi indirimi sürekli geldi ankaradan bununla ilgili yazılar okudum sürekli gelenler tekrar başvuru yapmaya gerek yok vergi indirimi sürekli olması yeterli engelli raporuna gerek yokmuş dogrumudur

peki kardeşim emekli oldun yarın seni kontrol muyanesine çağırdıklarında ve yeni rapor almak için ssk ya yölendirdiklerinde bu rapor ortaya çıktığında ssk emekliliğini iptal eder ve o zaman kadar ödediği parayı faizi ile geri alır

Gunlerim ve yaşım var daha bahsettiğiniz konu emekli olan için herhalde suanki durumuma göre sormak istedim 2 yıllık verdiler raporumu 2 yıl sonra yükselir yada düşer onu bilemem ben şuan ki durumu sormak istedim vergi indirimi sürekli gelen kişiler emeklilik hakkı var mı yok mu bunu öğrenmek istedim hatta az önce vergi dairesini aradım durumu izah ettim rapor oranı na bakmiyoruz vergi indirimi sürekli geldiyse yeterli deyip 4200 iş gününü ve 18 yıl şartını tamamla gel dediler

Yanlış anlaşılma var galiba;

Senin engelli raporun süreli ama maliye vergi indiriminde süresiz verdi...

Süreli engelli raporun da kontrolden sonra %40 altına düştü...
Bu şekilde mi oldu..?

Bu şekilde olduysa 6 ay sonra tekrardan engelli raporuna başvuru yap %40 geçtiğinde SGK sağlık kurulu var maliye gibi...
Onlar inceleyip emekli olur yada olamaz diyor..

Bu arada SGK her zaman kontrol var haberin olsun... Özel sektör ise sorun olmaz ama devlet memuru isen işinden olabilirsin. ( Emeklilik iptal edilirse işe dönüş çok zor )

İLKER YAZICI EDİZ

%39 verilen raporuna itiraz et 1 ay süresi var raporun sisteme işlendiği tarihten itibaren.Senin önceki raporun süreli idi sanırım ama vergi indirimi sürekli geldi.Sende süreli raporu yenilemek için girdin oranı %39 a düşürdüler.Ssg vergi indirim yazısına bakar normalde emeklilik için lakin konturol sergi korda tekrar rapor isterse senin bu aldigin %39luk oran li rapor yine karşına çıkar.Normalde vergi indirim yazısı yeterlidir emeklilik için.Rapora itiraz için bulunduğun ilin il Saglik müdürlüğüne rapor ile gidip itiraz edersin seni başka hastaneye sevk ederler.tekrar heyete girersin.

İLKER YAZICI EDİZ

Vergi indiriminden sıra her ne amaçla alınmış olursa olsun düşük oranlı rapor almak maalesef sgk açısından kontrol muayenesini neredeyse garantilemek demek. Yani, vergi indirimine istinaden emekli olursunuz günü geldiğinde, ama bu %39'Luk rapor %100 başa bela olur. Emeklilik zamanı gelemden daha yüksek oranlı bir rapor alabilirseniz bu risk büyük oranda azalır.

Benim merak ettiğim memur olarak emekli olup sonra kontrolde rapor oranı yüzde 40 ın altına düşerse tekrar eski görev yerimize dönemiyormuyuz? Bunun yasal mevzuatı nedir?

rainman57

Memurlarda geri dönüş teoride mümkün ama pratikte imkansız. Düşman başına...

Yüzde 51 2 yıl süreli raporum vardı vergi indirimim ise süresiz idi raporumu yenilettim ve yeni rapor yüzde 62 olarak süresiz geldi aldığım vergi indirimi hala geçerlimi yoksa yeni raporla tekrar başvurumu yapmam gerekir cevap verrirseniz sevinirim

Siyanür16

Eğer ilk sigortalılığın Ekim 2008'den önce idiyse ve emeklilik 4a statüsünde olacaksa, yani emeklilikte vergi indirimi almak şartsa, bu yeni rapordaki oran %60'ı geçtiği için 3. derece olan vergi indirim hakkı 2. dereceye yükselmiş oldu ve bu da emeklilik kriterlerini değiştirdi. Yani yeni raporla vergi dairesine başvurup 3. derece olan sakatlık indirimini 2. dereceye yükseltmek sizin avantajınıza olur.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt