Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla elde ettiğim süresiz vergi indirim hakkı ile emeklilikte hangisi geçer

alksgn

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Sayin arkadaslar 2 yidan beri kafami kemiren soruyu sizlerle paylasmak isterim bilgisi olanlar yardimci olabilrmi erken engelli emeklilifinde sgk hangisini baz aliyo saglik rapporunumu yoksa maliyenin verdigi vergi indiriminimi benim durumum su 2012 yilibda 1 yil sureli saglik raporu cikarttim bu raporumu ankara sure kisitlamasi koymadan onayladi benim gunlerim 2019 da doluyo ben bu vergi indirimine istinaden o tarihde dilekce vermelimiyim yoksa beni emekli yapmazmi sgk

Vergi indiriminizde süre yoksa raporunuzun süreli olması önemli değil, sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önceyse ve ssk'dan emekli olacaksanız yeni rapor almadan vergi indiriminize istinaden emekli olursunuz...

sureli raporlara suresiz vergi indirimi veriliyor yardimlariniz

arkadaslar aralarinda benimve bircok tanidigim olsun sureli saglik taporuna karsilik maliye ayni oran fakat surekisitlamasi olmayan vergi indirimi veriyo bu bizi dusuncede birakiyo ilerisi icin emekli olacakmiyiz olamayacakmiyiz diye tecrubelerinizi paylasin bu konu hakkinda

vergi indiriminde süre yazmıyorsa süresizdir yani süre kısıtlaması söz konusu değildir.

tamam o konuda sikinti yok suresiz merak uyandiran sonrasi sgk 5 yil var gunlerin dolmasina bu sure zarfinda saglik raporunun suresi bitti tekrar cikarttin veya cikartmadin sgk seni o vergi indirimine gore emekli edermi sorum orda

Kazanılmış haklar geri alınamaz sizden, süre kısıtlaması olmadığı sürece. Yani vergi indirimi süresiz olduğunda raporla ilişkiniz kalmıyor. Önemli olan vergi indiriminde süre var mı yok mu, olmadığını söylüyorsunuz... emeklilik zamanınız geldiğinizde kazandığınız vergi indirimine istinaden emekli edilirsiniz...

Rapor oranının hiç bir önemi yok. Maliye'den elde edilmiş sakatlık indirim hakkı SÜREKLİ ise (bir süre kısıtlaması yok ise), emeklilik de sürekli demektir. Bu konuda kafanızı karşışştırmanıza gerek yok. Rahat olun.

Not: SSK çalışan (4a) statüsünde emekli olacağınızı varsayarak yanıtladım.

Sagol abicim Allah razi olsun senden koay gelsin

Üst Alt