Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli iş anlaşmaları, olumsuz çalışma ortamı ve istifaya zorlanan engelliler!?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
üç ay sözleşmeli olarak çalışırsanız eğer sizi istihdam etmek isteriz diyerek istanbulda eski ve temeli cumhuriyetin kuruluşuna dayanan bir firma beni ocak ayında aradı! ben de maddi imkansızlıklarımdan ötürü görüşmeye gittim ve bana size asgari ücret vereceğiz ama sendikamıza geçtiğinizde maaşınızın % 30 fazlasını alacaksınız dediler. bende kabul ettim evrakları borç harç tamamladım. beni iş yeri hekimliğinde muayne ettikten sonra sizin büro içi çalışma düzenine uyumunuz var tahsiliniz ve mesleğinizde uygun o yüzden sizi büro memuru yapacağız dediler. tabii mesleğimi icraa edeceğim için sevindim ama büro elemanlarına sendika yapmıyoruz diyerek ilk sorunu yaşattılar...
sonrasında genel muhasebe de işbaşı yaptm ve kısa bir süre sonra aslında sadece stajyer ve engelli personellere sendika yapılmadığını gördüm!!! yine kısa süreli bir iş olduğu için sesimi çıkarmadım! birinci ay bittiğinde çocuğumu hastaneye götürmek için aldığım mazeret izinlerininde maaşımdan kesildiğini gördüm haksızlık yaptılarını söyledim ama kimse umursamadı herkes topu birbirine atarak bezdirdi beni.
ikinci ay şubat sigorta primini 28 gün ödediklerini ve iki gün mazeret izinli olduğum halde altı günlük yevmiyemin kesildiğini görünce direk istifayı bastım ve işten çıktım!!! ş
imdi bu işyeri her üç ayda bir aldığı dört engelli personele bu şekil bir uygulmayla istihdam sağlyor bütün arkadaşlar zaten üç aylık bir iş allahından bulsun diyor ama ben bu kadar işinin gücünün arasında allahımı bu şahıslarla uğraştırmak istemiyorum :D
ben bu durumun sona ermesi için ne yapabilirim???

vay arkadaş herkes kendi derdine düşmüş biz isyan etsek kimin umrunda!!!

İş-Kur'a şikayet edebilirsiniz. Maalesef başka da bir şey yapılamaz sanırım...

işkura verilen küçük hediyeler sayesinde firma borusunu istediği gibi öttürüyor! bu benim için bir çözüm olsaydı zaten yapardım ama bu saatden sonra bana da boşvermek düşüyor her halde?

İlk önce şunu vergulamak istiyorum; sendika üyesi olmak asla işverenin iznine tabi değildir,engelliler sendikalı yapılmıyor diye birşey kesinlikle olamaz.
Evet niyetleri kötü olunca elbette istemezler engelli personelin sendikalı olmasını,ancak siz direkt olarak sendikaya başvurup üye olabilirdiniz,madem niyeti sezdiniz kaybedeceğiniz birşey yoktu.

arkadaşım sendikada iş yeri idaresinde! sendika orada çalışan işçilerin isteklerinin karşılanması durumunda çalışan bi avuç özürlüyü görmezden geliyor!!! öyle bi ülkede yaşıyoruzki? yemin ediyorum texasdan tek farkı insanları öldürmeyip süründürmeleri!!!

Arkadaşım toplu çıkarlarınız doğrultusunda toplu hareket edin,o sendikanın delege ve temsilcilerini siz üyeler seçiyorsunuz.
Bir işkolunda faaliyet gösteren alternatif birkaç sendika olur,sendikanızı topluca uyarınız,aksi halde toplu istifa ve başka sendikaya geçiş gibi haklarınızı kullanabilirsiniz,üzerinizden rant sağlanmaya çalışılmasına müsade etmeyiniz.

sen sayıları karıştırdın galiba! firmada hepi topu 4 tane özürlü çalışan var hadi toplu istifa ederiz de bakalım! nasılsa kapıda bizim 3 aylık sözleşmemizin bitmesini bekleyen işsiz ordusu var! hayat sizin bildiğiniz gibi kurallara bağlı işlemiyor arkadaşım! parası çok olanın borusu her daim öter...

Ben özürlü-sağlıklı ayrımı yapmadan söyledim o sözleri.
Sendika işyeri idaresinde demedin mi? Bu durum sadece engelliler için değil her çalışlan için hak gaspına yol açar.Ayrıca kurallarla konuşmadım sadece,19 yıl sendikalı olarak görev yaptım,gereğinde işvereni mahkemeye bile verdik,sizler öyle düşündükçe hak kendiliğinden gelmez malesef.

dostum senin sadece şansın yaver gitmiş! ya da bi yerden bi torpilin varmış! yoksa istanbul da benim gibiler dediğin tarz da hayatın zorluklarıyla boğuşan o kadar çok insan var ki anlatamam! sen galiba işin mantığını anlamadın! adam başta sana diyor zaten üç ay çalışacaksın diye! sonra vaad ettiği sendika ve maaştan cayıyor! bizim tek aptallığımız adamın vaadettiklerinden vazgeçtiğinde iş teklifini kabul etmemizdir... ama maruz görünüz işsiz ve ihtiyaç sahibi olduğumuz için denize düşen adam gibi sarılacak yılan arıyoruz...

Üst Alt