Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile vergi indirimi ve emeklilik şartlarım nedir?

Ozkan82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Bir kaç sorum olacak ve cevaplanırsa benim için çok değerli,
Ayaklarda belirgin nörolojik bir rahatsızlığım var.
Bugün %52 oranla 5 sene geçerli rapor aldım süreç kendiliğinden işleyecek sanırken hiç de öyle olmadığını anladımve sonrasında bu konular hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığımı farkettim.
Sorularım şunlar;

1-Vergi indirimine başvuracağım, emeklilik yaşım doldurmam gereken süre bu orana göre mi belirlenecek 5 sene sonra da rapora başvurduğumda güncellenecek mi? Sürekli değişen bir emeklilik süreci mi olacak?

2-5 sene rapor tekrar başvurmamda tekrar 5 sene sene atar mı? Bu süreç böyle midir?

3-Ötv indiriminden an itibariyle yararlanabiliyorum?

4-Tekrar başvurmak için bu 5 senenin bitmesini mi beklemeliyim yoksa sizce süre bitmeden tekrar raporu yenilemeli miyim?

Şimdiden çok teşekkürler..

Ozkan82
mrb öncelikle sgk çalışanmisınız
sgk giris ve de toplam gun sayınız nedir
yazar sanız yardımcı olalım.

@umut2135
Merhaba;
Sgk çalışanıyım, mühendisim.
2006 sigorta başlangıcı, 2500 gün civarlarındayım.
Teşekkürler,

Ozkan82
%52 raporunuzla vergi indirimi başvurunuzla
3 derece vergi indiriminiz onaylanır ise
Emeklilik şartlarınız bu şekilde olacak
4400 gün ile 20 yıl hizmet yılına tabisiniz
Emeklilik şartlarınız degışmez ancak farklı bir rahatsızlıgınız ilerde çıkar ise veya mevcut rahatsızlığınızda ilerleme olup rapor oranınız %60 ve üzeri olursa hizmet yılınız 2 yıl geriye gider degişir şartlarınız

umut2135
Çok teşekkürler,
İşin tuafı 2008 sonrası sigortalı olsam daha avantajlı bi konumdayım. O konuyu ne matematiğim ne mantığım algıladı. Erken sigortalı olmam dezavantıjıma olmuş.
Bu konularda büyük bilgi karmaşası da var, maalesef.

Ozkan82 önemli deil :)
Şu anki yönetmenlik böyle
Diger sorularina gelince raporun süreli ama vergi indirimin sürekli çıkma ihtimali var yeniden rapor ala bilmen için süre sonunu beklemen lazım yada rapora itiraz edip tekrar farklı bir hastaneden yeniden rapor alabilirsin ama uzun ve zor bir süreç bu ötv için ise %90 rapor veya raporda ortopedik engeller için özel tertibatlı kullanır ibereli rapor gerek ötv indirimi için.

@umut2135
İtiraz etmek konusunu kafamdan sildim, rapor çok yeni. ötv için eklenebiliyorsa yarın doktorla konuşacağım.
Üst ekstremite yazıyo raporda, olumlu bakabilir.

Maalesef çok bilgi sahibi olmadan girmişim bu sürece, bu kadar detay olabileceği aklıma gelmemişti.
Tabii ki bu süreçleri, deneyimleri diğer arkadaşlara fayda olur diye paylaşacağım burada da.

Aydnlattığın için tekrar çok teşekkürler, çok çok değerliydi benim için :)

Üst Alt