Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla alınan ehliyeti nasıl yenileyeceğim?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 2008 de 1 yil kontrol sureli raporla ehliyet aldim ozel tertibatlı elden kumandali arac kullanır yaziyor.. simdi ehliyet degistermek icin tekrar sagliknkurulu raporumu almam lazimm. Veya il saglik mudurlugune mi gitmem lazim

İlk olarak aile hekimine giderek başlıyorsunuz. Sonrasında aile hekimi sizi hastaneye sevk edecek ve orada engeliniz ile ilgili bölümlere gideceksiniz. Sonrasında komisyona girip tertibat ve kısıt kodlarını alınca süreç bitecek. Ehliyetiniz zaten mevcut ise nüfus müdürlüğünden yenileme yapabilirsiniz.

Ehliyetim mevcut 2008 de almistim.
Ehliyet alirken kulllandigim rapor 1 yil surelidi. Bugune kadarda yeni rapor almadim ehliyet icin simdi ne yapmam lazim

mustafa-toprak

Yeni rapor alıp araç kullanırken yanında bulunduracaksın. Başka bir şey yapmana gerek yok.

ehliyet yenileme profoduru

2008 yılında aldıgım h sınıfı ehliyetimi yenimek için aile hekininde ilgili alana sevk aldım noroloji sadece.
şimdi yine sağlık kuruluna mı girmem lazım yoksa bir noroloji dr una muayene olup işi bitirenilirmiyim.
birde dr rapora kod filan yazacakmı yoksa ne tür bir araç kullanacamımı yazacak.

hangi kutucuk işaretlenmeli

h sınıfı ehliyeti değiştirmek için aile hekiminden aldıgım rapor la noroloji dr una göründün teshişi yazdı.
özel tertibatlı araç için sürücü olabilir yazdı. rapordaki kutucuklar var 1 . sınıf 2 . sınıf sürücü olabilir sürücü olamaz birde kurula sevk yazan. o kutucuklardan hangisi işaretli olacak. dr ilk defa rapor verdiği için bilmiyordu kararıda ötv içib aldıgım rapora ve ehliyetime bakarak benim yönlendirmem ile yazdı. o kutucuklar kaldı
hangisi işaretli olmalı yada işaretsiz kalsa sorun olurmu

Aracınız tertibatlı olacağı için il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edileceksiniz, tertibat kodlarına onlar karar verip yazacak. O yüzden sevk kutucuğu işaretlenmeli.

ehliyet komisyon sonrası

arkadaşlar ayın 15 inde il sağlıka ehliyet komisyonuna giriyorum evraklarımı teslim ettiğim gün o tarihi verdiler.
orda benim yapmam geen tavır uslup ne olmalı. benim hala hazırdaki ehliyetimde OTOMATİK VİTES ELDEN TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR. yazmakta buda 32.01 koduna denk geliyor. 6 yıldır kullandıgım otobillerin aparatı geri çekince gaz ileri yitince fren sistemi. ya bana bu kodu yazmazlarsa ne olur. çün kü burda birçok arkadaşmızın başına gelen şey banada gelirse çünkü çok şansızımm. birde evrakları bize mi veriyorlar nufusa gitmesi için kendilerimi yolluyorlar.

ben il sağlık komisyonundan aldığım raporu emniyete vermiştim.Şimdi ise ehliyetleri nüfus Müdürlüğü veriyor sen de Komisyondan aldığın raporu(kısıtlama/ uyarlama kodlarını içeren ) il /ilçeNüfus Müdürlüğüne teslim edeceksin

çok şükür aosubsuz değişim işlemim bitti
aldıgım kodalar şunlar.
102 - ticari resmi araç kullanamaz
47 - iki teker araç kulanamaz
78 - sadece otomatik vites araç kullanır
10.02 - otomatik vites
25.04 manuel hız pedalı
20.06 elle çalıştırılan fren
32.01 tek elle idare edilen kombine gaz fren sistemi

32 01 kodu ile geri çekince gaz ileri itince fren sistemi ni sanırım tsden onaylatabiriz. emin değilim ama

Üst Alt