Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli emekli olmuştum. EYT'ye başvurursam aylığım düşer mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , hepinizi saygıyla selamlıyorum
2 sorum olacak ,
[FONT=&quot]1---03/03/1997 sigorta girişliyim ve 5886 prim günüm var, sanırım 5900 gün olmalı. Bu durumda askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısını doldurabilir miyim?
2---Ben 2014 yılında engelliler için vergi indiriminden yararlanarak emekli oldum. Her 2 yılda bir sağlık raporu alarak emekliliğimi devam ettiriyorum. Gelecek mayısta tekrar kontrol muayenesine gideceğim, ve o işkenceyi çekeceğim.
Sorum şu; eyt den emekli olursam maaşım düşer mi . e-devlet emeklilik hesaplamayı denedim ancak zaten emekli olduğum için sistem hesaplamıyor.
şimdiden teşekkür ederim[/FONT]

Önümüzdeki aylarda emekliliğini önce iptal et sonra tekrar başvur emekli maaşım düşmez zaten en düşük 7.500 oldu....not aynısını bende yapacam biraz rahatlasın SSK gidip uapacam

gokseldbuga

1- Askerlik borçlanması mümkünse tabii, prim gün sayısına eklenir

2- Maaşı etkilemez. 1 Ekim 2008'den sonra maaş hesaplama sistemi düşmedi. Zaten dipte maaşlar...

süreli sapor ile emeklilikten eyt ye geçiş

Merhaba
1 yıl süreli rapor alarak emekli maaşı almaya devam ediyorum. 2 yıldır emekliyim. ilk zamanlarda maaşım asgari ücretten fazlaydı ama bu son zam saçmalığıyla birlikte 7400tl olan maaşım en düşük maaş olan 7500tl ye fikslendi. 5500tl alan 2000tl zam aldı ben sadece 100tl... boşuna yüksekten prim ödemişiz. neyse gelelim konuya.

her yıl rapor yenileyip sigortaya götürme eziyetinden kurtulmak adına sgk ya gittim. emeklilik sonrası işlemleri servisinin bana aktardığı bilgi şu şekilde.

Rapor bitiş tarihinden sonra gel sevk olmak istemiyorum şeklinde bir dilekçe yazıcaz 3 ay mühleti varmış çünkü maaşın düşerse vs gibi gerekçelerden ötürü vaz geçip tekrar muayene sevki istenebilirmiş. benim maaşım zaten tabanı görmüş 2 senede belki tekrar hesaplanırsa artar dedim. eylül ortası gibi bitecek raporum tekrar gideceğim. benim durumumda olanlar varsa bilgi paylaşalım lütfen.

rekaan41
Hic ugrasma git eyt den basvuru yap hastanedeki rapor hazirlayan surreli rapir veren dr lerle ugrasilmaz bana 100de80 rapor verdiler 5 senede sure hastaligim duzelmesi yok kalici ama mak dr ler keyf e gore yapiyor

Arkadaşlar merhaba,
kontrol muayenesi tarihini öğrenmek için SGK ya gittim. Görevli memur "sen eyt den emekli olabilirsin her 2 yılda bir sağlık raporu almakla uğraşma" dedi. Sadece 2-3 ay hak kaybı olur dedi, hak kaybı ne demek bilen var mı? EYT onaylanana kadar hiç maaş almıcak mıyım yoksa onaylanana kadar geriye donuk alıccak mıyım, yoksa tamamen başka birşey mi demek.
Bu arada 2 ayrı memura eyt olursa maaşımda düşme olur mu diye sordum, olmaz dediler

gokseldbuga

Evet, bağlanana kadar maaş alamayacaksınız

Emekli maaşları zaten artık dip. Eğer 30 bin tl üzeri maaş üzerinden priminiz yatmadıysa maksimum alacağınız para 7500 tl.

Üst Alt