Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapora verilen süresiz vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

avni katkıcı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese selamlar
08/10/1998 tarihinde memur olarak işe başladım
2015 yılındı rahatsızlığım nedeniyle rapor aldım ve % 60 oranla sakatlık indiriminden yararlanıyorum
raporumda 2 yıl süre olmasına rağmen maliye bakanlığı yazısı süresiz
5510 sayılı yasada gün açıklamaları %59 a kadar yapılmış
sakatlık indiriminden emekli olabilirmiyim rapor yenilemem gerekirmi yardımcı olacak varsa sevinirim.

merhaba avni bey,

ssk 4 a dan emekli olacak olan kişiler işe girişleri 2008 ekimden yılından önce ise hastane raporları süreli bile olsa raporun süresi bitse dahi vergi indirim belgeniz süresiz ise ssk sizi emekli eder emekli ederken de raporun süresi bitse dahi ssk sizden tekrar rapor istemez.

ssk 4b ve 4 c den emekli olacak olan kişiler sürekli hastane raporu süresiz vergi indirim belgesine sahipte olsa emeklilik başvurusunda bunların hiçbir önemi yoktur. SSK tekrardan hastaneye sevk eder ve alacağınız yeni rapor 40 ve üstü olursa emekli olabilirsiniz. avni katkıcı

kpss ezberle, bir referans bul kamuya yerleş.
Süreli rapora süresiz vergi indirimi nasıl olur? Akıl mantık işi midir?
Süreli rapor niçin verilir? Kalıcı bir hasar ya vardır! Ya yoktur.
Mevcut kalıcı oran varsa verilir. Sonra hasta oran artırıcı hasarı oluşmuşsa yeni rapor alır yükseltir. Mantık- akıl aksini söyleyemez.
''Yaşar ne yaşar ne yaşamaz'' durumudur. 60 senede geçse Türkiye aynı Türkiye' dir. Değişmez, değiştirilemez.

sgkrapor oranımı düşürmüş

1998 de işe başlamış devlet memuruyum sonradan rahatsızlığım nedeniyle 14.08.2015 tarihinde rapor aldım maliye bakablığı sağlık kurulunca aynen kabul edildi % 60 ikinci derece olarak
hipertansiyon evre 2 %20 aort mekanik kapak evre 3 % 50 kabul edilen oran %60 tır
kurumum aracılığı ile sgk müracat ettim oranı %30 indirmişler oysa raporda yoruma açık birşey yok
nasıl yo lizlemeliyim dava açan varmı kazanırmıyım saygılar

Işe başladıktan sonra alınan memurların raporlarında sakatlık indirimine göre emeklilik yokmuş RAPOR DEĞERLENDİRİLİYOR

avni katkıcı
Bunun işe başlamadan öncesi, işe başladıktan sonrası diye bir şey yok, genel olarak memurların erken emekliliğinde vergi indiriminin fonksiyonu yoktur.
Vergi indirimi sadece 1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olan 4A lıların erken emekliliğinde geçerlidir.
Kuruma, raporunuzun tekrar değerlendirilmesi için talepte bulunabilirsiniz, başkaca yapacak bir şey yok.
Tabi yargı yolu her zaman açıktır.

avni katkıcı

kim diyor. Arkadaş memuriyetten sonra engelli oldu. SGK raporu gönderildi. sağlık kuruluda onayladı. tabi onaylamayabilirde

k.sahin

kardeş bende 5 yıl süreli rapor aldım ama vergi indirim belgem süresiz onaylandı benim hastalıgım kan hastalıgı hemofili yani kalıtsal tedavisi yok anlayacagın hastanedeki doktorların yaptıgı yanlışı ankara düzeltip süresiz vergi indirimi verdi saygılar..

Üst Alt