Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile 2022 aylığım kesildi. Yeni başvuru hakkında bilgi verebilir misiniz?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Kalem Merhaba benim 2022 maasim rapor suresi nedeniyle kesildi kaymakamliga gittim yesilkart ta iptal olmus dediler raporumu daha almadim gelir testi icin eve heyet geldi 15 gun sonra sigortaya git dediler bana simdi yeni rapor alsam heyete versem tekrarmi eve gelip bakicaklar

@Sizofreniyiz rapor süresi dolunca 2022 aylığın kesilmiş. 2022 aylığı kesilince haliyle yeşil kartın (60/c 3 GSS/yeşil kart) iptal olmuş. sen de yeşil kart için vakfa başvurmuşsun. GSS gelir testin yapılmış. gelir testinin sonucu SGK'ya bildirilmiş.

GSS gelir testinde sonuç ne çıktı? G0 mı? eger sonuç g0 çıkmışsa yeşilkartlı olmuşsundur (60/c1 GSS/ bu da eski yeşil kart gibidir, primi devlet öder.)

ama GSS gelir testinde g1 çıkmışsan 60/g GSS'lı olursun ki ayda 53 TL prim ödemek zorunda kalırsın. bu durumda da 2022 aylığı baglanmaz.
o yuzden tekrar soruyorum, gSS gelir testi sonucun ne çıktı?

@Kalem abla sonucu bana soylemediler sadece 15 gun sonra sgk ya git dediler abla ben yarin heyete giricem tekrar raporu vakfa goturdugumde birdaha mi eve gelip inceleme yapacaklar acaba

Kalem abla sonucu bana soylemediler sadece 15 gun sonra sgk ya git dediler abla ben yarin heyete giricem tekrar raporu vakfa goturdugumde birdaha mi eve gelip inceleme yapacaklar acaba

[FONT=sans-serif]Kalem abla g0 gelir testim sonucum simdi ben cuma gunu raporumu verirsem tekrar eve heyet gelirmi yoksa zaten gelmisler derlermi sistem uzerinden yaparlarmi yoksa yine gelir testimi isterler[/FONT]

@Sizofreniyiz GSS gelir testi sonucun G0 çıktıysa tamam. başvuruda sorun olmaz.

ablası yakın zamanda gSS gelir testi için sosyal inceleme yapmışlar.
2022 aylığı için sosyal inceleme gerekir ama çok yakında da gelir testi yapıldığı için lüzum duymayıp sistem üzerinden inceleme yapabilirler. vakfa baglı bu. bu konuda ben bir şey diyemem. yapabilirler de yapmayabilirler de:)

ama 2022 aylıgının tekrar baglanması için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması şart. bu hesaba alınan evde bakım aylıgı varsa o da dahildr. oturulan konut haricinde konut, araç, tarla vs mal mülk varsa onlar da dahildir.
GSS gelir testi ile 2022 gelir testi sınırı farklıdır.

GSS gelir testinde hanedeki herkes dahil değil. aileden sayılanlar dahil edilir. mesela kardeşin varsa dahil edilmez senin GSS gelir testine. eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL altındaysa sonuç G0 çıkar ve yeşil kartlı olursun.

ama 2022 aylığında hanedeki herkes gelire dahil edilir. hanedekilerin hepsinn geliri dikkate alınır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.
yeşil kartlı olman 2022 aylığının baglanacağı anlamına gelmez. sınırı geçip geçmemen önemli.

Kalem abla bugun gittim aktivasyon yaptirdim yesilkartim oldu 27sine gun verdi hastane o zaman hastaneye gidicem raporum yuzde 45 ile 80 arasi olacak insallah o zaman o raporu kaymakamliga verince alamadigim ayliklarimi alirmiyim birde tekrar eve gelip bakarlarmi

Sizofreniyiz yeşil kartlı (60/c 1 GSS) olmuşsun. bu çok güzel.
yeni raporu da alınca kaymakamlıkta bulunan vakfa teslim edersin.
yeni raporun % 40 ve üstü olursa, hanede kişi başına düşen aylık gelir de 423,58 tL altındaysa 2022 aylığın durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığın aylıkların hepsini de alırsın.

daha önceki rapor oranın kaçtı?
2022 aylığın ne zaman kesildi?
en son haziran dönem aylığını mı aldın?
eylül dönem aylığını almadın di mi?
yeni raporu alınca onun da rapor oranını yaz bana.
bu sorularımı cevaplarsan ne kadar para alacagını da hesaplayabilirim.

