Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ve süreli vergi indirimi ile emekli oldum. Kontrol olacak mı?

İmzan75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Ben 29.11.2021 tarihi %55 engelli raporu ile vergi indiriminden faydalanarak 28.02.2022 tarihinde SGK ya emekli başvurusunda bulundum ve emekli aylığı bağlandı
Ancak süreli engelli raporu ile Ankara’ya giden evrak süreli vergi indirimi onaylı olarak geldi
Şimdi bu durumda süre bitiminde tekrar sağlık kuruluna gidip aynı süreçten geçerek raporu yenilemek mi gerek yoksa heyet aynı raporu yeniler mi bilgisi olan veya aynı şekilde emekli olan varsa yardımcı olabilir mi
Şimdiden teşekkür eder sağlıklı günler dilerim

İmzan75 vergi indirimi süreli olduğu için raporunun bitmesine 3 ay kala kontrol muayesine girmen gerekir.ssk dan sevk alıp.zaten kontrol muayenesi varsa emekliliginde bunu yazı ile adresine gönderirler yada gidip ssk dan sistemden bakın söylerler.Kontrol muayenesi için heyete girip raporu yenileyince raporu Ankaraya göndermez ssk alacağın oran göre emekliliğini devam eder.Emei olarak herhangi bir yerde çalışıyorsan elden kendin vergi indirimi için müracaat edebilirsin.Raporu yenileyince hastane ssk ya yazı gönderiyor raporu göre görüş bildiriyor kontrol muayenesi hastanenin görüşüne göre kalkıyor veya devam ediyor.

İmzan75

Raporun veya vergi indiriminin süreli olması emekliliği doğrudan bağlamaz. Eğer SGK kontrol şerhi koymuşsa koymuştur, koymamışsa diğerlerinin kontrollü olmasının hiç bir önemi yoktur. Erdal'ın dediği gibi, ya sgk'dan gelen yazıda belirtilir kontrol ya da wgk'ya gidip sorarak öğrenilebilir.

Teşekkür ederim ilginize
Başvurusu sırasında SGK dedi ki size evrak göndereceğiz kontrol ile ilgili henüz yazı olarak elime ulaşan bir belge yok sanırım süre bitimine yakın bir tarihte mektup gönderilecek veya dediğiniz gibi SGK ya giderek öğrenmem gerekiyor
Teşekkürler

Üst Alt