Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli malulen emekliyim. Sürekli olmasını ve çalışabilmeyi istiyorum..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
hocam yüzde 84 sürekli ibareli engelli raporum var malülen emekliyim
ilk 2 yıl önce gittiğimde 1 yıl emeklilik ve 1 yıl süreli rapor vermişlerdi1 yıl bitti kontrole gittim tedavimin devam ettiğini gösterir belge ile hastaneye tekrar gittim ve sürekli yüzde 84 rapor verdiler ama emekliliği 2 yıl vermişler 2017 8. ay kontrol vermişler

bu aldığım maaş bana yetmiyor asla geçinemiyorum bir işe girmek istiyorum bu sefer de maaşın kesilir gibi duydum
maaşım kesilmeden işe girebilirmiyim ?

birde emeklilğimi devamlı yaptırmak istiyorum vergi indiriminden mesala onlar çalışabiliyorda aynı zamanda maaşlarına bi şey olmuyor benim elimde yüzde 84 sürekli engelli raporum var ve malül emekli değil 1 / 2 yıl gibi süreli emekli değil devamlı emekli nasıl yaptırabilirim nasıl bir yol takip etmem lazım

sana zahmet hocam cevap bekliyorum allah sizden razı olsun böyle bir platform oluşturdugunuz insanlara yardımcı oldugunuz için

kardeş çalırsan maluliyetin kalkar aynı zamanda maaşda alamassın sen neden vergi indirimi alıpta engelli emeklisi olmuyorsun priminmi yok.

falcona kardeş ben şu anda malül emeklisiyim (kontrollü) ama raporum yüzde 84 sürekli ve 3600 günüm var yetiyormu malül emeklisini nasıl vergi indirimine çevirebilirim ?

zekeriya altıntaş
Doğum tarihinizi, sigorta başlangıç tarihinizi, toplam prim gün sayınızı yazar mısınız?

01/01/2003 başlangıç tarihim 3600 günüm var yüzde 84 sürekli raporum var ve 2 yıl kontrollü malül emeklisiyim vergi emeklisi yapmak istiyorum dogum tarihim 01/01/1980 teşkkürler

zekeriya altıntaş

%84 rapor ile 1.derece vergi indirimi alırsanız 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz.
Prim gününüz yeterli fakat süre olarak 01.01.2018 tarihinde vergi indirimi emeklisi olabilirsiniz.

zekeriya altıntaş,
Malulen emekliliğin tadını çıkartın 2018 yılın da vergi indirim hakkı alıp erken emekli olursunuz şuan hiç bir şey yapamazsınız bu tarihi beklemekten başka.

şimdi hastane kontrolüne gitcemya 2017 8 . ayda o zaman hastane kontrolünü olumsuz sonuçlandırıp malül emekliliğini iptal ettirip 6 ay bir işte ssk lı çalışıp sonrasında vergi indirimine başvurmammı gerekiyor malül emeklilikten nasıl çıkıcağım birde vergi indirimi erken emekliliğe gitcemya sürekli raporumla rapor yenileme heyet vs gibi işlerimiz olmaz değilmi biz yüzde 84 raporumuz ve 15 yıl ile erken emekliliğe başvurcaz allah razı olsun ilginiz için

şimdi hastane kontrolüne gitcemya 2017 8 . ayda o zaman hastane kontrolünü olumsuz sonuçlandırıp malül emekliliğini iptal ettirip 6 ay bir işte ssk lı çalışıp sonrasında vergi indirimine başvurmammı gerekiyor malül emeklilikten nasıl çıkıcağım birde vergi indirimi erken emekliliğe gitcemya sürekli raporumla rapor yenileme heyet vs gibi işlerimiz olmaz değilmi biz yüzde 84 raporumuz ve 15 yıl ile erken emekliliğe başvurcaz allah razı olsun ilginiz için
ARKADAŞLAR SİZE ZAHMET CEVAP BEN GÜNÜ GELİNCE MALÜLÜKTEN NASIL KURTULUP VERGİ İNDİRİMİNE GİDECEĞİM ....?

2017 yılının 8.ayında kontrole gittiğinizde heyet malüliyetinizin sona erdiğine karar verirse emekliliğiniz sona erer.
Eğer emekliliğiniz devam ederse,herhangi bir işe girdiğinizde emekliliğiniz yine sona erer.
İşe başladıktan sonra raporunuz aralık 2013 yılından sonraysa,vergi indiriminde yeni rapor istenmez.
Raporunuz bu tarihten eskiyse yeni rapor almanız gerecektir.

hockın lenfoma yüzde 60 şeker hastalıgınada yüzde 24 verdi sürekli şimdi BUTCHER abi konrole gittiğimde malül emekliliğin olmaması için uğraşayımmı hani vergi indirimine gitcemya yada malül emekli iken ssk lı bir işe girip öylemi iptal etsinler rapor tarihim 2014 allah razı olsun abiler ilginiz için iyiki böyle bir platform var :) ?

zekeriya altıntaş

hocam geçmiş olsun.
Siz kontrole girip çıkın,belki artık süresiz olarak onaylanacaktır malülen emekliliğiniz.
Bunu bilemeyiz.
Kontrolün sonucuna göre tekrar konuşalım.

