Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor süresiz vergi indirimi ile emeklilik sonrası kontrol muayenesi..?

DON CARLEONE

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

süresiz engelli raporum ve 2 yıl süreli vergi indirimi ile emekli oldum.Önümüzdeki ay kontrol muayenesi için sgk dan sevk alacağım. Alacağım yeni engelli raporu ankaraya gidecek mi? yoksa sistem değiştimi?

Merhaba

Bugün raporum ESKİSİ GİBİ süresiz ve %48 oran ile yenilendi.Hastane sgk ya kendisi gönderecekmiş.Sorum şu;

Daha önce vergi indirimi ankara dan 2 yıllık onaylanmıştı ve evis ten takip etmiştim.Şimdi vergi indiriminin sürelimi süresiz mi olduğunu nasıl takip edebilirim.

teşekkürler

Merhaba

Bugün raporum ESKİSİ GİBİ süresiz ve %48 oran ile yenilendi.Hastane sgk ya kendisi gönderecekmiş.Sorum şu;

Daha önce vergi indirimi ankara dan 2 yıllık onaylanmıştı ve evis ten takip etmiştim.Şimdi vergi indiriminin sürelimi süresiz mi olduğunu nasıl takip edebilirim.

teşekkürler

DON CARLEONE

Önce bağlı olduğunuz SGK Müdürlüğüne mi gittiniz ve o sizi istedikleri bir hastaneye yönlendirdi vede orada rapor otomatik mi yenilendi?

Benim de sürekli raporumla emekliliğim var ve kontrolden sonraki süreci merak ettim.

Önce bağlı olduğum sgk ya gittim. Ordan bana hastaneye sevk yazısını verdiler.Sonra o hastanenin sağlık kurulu için mhrs den randevu aldım

Randevu günü hastaneye gittim. Gerisi ilk aldığım raporun süreci ile aynı. Yani yine poliklinikleri gezip hastalıkların olduğu polikliniklere rapor ve tetkiklerini veriyorsun. 2 gün sonra e devlette yeni engelli raporun çıkıyor.Hastane yetkilileri bir üst yazı ile raporu sgk ya kendilerinin ileteceğini belirtti

DON CARLEONE ,ilk rapor dan sonra ne kadar zaman kala sevk verdiler veya o arada maaş kesintisi oldumu

Son düzenleme:
Emekli olduktan sonra sgk dan bana emekli aylığı bağlama yazısı gönderildi.Oyazıda 2 yıl sonra kontrol muayenesi yaptırmamın şart olduğu yazıyordu. Onedenle yeniledim.

Emekli olduğunuzda sgk nın gönderdiği emekli aylığı bağlama yazısında eğer kontrol şartı var ise ( bende 2 yıl sonra yazıyordu.)size bildirilen kontrol muayene tarihinden en az 3 ay önce sgk dan sevk alıp raporunuzu yeniliyorsunuz. Ben 4 ay kala sevk alıp yaptığım için henüz maaşım kesilmedi

Üst Alt