Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ve süresiz vergi indirimi ile emekli oldum. Kontrol isterler mi?

EXPORTMEN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,
2017 yılında testis kanseri teşhisim ile ameliyat ve metastaz sonrası tekrar ameliyat ve kemoterapi sürecimi geçirip, şuan 6 aylık kontrollerin devam etmektedir. 3 yıllık süreli %64 oranlı sağlık raporum ile vergi indirimine başvurup emekli oldum. Bu arada eski şirketimde engelli emekli statüsünde çalışmaya devam etmekteyim.Süreli sağlık raporunun süresinin bitmesine az kaldığı için kafamda birden fazla soru var. Tek tek yazıyorum soruları. Bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum.
*Bu arada ilk işe giriş yılım 1996, sigorta prim günüm 8000 civarı !

1-) 3 yıl süreli raporum mart ayı sonunda bitiyor. Hastalığıma istinaden tekrar başvuru yapsam %40 üzeri rapor alabilir miyim ?
2-) Vergi indirim bölgemde herhangi bir süre yazmıyordu. Süreli veya süresiz olduğunu ve de kontrol şerhi olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?
3-) Vergi indiriminde kontrol şerhi olsaydı bu zamana kadar bilgi vermezlermiydi ? Yoksa son ay olan mart ayında mı bilgi verirler ?
4-) Tecrübelerinize dayanarak sizce vergi indirim hakkının kaybolup emekli maaşımdan olmamak için tekrar sağlık raporu almalımıyım ? Hastalığıma göre tekrar %40 üzeri raporu bu sefer süresiz alabilme şansım nedir ?
*Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Şimdiden sağlık kurulu ve vergi indirimi yazın süreli ise yeniden kurul raporu almaya bak kendi hastahaneni kendin şeç tüm bilumum bölümlere gir sadece büyük hastalığın ile iligili değil hepsine gir sorunlarını söyle

Benim lafımla iş yapma bir uzmanına sor forumda bilgili bi genel direktör abimiz vardı

EXPORTMEN

Emekli olurken SGK kontrol koydumu ilk önce bunu bilmen gerekir aksi halde vergi indiriminden emekli olduğun için ve vergi indirimin süresiz olduğuna göre emeklilikte büyük olasılıkla süreklidir bilginiz olsun
Şayet ben yerinizde olsam SGK yı arar sorardım emekliliğimde kontrol süresi varmı diye
Eğer kontrol yoksa tekrar rapor işine bulaşma derim çünkü oran %40 altı olursa emeklilikte riske girer
Geçmiş olsun

@ ercan34

SGK dan kastın emekli olur yazısını aldığım sgk mı ? Yani şuan şirketim başka bir sgk ya bağlı olsa bile benim emeklilik işlerini hallettiğim sgk ya mı sormam gerekiyor ?

Ercan34

Bir önceki soruma açıklık getirerek tekrar sormak istiyorum. Benim vergi indirim yazısını aldığım sgk kurumuna mı sormam gerekir ? Çünkü şuan şirketim başka sgk ya bağlı !

EXPORTMEN

Emekli olur yazısı aldığın sgk dan bahsediyorum diğeri maliye kurulu zaten
Telefonla herhangi bir sgk kurumunu arayıp bilgi alabilirsin

Ercan34
İlgin için teşekkür ederim. Bir de yeni hastalık cetveline göre hastalığım için %40 üstü tekrar rapor alabilme şansım nedir?

yeni rapor oranları düştü tamam kanser yüksek ama yine süreli veriliyor .bu hastaya söylenmiyor ama böyke bir talimat alınmış gibi.ben yeni aldım 4.evre metastaz yaşayan kişiyim bana 2 yıl verdiler.aslında baktım 1 yıldı ben şok yaşayınca gidip 2 yıl yaptılar. malşye de 2 yıl vergi indirimi yazdı ben bunu sürekli olana kadar emekliliğim bir alt kademede bile olsam başvurmayacağım. tekrar o stresi yaşamak istemem.ama gidip kuruldaki ön bürodaki memurlara sorman lazım onlar herşeyi biliyor . ama vergi indirimi sürekli ise bunlara gerek yok. önce onu maliyeye sorun .cimer den de sorabilirisniz 2 -3 ayda bazen cevap dönüyorlar o ayrı.

EXPORTMEN
Hastalığın hakkında bilgim yok malesef ama rapor işine mecbur kalmadıkça bulaşma
Vergi indiriminde herhangi bir süre kısıtlaması yazmıyor ise süresiz anlamına gelir bu yüzden cimere falan yazmanıza gerek yok sizin yapmanız gereken tek şey söylediğim gibi Sgk yı arayıp Emekliliğimde kontrol süresi varmı demeniz
Saygılar..

Ercan34
hanifeaydin
İlgilerinize teşekkür ederim.
SGK ya bir türlü ulaşamıyorum. Bende 170 Alo Maliyeyi aradım. Oradaki bayan herhangi bir kontrol olmadığını bildirdi ama yinede bağlı oldugunuz SGK yı arayın dedi. Artık telefon ile ulaşamazsam SGK ya gidip soracağım :)

Ercan34
Bugun sgk ya gittim. İlgili memur herhangi bir sürenin olmadığını bildirdi. Bu kontrolüm yok anlamında mı ?

Üst Alt