Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile süresiz vergi indirimi alarak emekli oldum. Raporun yenilenmesi!?

sevcan59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2015 yılında süresiz(gelen kağıtta tarih yazmadığı için diyorum) vergi indirimi ile emekli oldum ve halen özel sektörde çalışmaya devam ediyorum..hastane raporum 5 yıl süreli ve bu yıl ocak ayında süresi bitiyor çalıştığım işyerindeki insan kaynakları raporumu yenilemem gerektiğini emekli maaşımın kesilebileceğini ve engelli kadrosundan çıkarılacağımı söylüyor fakat ben yenilemek istemiyorum hastane hastane dolaşıp uğraşmak ve şimdiki oranlara görede engelli derecesinde değişiklik olur diye. bu durumda ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.

Merhaba,

Sağlık raporunuzu yenilemezseniz engelli kadrosunda çalışamazsınız, engelliler için sağlanmış belli hak ve indirimleriniz varsa bunlar sona erer.
Fakat emekli maaşınızın sona ermesi diye bir durum söz konusu değil, vergi indiriminiz süresiz ise maaşınız devam eder. Ancak SGK sizden kontrol isterse sizi hastaneye sevk eder ve yeni rapor almanız gerekir.

Teşekkür ederim

Bende engelli kadrosundan çıkarın dedim insan kaynaklarına fakat onlar ısrarcı vergi indirimi ve maaşımın kesileceği konusunda

merhaba sevcan hanım,

şimdiki yönetmeliğe göre oranlar değiştiği için 40 ın altında rapor alma durumunuz varsa ben hiç rapor işine girmeyin.İş yeri sizden engelli teşviki alıyor bu yüzden rapor yenilemenizi istiyorlar. Zorla rapor almanızı isteyemezler.Rapor süresi bittiği zaman işkur sizi otomatik sistemden atıyor ve bundan dolayı engelli kadrosundan çıkıp normal kadroya geçmiş oluyorsunuz.Rapor yenilemek istemiyorsanız o zaman onlar sizin çıkışınızı versinler işveren sizi çıkartırsa tazminat alacağınız kesin mi peki araştırdınız mı bu konuyu ??? siz zaten emekli olmuşsunuz sizin vergi indirimi emekli ile hastane raporunun bir alakası yok.Emekli maaşınız kesilmez.Siz zaten emekli olmuşsunuz.Zaten bir yere çalışmasanız bile siz zaten emekli maaaşı almaya devam edeceksiniz.İşveren sizi korkutuyor rapor al diye çünkü rapor almazsanız engelli teşvik priminden işveren yararlanamayacak . Rapor yenilemek istemiyorsanız o zaman onlar sizin çıkışınızı versinler işveren sizi çıkartırsa tazminat alacağınız kesin mi peki araştırdınız mı bu konuyu ??? İşveren sizi kaç ay önceden söyledi rapor çıkartın diye ??? sevcan59

Merhaba

işveren dün söyledi böyle bir durum var diye bende yenilemeyeceğimi engelli kadrosundan çıkrtın dedim ama maaşınızda kesilir dedi bende itiraz ettim araştırın öyle bir durum söz konusu değil diye dediğiniz gibi teşvik için taleb edildi sanıyorum ama yenileme yapmayı o stres ve koşturmacayı tekrardan yaşamayı düşünmüyorum

eğer rapor yenileyip ve bu rapor 40 ın altında olursa sizi bu sefer sgk yüksek ihtimal kontrole çağırır ve emeklilik sıkıntıya girer. 40 ın altında rapor alma durumu varsa rapor işine girmeyin.Emekli Maaş falan kesilmez.Sizden memnunlarsa normal kadroya geçirsinler sizi.Rapor yenilemek istemiyorsanız o zaman onlar sizin çıkışınızı versinler işveren sizi çıkartırsa tazminat alacağınız kesin mi peki araştırdınız mı bu konuyu ??? sevcan59

tazminat alacağınız kesinmi derken? normal her çalışan gibi haklarım var üstelik şef olarak çalışıyorum tazminatımı bırakıp gitmeyeceğimi herkes çok iyi biliyor tabiki çıkarabilirler tazminatımı ödemek kaydı ile:)

şunu demek istedim onlar sizi rapor yenilemiyorsunuz diye haklı sebebe dayandırıp tazminat vermeden çıkarabilirler mi sizi ??? İşveren rapor yenilemiyorum dedikten sonra işverenin tavrı ne bu konuda ?? normal kadroya alacaklar mı sizi ?? benim bir arkadaşımada raporu yenilemezsen tek vergi indirim belgenle emekli olamazsın falan demişlerdi. sevcan59

haklı sebeplere dayandırma gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü ilk işe girdiğimde engelli kadrosunda başlamadım 14 yıldır aynı işyerindeyim ve bu sürede geçirdiğim rahatsızlıklardan dolayı engellei oldum ve engelli kadrosuna geçtim şimdi ise onların kararı ister kadrodan ister işten çıkarırlar ama kadrodan çıkarma yapacakları net gibi çünkü onca yıl emeğim var burda

sizi normal kadroya almayacaklar mı ?? sizi işten mi çıkartacağız dedi ?? işveren açısından haklı sebeb şu olur engelli kadrosunda olan bir kişi engelli raporunun süresi bittiği için engelli raporunu kişi keyfi olarak yenilemediği için iş akdinin feshine deyip tazminatsız çıkartabilir mi yoksa tazminat verir mi siz bu konuyu araştırdınız mı ? sevcan59

bana sadece rapor çıkarman lazım engelli raporunun süresi doluyor sonra maaşın kesilir mağdur olma dedi bende durum sizin dediğiniz gibi değil araştırın maaşım kesilmez sadece engelli kadrosunda olmam normal kadroda çalışabilirim dedim araştırıp dönecekler daha net birşey yok yani