Bir ay önce yeşil kart için yapılan ev incelemesi 2022 aylığı için geçerli olur mu?

Kalem abla raporum yuzde 80 simdi pazartesi vakfa gittigimde isleme koyarlarmi 1 ay once yesilkart basvurusu icin eve gelip bakmislardi onaylanmisti hastanelerden ucretsiz yararlaniyorum tekrar eve gelip bakarlarmi yoksa direk sistemden yaparlarmi abla onceki raporum 45 ti simdi 80

2022 ayligi alabilirmiyim

Merhaba 2 ablam var yesilkartli hicbir gelirimiz yok ama ablamin uzerine evi var yuzde 80 engelliyim 2022 engelli maasi alabilirmiyim sadece ablamin uzerine ev var sigorta felan yok yesilkartliyiz

2022 maasi baglanmasi nasil olur

Merhaba evde 3 kisi kaliyoruz 2 ablam 1 de ben benim yuzde 80 raporum var ablamlarin da yesil kartlari var hepimiz yesil kartliyiz sadece ablamin uzerine daire var yani oturdugumuz ev baska gelirimiz yok 2022 maasi alabilirmiyiz

Sizofreniyiz oturdugunuz ev ablanın üzerindeymiş. ablanlarla birlikte oturuyormuşsunuz. bu durumda oturdugunuz ev gelir hesabına dahil edilmez ablam:) başka mal mülk gelir de yokmuş zaten. sana 2022 aylığı baglanır tabi ki. ablanların da % 40 ve ustu raporu varsa onlara da baglanır. ama raporları yoksa baglanmaz onlara.

Kalem abla ONCEKI RAPORUM 45 TI 2 YILLIKTI SURESI BITTI YENI RAPORUM YUZDE 80 SURESIZ BEN GECEN 3 AYLIGI ALAMADIM 45 TL YATMISTI ARALIKTA ONCEKI AYLIGIMIDA VERIRLERMI ABLA GECEN HERKEZ 1181 TL ALMISTI BEN 45 TL ALDIM SUAN RAPOR ORANIM 80 OLDU VAKFA VERDIM ONAYLANDI.DEVAM EDIYOR BU 80LIM RAPORA GORE MAASIM YUKSELIRMI ABLA BIDE NE KADAR ALIRIM ABLA

Sizofreniyiz

en son evde bakım için heyete girmiştin %80 almıştın o raporla 2022 aylıgına başvurabilirsin bir taşla 2 kuş vurmuş olursun tekrardan heyete girmene gerek yok

Sizofreniyiz
aylığın rapor süresi bittiği için kesilmiş. yeni rapor alıp vakfa teslim etmişsin ve aylığın baglanmış yeniden. bu durumda aylığın durdurulduğu tarih itibariyle açılacak ablası. yani alamadığın eylül dönem aylığını aralık'ta alacaksın. aralık dönem aylığını da alacaksın.

ama senin hesap karışık biraz:)
yeni aldığın raporda oranın %80 olmuş. aylığının arttırılması gerekecek. aylık arttırma işlemi de yönetmeliğe göre raporun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden aybaşından itibaren yapılır.

o yüzden senin hesabı yapabilmem açısından raporunun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi bilmem gerek. yani sen raporu hangi tarihte vakfa verdin?

Kalem abla 12 ekım de verdım vakfa raporumu yuzde 80 sureklı ıbrelı raporumu bu yenı raporumla ıncelemem yapıldı yanı yuzde 80 ıle alırım dımı abla o 45 olan raporum suresı bıttı .ondan dolayı maasım kesılmıstı.

Sizofreniyiz ablacım senin iş karışık.
aylık arttırman aralık dönemine yansıyacak sadece. çünkü yönetmeliğe göre aylık arttırma, raporun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden dönem başından itibaren yapılır. sen raporu vakfa ekimde vermişsin. bu tarihi takip eden dönem de aralık'tır. aralık dönem aylığını % 70 ve üstü üzerinden alırsın: 1699,47 TL

eylül dönem aylığını alamamışsın. çünkü rapor süren dolmuş ve aylığın kesilmiş. yeni raporu da teslim ettiğin için şimdi aylığının durdurulduğu tarih itibariyle açılması gerekiyor. zaten haziran dönemini almışsın sadece eylül dönemini almadın.
aylığın durduruldugu tarih itibariyle açılacagı için eylül dönemini de alacaksın. ama maalesef eylül dönemini önceki rapor üzerinden alacaksın. yani 1132,98 TL

aralık'ta eline toplam 1132,98 + 1699,47 = 2832,45 TL geçecek.

