Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekli olanlar, rapor süresi dolunca hangi işlemleri yaptınız?

xuga

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar süreli rapor alıp emekli olanlar ve rapor zamanı dolan arkadaşlar bilgi verirmisiniz.

ben von hippel lindeu hastasıyım.gözden 32 aldım.norolji 20 beyin cerrahisi 4 toplamda H rapor aldım.kurul görevlisi 2 sene süreli dedi.benim bu oran aldíğım hastalıklardan iyileşme şansım yok.emekli olabilirmiyim..birde bu 2 sene kontrol süresi ne zaman başliyor.

kurumun sevk ettiği hakem hastanede heyete giriyorsun.

bu raporu vergi indirimi için kullanıp emekli olacaksanız, raporun süreli olması ( okuduğum konulardan ve kendi tecrübemden ) fark etmiyor

Geçmiş olsun kardeş...
Ben 4 yıldır başıma gelenleri zaman zaman burada uzun uzun paylaşıyorum.. Sana en büyük tavsiyem raporun bitmesine 45 gün kala (Emekli olacaksan orada kontrol tarihi göreceksin..O tarihe 45 gün kala) SGK ya başvuruyorsun ve seni istediğin hastaneye sevk ediyorlar.. Oradan alacağın rapor üzerine tekrar işlemler başlıyor.. Eğer % 40 üzerinde alamazsan emekliliğin iptal ediliyor... Sakın hemen şimdi hakem hastaneye vs gitme.. Burası Türkiye.. Hemen her gün kanun değişiyor.. Akşam yatıyorsun kanun başka,sabah kalkıyorsun başka.. Bunları bizzat yaşadığım ve sevgili Devletim burnumdan getirdiği için yazıyorum.. Haklarını sonuna kadar kullan ve iş bilmez koltuk sevdalısı memurların söylediklerini kafaya takma.. Herkes yaşadığını bilir.. Görüşmek üzere..

Seranko arkadaşım verdiğin bilgiler için saol.ben 15 mayısta hastaneye müracaat ettim.16 ağustosta heyete girdim.bi de bu işin ankara dan gelencevabı bekleme süresi var.bu 2 yıl süreli aldığım rapor hangi tarihten itibaren başlıyor.birde benim 500 gün eksik primim.askerliği borçlanacağım.aldığım maaşta o nu karşılıyor fazlasıyla.bana sgk dan bir görevli askerliği borçlan emekli olmaya bak 2 sene sonra raporun 40 üstü alınca direk onaylanır.3. De süresiz olur demişi. Bu konulara ne dersiniz

Maalesef senin de yazdığın gibi bu ülkede hiçbir kanunlarda,yönetmeliklerde yazdığı gibi vatandaş lehine olmuyor. Kanunlar Devlet lehine olunca hemen anında işlerken,vatandaş lehine olanlar için salla gitsin mantığı her alanda önümüze geliyor.. Az önce yıllardır gittiğim hastanenin web sayfasına baktım ve hizmet standartlarına göz attım. Özürlü raporu verilme süresi max 5 gün yazıyor. Yanımda kargalar olsaydı onlarda gülecekti.. En erken 1,5 ay sonrasına gün veriyorlar..Geçen yıl şikayet ettim. Git o zaman başka hastaneden al dediler.. Böylesine salak ve saçma bir ülkede yaşıyoruz işte..
3 de süresiz olur onaylanır lafına kesinlikle inanma..Hiçkimse kimsenin yerine karar veremez.. Bu forumda öyle şeyler okuyoruz ki okuyanın kanı donuyor. Bir arkadaşımız % 25 süreli rapor almıştı,Ankara'dan % 65 Sürekli olarak onaylanıp gelmişti.. Bunun gibi birçok örnek var.. Sen askerliğini öde.. En azından prim borcun kalmasın. Bu ülkede neyin ne olduğu belli olmuyor.. Sabah erken kalkan kanun değiştiriyor. Rapor başlama tarihin müracaat tarihindir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.. geçmiş olsun..

