Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli özür oranıyla emlak vergisinden muaf olunur mu?

halilc26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Siteden ve forumdan çok yararlı bilgilere ulaşabiliyorum emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler.
Soruma gelince; eşime 27 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere üniversite eğitim ve uygulama hastanesi kbb bölümünden %22 özür oranı aldık. Rapor geçerlilik süresi 1 yıl.
Bildiğim kadarı ile bu orana sahip kişiler 200 metrekareye kadar olan evleri için emlak vergisinden muaf oluyor. evimizin tapusu eşimin üzerine acaba bizde bu haktan yararlanabiliyormuyuz? 2014 vergisinin tamamını ödemiş bulunuyoruz emlak vergisinden bu süre için yararlanabiliyorsak ödediğimiz verginin 2. Taksitini geri alabiliyormuyuz.
Ayrıca eşimin rahatsızlığının kalıcı olduğunu söylediler bu raporu seneye daimi olarak değiştirirlermi?

Engellilere sağlanan haklardan faydalanabilmeniz için en az %40 oranında raporunuzun olması gerekli %22 oranındaki rapor ile hiç bir haktan faydalanamazsınız...

Benim bir arkadaşımda %20 oran var ve bu haktan faydalandı. Benim merak ettiğim 2015 vergisinden mi muaf olacağız yoksa 2014 2. Taksit ve 2015 1.taksitten mi muaf olacağız?
Diğer konuda doktorlar tıbben rahatsızlığın tedavisi olmadığını söylediler (bunu söyleyen üniversite hastanesi kbb Anabilimdalı başkanı prof.) sonraki heyette sürekli olarak değiştirirlermi raporu teşekkür ederim

Ödenmiş verginin geri alınacağını sanmıyorum ama bence geri isteyin belkide verirler benim 2 senelik geriye dönük borcum vardi geriye dönük butun emlak vergilerimi sildiler

halilc26 indirimli bina vergisi oranı (sıfır) uygulamasından yararlanmanız için özür oranının % 40 ve üstü olması gerekiyor. Officer arkadaşımızın verdiği cevap doğrudur.
arkadaşınız % 20 ile bu haktan nasıl yararlanmış bilemem ama dediğiniz doğruysa bu bir haksız yararlanmadır ve anlaşıldıgı an hakkında işlem yapılır.

gelir idaresi başkanlığı vergi iletişim merkezini (VİMER) arayın ve bilgi alın. bUrada uzun uzun sizleri iknaya çalışmayacagım.
Gelir idaresi başkanlığı VİMER 444 0 189 telefonunu arayıp bilgi alın. Bilgi edinme kapsamında da soru sorabilirsiniz.
VİMER için bkz:::Vergi İletişim Merkezi::

belediyeler kanununda özür oranı belirtilmediğinden bu haktan süreli raporlarda rapor süresince, süresiz raporlarda sürekli olarak emlak vergisinden muaf olunabiliyormuş.
ben 2015 yılı için bu koşullarda emlak vergisinden 1 yıl süre ile muaf oldum bilginize...

Üst Alt