Abla insallah alirim yuzde 45 lede alsam olur abla yeterki alayim senden allah razi olsun abla icim rahatladi. Inan nasil yapicagimi bilmiyordum abla tsk ederim rahatsizlik verdiysem ozur dilerim. Aralikta artsin abla benim derdim artarmi birde gecen ayligi alabilirmiyim o sekildeydi oda sen artar maasin bide alirsin dedigin icin rahatladim. Tsk ablam

@Sizofreniyiz ablacım aralık'ta kesin olarak eylül ve aralık dönem aylıklarını alacaksın. bu konuda bana güven:)

aylık arttırma işlemleri diyelim ki yetişmedi sadece aylığın artmamış olur ama eylül dönem maaşını da aralık dönem maaşını da kesin olarak eski raporun üzerinden alacaksın. hatta bence ayık arttırma işlemin de aralık'a kadar yetişir. rahat ol.

aralık'ta ne kadar aldığını buradan yazarsın:) ben yukarıda hesapladım zaten:)

Kalem ablam gelir testim g0 çıktı 2022 başvurumu da yaptım e devlette başvuru diye gözüküyor durumumuz kötü zaten onaylanır

ben şunu soracam ablam bizim bir abimiz var şirket bunun adına iki evi tapu etmiş, haciz vs durumu olduğu zaman şimdi bu adam normalde durumu kötü ama 2 evi gözüküyor ve çalışmıyor hiç geliri yok

kızı engelli bu 2022 maaşa bağlansa ne olur
vermezler demişler kime sormuşsa ben sana sorayım dedim ablam eve giren para yok eşi çalışmıyor kendisi işsiz kalmış şirket mahkemelik diye evleri bir yıl sonra ancak alırız demiş (şirket yabancı değilmiş o yüzden kabul etmiş)

peki ablam eve giren para 0 şimdilik iş bulana kadar
kızı da yüzde 50 zihinsel engelli
ne olur durumu, durumum iyi olsa ben yardımcı olacam ama işte dedim git başvurun yap ama olmaz demişler diye gitmemiş

@Skolyoz23 tapulu evin birinde oturuyorlarsa o ev gelire dahil edilmezi diğeri edilir. ama iki evde de oturmuyolarsa bu duurmda gelire 2 evde dahil edilir. 2 evden de kira alınıyorsa 2 evin rayiç degerinin 240'ta biri, kira geliri yoksa iki ev için de rayiç degerinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir.

hiç gelirleri yokmuş. bu durumda 2 evin rayiç degeri bulunur ve hesaplanır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 engelli aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

bence hemen giidp başvurmalarını söyle. çocuğu 18 yaş altı ise kendisi başvursun. ama çocugu 18 yaş üstü ise çocugu başvursun.

Skolyoz23

Hic bir cikari olmadan bunu yapmamistir bence herkese inaanmayin sirket onu maasa baglamistir karsiligunda ise muavazali satis yapmis .evlerin degeri yuksek ise rayicide yuksek cikar .millet boyle islerler niye ugrasir anlamam ...

ben yazıyı yazmadan iki gün önce gidip başvurmuşlar zaten benim haberim yoktu başvurduklarından sonuç gelir testi düşük çıkmış Kalem ablam gelir olmadığı için direk en düşük gelir testi çıkmış
karşılıksız yapmamış zaten musty35 evlerin birinde kira vermeden oturuyor, fakirlik kötü bir şey belki adamın üstüne ev verdiler kim bilir neler çevirdiler bilmiyoruz ki

ama şimdi toplum yararına TYP den kendisine iş bulmuşlar ona gidecek önümüzdeki ay
yani zaten işi olsa engelli parasına ihtiyaç duymaz, zaten alacağı para para değil ama işte hiç yoktan iyidir diye git başvur demiştim

neyse ki şimdi çalışacak hem sosyal yardım alması için de başvuru yaptık onun adına, inşallah erzak felan da verecekler
ben psikiyatri hastası olduğum için böyle konularda çok hassasım dayanamıyorum

yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar iyi ki varsınız, en azından anlamadığımız şeyleri soruyoruz sizin sayenizde yönlendiriyoruz

Üst Alt