Yani emekli olayımmı sence.bilmiyorum bana diyorlarki emekli olursan raporun 2 yıl daha uzatılır.birde emekli oldum diyelim elimde rapor yok ben ne gibi haklardan yararlanabilirim

Kararı kendin vermen lazım dersem umarım bana darılmazsın .. Çünkü öyle bir ülkede yaşıyoruz ki her an her saniye her şey yaşanabiliyor... Olmazlar oluyor,olurlar olmuyor.. Ben 2011 Temmuz'da emekli oldum. Raporlarım sürekli ömür boyu olmasına rağmen ankara merkez sağlık kurulu her yıl yeniden muayeneye gideceksin diyor.. SGK yargıtay kararlarını dikkate almıyor.. Her yıl yeniden hastanelere git dolaş rapor peşinde koş.. Başbakanlık geçen yıl ve bir önceki yıl kendi çıkardığı genelgelere bile uymuyor.. SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ sağlık kurulu raporu olan kişilerden hiçbir suretle yeni bir rapor istenemez diyor.. Bunu Devletin SGK'sına gösteriyorum o zaman bizi mahkemeye ver diyor.. Başbakanlığa BİMER'e yazıyorum genelgeye SGK uymuyor diyorum. Uymayabilir diyor.. Bunların alayı şerefsiz kardeşim.. Amaç tamamı ile vatandaşı canından bezdirmek,maaş vermemek ve hatta mümkünse mevcut maaşları kesmek,insanları bir başına bırakmak. Hani ANAYASA,Hani SOSYAL Devlet ? Sana her kim 2 yıl daha uzatılır vs diyorsa asla ve asla inanma.. Çünkü gözlerimle bizzat SGK il müdürlüğünde yaşadım bir olay.. Vatandaşın birisi dilekçe yazmış o da engelli .. Bir şef,yanında 2 memur almışlar önlerine 2-3 tane SGK genelge kitabı bakıyorlar acaba ne cevap versek dilekçeye diye.. Baya uzun süre baktılar.. En sonunda işin içinden çıkamadılar.Şef kapattı her şeyi.. Yazın bir yazı vatandaşa olmuyor deyin usulunce eğer yine dilekçe verirse sonra bakarız dediler.. İşte böyle kardeş.. Böylesine zeka özürlü bir ülkede yaşıyoruz.. Sana en az 1 tane rapor aslı vermeleri lazım.. Diğeri hastanede kalıyor bir diğeri ilgili kuruma gidiyor.. Kanun böyle.. YOK vermeyiz vs derlerse BİMER'e yaz şikayet et.. Gerçi ben ettim de ne oldu o da ayrı bir konu.. Haklarına gelince SU,telefon,internet belirli oranda indirimli,devlete bağlı ulaşım araçlarından ya tam ücretsiz ya da az bir ücret karşılığında yararlanabiliyorsun.. 200 M2 altında evin varsa vergi vermiyorsun. Tabii zamanla bunlar genişleyecek ama zamana ihtiyaç var.. Beyinsizler takımı ne zaman masa başına oturup da engelliler için güzel güzel kanunlar çıkarır haaa işte o zaman düzelir kanatindeyim.. Ben de 2 gündür hastanede yeni rapor peşindeyim.. Oradan oraya koşturup duruyorum. Gittiğin hastane ve dahası gittiğin doktor çok önemli.. Bazıları var suratlarını şeytan görsün,bazıları da var ki sanki melek.. Ellerinden geleni yapıyorlar.. Yapıyorlar derken torpil falan değil tabii.. En azından insan gibi davranıyorlar.. 2 yıl sonra % 40 ve üzeri rapor alamazsan emekli maaşın 4 ay daha devam edecek ve sonra kesecekler.. İtiraz etme hakkın var.. 1 ay içinde itiraz edebilirsin,o ildeki hakem hastaneye gönderirler ve onların verdiği karar kesindir..Biraz fazla uzun oldu sanırım başını ağrıttım.. görüşmek üzere...

Eğer çalışmaktan yorulmuş ve emekli olmak istiyorsanız, bence kontrol muayenesiyle dahi olsa emekli olun. Emekli olduğunuzda hangi tarihte kontrole gitmeniz gerektiği evrakta yazacak. O tarih gelmeden 2 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip hastaneye sevk alırsınız. Süreç sonunda yine % 40 ve üzeri rapor alırsanız, emekliliğiniz aynen devam eder...

teşekkür ederim.o zaman emekli olmak iyisi galiba.sn oturan boğa ilk günden beri yardımlarınız için teşekkür ederim.

seranko arkadaşbaşımı ağrıtmadın sanada teşakkürler.

ankara bakalım onaylayacakmı .bir de bu dert var

Adamını bulmadan bu ülkede hiçbir iş normal şeklinde gitmiyor kardeş.. Bulabilirsen ankaradan da adam bul olaya noktayı koy.. Çünkü adamlar canları neyi isterse onu yapıyor ve adamların dediği dedik,çaldığı düdük.. Mahkeme kararı gibi ... İtiraz etme hakkın var.. Ne demişler ? AHHHH ARKAMMMMM ... görüşmek üzere

Üst Alt