Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli engelli raporu ile emeklilik sonrası yeniden işe dönmek mümkün mü?

davut renkli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba.

sağlık kurulundan emekli olmak için alınan raporun süreli veya süresiz olması araştırmalarım sonucu öğrendiğim emekli olmaya engel değil. yani 1 yıl sonra kontrol de verilmiş olsa emekli olmaya engel değilmiş.
yanlışım varsa düzeltin lütfen.
örneğin 1 yıl süreli %60 engelli raporu alan biri bu raporla emekli olduğunu varsayarsak, 1 yıllık süreç sonunda hastalıkları iyileşmiş olsa ve %40 ın altında rapor alırsa emekliliği iptal olur mu?
peki böyle bir durumla karşılaşılırsa ve emeklilik iptal olursa eski işine geri mi döner kişi. yoksa işsiz ve emekliliğini kaybetmiş ortada mı kalır? saygılar

davut renkli

Evet, eğer kontrol muayenesi sonucu oran %40 altına düşerse emeklilik iptal edilir. Sonrasında iş açısından bağlayıcı bir kural maalesef yok. Bu risk varsa, emekli olup çalışmaya devam etmek, kontrolde sorun çıkmadığında işi bırakmak daha doğru bir yol olur. Mümkünse tabii.

merhaba. teşekkür ederim

vergi indiriminden faydalanmak için engelli sağlık kurulu raporuna başvurucam. fakat ben sevk edildiğim hastanede psikiatri doktoruna hiç muayene olmadım. üniversite hastanesinde 2 yıldır özel muayene ile tedavi görüyorum. bu durumda ne yapabilirim. beni hiç muayene ve takip etmeyen bir hastaneden vergi indirimi için rapor alabilir miyim?

Not: devlet hastanesinde şeker, kulak, ve çeşitli hastalıklarımdan tedavi görüyorum. ama psikiatriye üniversite hastanesinde ücretli muayene ile doç. dr. a muayene ve tedavi oluyorum.

davut renkli

Bu önemli bir sorun. Sevk eden yere bunu iletmediniz mi? Tedavi gördüğünüz hastaneye sevk ettirmeniz imkansız mı?

oraya sevk ettirirsem de bu sefer şeker kkb ve cildiye tedavim diğer hastanede kalıyor. peki diğer hastanedeyani üniversite hastanesinden psikiatri doktorundan bi belge vb. bişi alsam nasıl olur. donuçta 3 doktora sevk edildiğim hastanede tedavi görüyorum. psikiatriye ise diğer hastanede

davut renkli

yeni engellilik yönetmeliği'nin 8. maddesine göre psikiyatri doktoru diğer hastaneye sevk edebilir diye düşünüyorum. Psikiyatrik değerlendirmeyi o doktor yapar, ama heyete yine sevk edildiğin hastane verir:

"ç) Raporun başvuru yapılan sağlık kuruluşunca düzenlenmesi esastır. Sağlık kuruluşunda rapor düzenleyecek ilgili branş hekiminin bulunmaması veya gerekli tetkiklerin yapılamaması hâllerinde ilgili hekim tarafından konsültasyon formu ile birlikte en yakın sağlık kuruluşundan konsültasyon ve tetkik hizmetleri alınarak muayene formu tamamlanır. Tamamlanan muayene formları kurula sevk edilir."

Üst Alt