Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli engelli raporuyla süresiz vergi indirimi alan var mı?

Zerens

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba
2 yillik %67 oraninda saglik raporu aldim. Ankara Maliye Sağlık kuruluna gonderecegim simdi vergi indirimi icin.

Süreli saglik raporuyla suresiz vergi indirimi alan var mi?

Hastalığınız kronikse ikinci defa alacağınız 2 süreli dahi olsa maliye sürekli yapıyor..benimki öyle oldu....

dogrudur...2 yıl süre bittikten sonra eski raporumla hastaneye başvurdum..yeni aldığım raporla birlikte işyerinden kagıt yani dilekçe alarak vergi dairesine yeni raporumu ve hastalıklarla ilğili sonuç ve tetkikleride beraberinde vergi dairesine verdim.. ankaradan süreli raporum ikinci gidişinde süresiz yani sürekli geldi..vergi indirimi süresiz oldu...

Ancak iett ve sudan yararlanmak için iki yıl dolduğunda yeniden sağlık raporu almak lazım..

Merhaba,

1 yıl süreli rapor ile vergi indirimine başvurdum diyelim, vergi dairesi sürekli vermez ise, bir yıl sonra raporumu yenilemek için direkt hastaneye mi başvurmam gerekiyor? Yoksa vergi dairesine başvurup onların yönlendireceği hastaneye mi başvurmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.

Ozgurs...müracat da bildiğim kadarı ile farketmez kendin de müracat edebilir vergi dairesi de seni sevk edebilir...sadece malül emeklilikte kurum sevki ile gidilebiliyor diye biliyorum...geçmiş olsun kolay gelsin..

Ozgurs belirtiğiniz her iki seçenekte geçerli ister bireysel ister kurum sevk ile rapor alıp vergi indirimi hakkınızı yenileye bilirsiniz.

Bülent Bey, OturanBoğa

Forumdaki bir çok arkdaş süreli raporuna sürekli vergi indirimi aldığını yazmış. Bana Astım,uyku apnesi ve hipertansiyon için %53 bir yol süreli engelli raporu verildi. Kronik kutucuğu da işaretli.

Size bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim: Vergi indirimi için başvurduğumda süreli mi alırım vergi indirimini sizce?

Diğer sorum da: süreli alır isem bir yıl sonra raporumu yine aynı hastaneden zaten beni takip eden hekimlerden alabiliyor muyum? Yoksa kurumdan sevk mi almam gerekecek?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar,

Kafama takılan bir şey var. Benim raporum 2 yıl süreli, ancak vergi indirimimde süre belirtilmemiş. Şu anda da erken emeklilik işlemlerim tamamlanmak üzere. Acaba emekli olduktan sonra 2 yılın sonunda emekli eden kurum ( banka sandığı) mutlaka yeni rapor talep edecek mi?

Eğer yeni rapor istenirse yine vergi indirimi belgesi almak zorunda mıyım?

Knopfler...hocam hayırlı olsun o zaman..vergi indiriminiz sürekli ise emekliliğiniz de sürekli demektir ve artık rapor yenileseniz bile(ki önermiyorum amann)vergi dairesine bir daha başvurmayacaksınız...benim de öyle oldu raporum 2 yıl vergi indirim ve emekliliğim sürekli oldu..
ama unutulmamalıdır ki sgk nın kontrole çağırma yetkisi de maalesef kanunlar değişmez ise sürekli var şu an için...kolay gelsin..

Üst Alt