Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor, 27 yıl sigortalılık ve 8400 prim ile emekli olabilir miyim?

dadaşlar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. adım caner.

%20 epilepsi,%40 bipolar hastalıklarımdan dolayı %52 engelliyim. ( günde 4 paket sigara içmekten dolayı şu anda koah tedavisi de görüyorum. muhtemelen seneye en az %20 de bunun için eklenecek raporuma) raporum 1 yıl süreli, vergi indirimimde 1 yıl süreli.

sorum şu : 27 yıl sigortalılık sürem, 8400 prim günüm var. emekli olayım mı?

Daha önceki yazılanlar beni tereddüte sürüklüyor. sürekli raporla 1 yıl sonrasına kontrol şerhi konulanlar, 1 yıl süreli raporla ilk kontrol muayenesinden sonra kontrolü kalkanlar veya 3-5 kez kontrol muayenesine gitmek zorunda kalanlar... belirli bir standart yokki neyi referans alıp hareket edeyim.

lütfen kendinizi benim yerime koyarak net fikrinizi belirtin. özellikle size soruyorum bülent bey! fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

SGK kontrol muayenesinde doktorların verdiği oranları görebiliyor muyuz?

normalde kişisel başvuruda heyete girip doktorları dolaşıp muayene olduktan sonra sakatlık oranlarını her doktor yazdığında görebiliyoruz. sorum şuki: sgk kontrol muayenesinde bu oranlardan hastanede haberimiz oluyormu olmuyorsa neden olmuyor. sn oturanboğa cevaplarsanız sevinirim. teşekkür ederim

dadaşlar

Maluliyet tespiti ise söz konusu olan, hayır, oran yazılmaz zaten rapora. Eğer Yaşlılık emekliliği ise, evet, heyet son kertede rapora oran yazar. Ama raporu bize göstermeden direkt kuruma gönderirler. Bu aşamada bir nüsha istemekte ısrar edilebilir (ki aslında talep üzerine size de bir nüsha vermeleri şart)

@dadaşlar

Bence emeklilik fikri size cazip geliyorsa, olası maaşı düşüklüğünü tolere edecek bir alternatif planınız varsa, emekli olun gitsin. 1 yıl sonunda kontrole çağırsalar da emekliliğe devam edecek raporu alırsınız. Velev ki alamadınız yeni rapor, ya çalışmaya başlar ya da sıradan emekliliği beklersiniz.

Bugün emekli olmanın size bir kaybı olmaz bence.

sayın bülent bey tecrübeyle sabit konular hakkındaki hakimiyetinize hayranım. kafamda net bir fikir oluşmasını sağladınız. normal emekli zamanıma 8 yıl var. şimdi olacağım emekli hayırlısıyla. teşekkür ederim.

OturanBoğa sayın bülent bey sgk'dan emekli olur kağıdını aldım. şirket 8 hafta ihbarın var çıkamazsın diyor. böyle bir hakları varmı eğer yoksa hangi yasa maddesini gösterip hemen işten ayrılıp emekli olabilirim. saygılarımla.

sgk dan emekli olabilir kağıdı alırsanız ihbar süresi diye bir şey olmaz işveren bu konu hakkında bilgisi yok sanırım

hay senden allah razı olsun kardeş. bende zaten itiraz ettim. kanun maddesi hakkında bilgin varmı. yani çalışma kanununun hangi maddesi? şimdiden tşk.

saol abim.

sayın OturanBoğa; yarın itibarıyla emekli oluyorum. aynı şirkette 22 yıl 6 ay çalıştım. 27 yıl 8400 günle çalışma hayatımı bitiriyorum.

bundan sonra çocuklarıma, arkadaşlarıma daha çok zaman ayırmaya çalışacağım. sizin öneriniz sayesinde oldu bunlar. çünkü tekrar aynı oranları alamam diye çok korkuyordum. bana cesaret verdiniz. size ve nezdinizde tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ederim. allah hepinizden razı olsun.

hayırlı olsun sağlıklı mutlu yaşam dilerim

Üst Alt