hocam amcam yüzde 42 sürekli rapor aldı 1 yıl kontrollü emekliliği vardı bu raporu ile vergi indirimine gitti ordan emekli oldu ama yine 1 yıl sonrasına kontrol yazmış maliye bu normalmidir neden böyle olmuş kontrol yazmışlar bel fıtıgından amaliyat olmuştu onun sonucunda yuzde 42 sürekli rapor almıştı ?

zekeriya altıntaş

Maalesef kurumlar sürekli ibareli rapora rağmen 1-2 yıl süre kısıtlaması koyabiliyor. Belki, "rahatsızlığım sürekli ve raporum da buna bağlı olarak sürekli. Buna rağmen tarafıma 1 yıl sonra kontrol şartı kondu. Durumumun yeniden değerlendirilmesini ve vergi indirim hakkımın Sürekli olacak şekilde düzenlenmesini arz ve talep ederim" diye bir dilekçe verip şansınızı deneyebilirsiniz.

hocam
ben 2017 8. ayda maalül emeklisi olarak 3. kontrole gitcem ilk gittiğimde 1 yıl sonrasına kontrol veermişlerdi 2. gidişimde ise 2 yıl sonrasına vermişlerdi yani 2017 8. aya
bu gittiğimde sizce kaç yıl sonrasına kontrol yazılır yada malül emekliliği sürekli verme ihtimalleride varmı ?

birde raporum yüzde 84 sürekli 2018 1. ayda 15 yılım ve 3640 günüm doluyor 1. derece vergi indirimi emeklisi olma hakkımda doğuyormuş 1. derece emekliliğin bir önemi varmı yani ne özellği var mesala 1. derece emekli olsam kontrol yazabiliyorlarmı yada direk 15 yıldam sürekli emeklimi olurum

oturanboğa abi bu durumda ben ne yapayım amacım emeklilği sürekli yapıp bie işe girebilmek ben bu tabloya göre nasıl bir yol takip edeyim kafam çok karışık acaba kontrole gitmesemde bir yere ssklı olarak girip çalışıp vergi indirimimi alsam kontrole girersem yine 2 yıl sonra kontrol yazarsa benim için negatif bi sonuç olur bu

zekeriya altıntaş

Bilemiyorum ki. İnşallah hiç kontrol vermezler. :)

Mecbur kalmadıkça erken Yaşlılık emekliliği riskine hiç bulaşmayın. Evdeki bulgurdan olmak var...

Eğer emekli maaşı alırken sigortalı olarak çalışmak istiyorsan, o zaman işler değişir. O zaman günü geldiğinde (01.01.2018) önce malulen emekliliği iptal ettirmen, sonra bir işe girmen, sonra defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmen, sonra erken Yaşlılık emekliliğine başvurman gerek.
Sürekli ibareli rapor olduğunda Maliye'nin de Sürekli vergi indirimi vermesi çok çok çok muhtemeldir. Maliye sürekli vergi indirimi verdiğinde de sgk sürekli olarak emekli eder.

DİKKAT! Ocak 2018 öncesinde Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak mümkün değil. Sakın bu arada malulen emekliliği iptal ettireyim demeyin!

çok teşekkür ederim oturanboğa :) sizce komtrol günüm geldiğinde hastaneye kontrolemi gideyim yoksa onu bir ssk lı işe gireyim iptal etsinler 01 01 2018 de erken yaşlılığamı başvurayım yılım dolmuş rapor yüzdem tutuyor bu tür emeklilik olursa hemde çalışabilirim diye düşünüyorum sizce ne yapayım ? birde eşimle boşanıyoruz bir tek malül emeklilik gelirim var oda süreli bu emekliliğimden nafaka kesebilirlermi ?

zekeriya altıntaş

Olabilir tabii. Malulen emeklilik için yeniden uğraşmaktansa...

Nafaka için emekli maaşından kesinti oluyor mu bilemiyorum. Ama belli bir oranda da olsa kesinti yapılabilir diye düşünüyorum. Bu konuda net bilgisi olan var mı?

GSS ve engelli maaşı

Malul emekliydim kontrol günüm geldiğinde gittim iptal ettiler yüzde 84 sürekli ibareli raporum var bende engelli maaşına başvurdum 3 ayda bir alıyorum bu arada GSS sigortasında da yararlaniyoruz benim 3647 gunum var ve 15 yılımda 1. Ayda doldu bu şartlarda erken emekliliğe yani vergi indirimi emekliliğine basvursam olurmu emekli olurmuyum ve engelli maaşım ve gss sigortam emekliligim netice alana kadar devam eder mi tesekkurler

zekeriya altıntaş

Şartlar tamamsa tabii ki engelli raporuna istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvurabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Yalnız, bu başvuru öncesinde çalışan statüsünde sigortalı olmanız ve o esnada sakatlık indirimi için defterdarlığa başvurmanız gerek. Ancak o hakkı elde ettikten sonra -diğer sigortalılık şartları da tamamsa- erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurma hakkınız olur

2022 engelli aylığı açısından bu süreç soruna yol açar. Zira sigortalı olduğunuzda 2022 maaşınız kesilir. Emekliliğiniz garanti ise, 2022'den feragat etmek daha mantıklı tabii.

Üst Alt