Ayrıca engelli kadrosundan çıkarıp normal kadroya geçiş yaparken herehangi bir girdi çıktı yapması gerekmiyor sanırım işverenin

rapor süresi bittikten sonra işkurun sisteminden otomatik çıkacağınız için engelli kadrosunda gözükemiyorsunuz normal kadroda gözükmüş oluyorsunuz. işveren sizi girdi çıktı yapmadan direkt normal kadroya geçmiş oluyorsunuz. işveren açısından haklı sebep şu şekilde olur engelli kadrosunda olan bir kişi engelli raporunun süresi bittiği için engelli raporunu kişi keyfi olarak yenilemediği için iş akdinin feshine deyip tazminatsız çıkartabilir mi yoksa tazminat verir mi siz bu konuyu araştırdınız mı ???? sevcan59

yok bu dediğinizi araştırmadım olabilirmi acaba böyle bir durum?

sevcan59 jack72
Süreli engelli sağlık kurulu raporunu yenilememek kesinlikle iş akdini tek taraflı haklı fesih sebebi değildir.
Daha önce normal kadroda başlamamış olsanız bile süreli rapor ile engelli kontenjanında değerlendirildiğinizi biliyorlardı.
Süre bitiminde de yenileme gibi bir zorunluluğunuz yoktur.
Sanırım isvereniniz sadece engelli kontenjanının boşalmasını istemiyor. Engelli kontenjanını vasıfsız bir eleman ile değil de sizin gibi oraya yıllarını vermiş, tecrübeli, kalifiye bir elemanla doldurmayı her işveren ister.
Ancak ikinizin de yanıldığınız bir nokta var.
İşverenin prim teşvikinden faydalanmaya devam etmek istediği için rapor yenilenmesini istediği yönünde görüş belirtmişsiniz.
Bu mümkün değil, işveren Sevcan Hanım üzerinden zaten prim teşviki almıyor. Çünkü emekliler teşvik kapsamı dışındadır.
Rapor yenilemenizi tavsiye etmiyorum.
Emekli maaşınızın kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Ancak durduk yere rapor yenilerseniz ve bu rapor yetersiz oranda çıkarsa o zaman eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmüş olursunuz.
Düşük oranlı raporu sistemden gören SGK'nın sizi kontrol muayenesine çağırma olasılığı meydana gelir.

Ufukalp çok teşekkürler özellikle tekrar tekrar aynı sorulara verdiğiniz cepaplar için iyiki sizin gibi insanlar var

sevcan59
Yardımlaşma ve dayanışmanın, hiç tanımadığın insanlara dahi yardımcı olabildiğini bilmenin huzur ve mutluluğu bambaşka.
Ben teşekkür ediyorum. :)

merhaba sevcan hanım,

iş yeri sizi normal kadroya aldı mı ??? eğer çıkardılarsa sizi işten tazminat verdiler mi ? sevcan59

Merhaba

raporun süresi 16 ocakta bitiyor sonuç ozaman belli olacak ben kesin suretle raporu yenilemeyeceğimi normal kadroda devam edeceğimi söyledim ayrıca çıkarmak gibi bir düşünceleri yok zaten.

firma size bu konuyu rapor almama konusunu araştıracaklarını söylemişti size rapor almayıp normal kadroya geçmeniz konusunda bir şey söylediler mi ?? onlar mı söyledi işten çıkarmayacaz diye size ? sevcan59

Merhaba Sevcan Hanım,

iş yeri size ne söyledi raporu yenilemediğiniz için ?? Sizi normal kadroya aldılar mı ?? Veya Sizi işten çıkarttılarsa tazminat verdiler mi ???

sevcan59

Merhaba

normal kadroya aldılar işten çıkarmak gibi bir konu olmadı

zaten sistem otomatik olarak engelli kadrosundan çıkarıyor raporu yenilemezseniz

Merhaba Sevcan Hanım,

niye raporu yeniletmek istemiyorsunuz dediklerinde onların tepkisi ne oldu ??? Siz ne cevap verdiniz insan kaynaklarına sevcan hanım?? İş yeri engelli raporunuzu yenilemeyeceğine dair bir evrak imzalattı mı size ?? eğer iş yeri sizi işten çıkarsa idi raporu yenilemediğinizden dolayı iş yeri size kıdem tazminatı verir miydi bu konuda araştırmanız olmuş muydu sevcan hanım?? Bunları soruyorum çünkü firma benim bir tanıdğımda aynı sıkıntıyı yaşıyor raporun süresi bittiği zaman ondan raporu yenilemesini isteyecekler o da raporu yenilemeyeceğini söyleyecek tanıdığım da normal kadroya geçmek istediğimi söyleyecek çalıştığı firmaya bu yüzden size sordum sevcan hanım. Ne yapmasını ve ne söylemesini tavsiye edersiniz tanıdığıma insan kaynaklarına söylemesi için ?? @sevcan59

iş yeri sizden yeni rapor çıkarmadınız diye size her hangi bir evrak imzalattırdılar mı ?? Eğer size işten çıkarsalardı kıdem tazminatı alıp alamayacağınızı araştırmış mıydınız??? @sevcan59

Merhaba

iş yerim bana sadece yeniliycekmisin diye sordu hayır dedim herhangi bir zorlama yada evrak imzası yok tazminata gelince araştırmadım herhangi bir bilgim yok malesef

Üst Alt