Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekli olduğumda maaşın devamı için ne yapmalıyım?

Burozi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benimde raporum süreli. Rapor aldığım üniversite hastanesi heyet için 6 ay sonraya gün veriyor. Dolayısıyla bitmesine 2 ay kala sevk alırsam rapor bittikten tahmini 4-5 ay sonra yeni raporu alırım. Bu geçen süre için emekli maaşı kesilir mi? Kesilirse sonradan birikmiş olarak ödenir mi?

Vergi indirim yazım geldi. SGK ya gittim emeklilik için bulunduğum yerdeki SGK işyerinin olduğu yerdeki SGK ya gönderdi. Oradan vergi dairesine yazıp teyit alacaklarmış cevap geldikten sonra emekli için müracaat edecekmişiz. SGK takip sitesinden takip ediyorum. En son ayın 12 sinde işyerinin olduğu yerdeki sgk gelen giden evrak servisi 2 satır olarak alt alta aynı şey yazıyor. 12 sinden beri bir hareket yok. Bu işler ne kadar sürüyor acaba. Hızlandırmak için yapabileceğimiz birşey varmıdır?

Sgk daki vergi dairesindeki işlem yoğunluğuna göre süre değişir. maaşınızın bağlanması 45 gün ile 2 ay arası sürer. e devletten takip edin.sgk sitesinde evrak elden teslim edildi yazar. halbuki e devlette bilgileriniz gözükmüştür. her ayın ilk haftası tüm yeni emeklilerin bilgileri e devlete düşer.ocak ayı ilk haftası e devlette görünmezse şubat ayı başı çıkacaktır. hızlandırmak için hiçbir şey yapamazsınız beklemekten başka çareniz yok.
Burozi

evet maaşınız kesilir. ancak rapor verdiğiniz taktirde birikmişlerinizle ödenir ve tekrar maaş bağlanır. Burozi

Emeklilik için başvurdum. İşyerimde destek primli olarak yeniden çalışmaya başladım. Çalıştığım şirket merkezi İstanbul da pazarlamacı çalıştığım için ikametgahım Manisa da. Kontrol muayenesi için İstanbul a mı sevkederler Manisa’ya mı? Tercih şansımız var mı? Eğer İstanbul derseler ne kadar sürer nerede kalır ne yaparız bilmiyorum şimdiden stres bastı.

Burozi ikametgah ettiğiniz yerden gidip
Sgk başvurun ordan sevk alırsınız hastaneye
Birde sevk alırken devlet hastanesine isteyin
Daha az sürede işlemleri bitirirsiniz.

Kontrol de aynı hastaneye yada farklı hastaneye sevk ediyorlar mı yoksa hakem hastaneye mi sevk ediyorlar?

Burozi

Kontrol muayenesi için en az 3.5 ay önceden sevk almak lazım. Siz 4 ay kala gidin sevk alın. En çok 1 maaş kaçırırsınız.

OturanBoğa üstad

Eğer daha önce aldığım üniversite hastanesinden alırsam 6 ay sonraya heyete sıra veriyorlar. Hakem hastaneler de 4-5 ayı buluyor. Eğer başka hastaneye sevk olursa 15 güne sıra veren yerler var. Benim merak ettiğim bu. Hangi hastaneye sevk ederler acaba?

Burozi

Bu gerekçenizi sevkinizi alırken memura iletin ve zaman açısından uygun hastaneye sevk edilmesini isteyin. Memur ille de bir hastaneye sevk edecek diye bir şey yok. Çok uzak olmadığı sürece istediği hastaneye sevk eder. Memur sorun çıkartıyorsa müdürüne çıkıp gerekçenizi belirterek onu ikna edin.

OturanBoğa

Gelen yazıda kontrol muayenesi için ikametgahın olduğu yere başvurun yazıyor. Buradaki memur biz postayla emekli olduğunuz SGK ya yolluyoruz onlar sevk ediyor diyor. Şimdi oraya posta ile müracaat edeceğiz.

Üst Alt