Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekli oldum. Emekliliğim de süreli mi?

unal8181

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar benim sorum şu; vergi indiriminden yararlanarak %47raporla 21.06.2016 da emekli oldum raporum 2 yıl süreli rahatsızlıklarım kronik şimdi 02.02.2019 da rapor geçerlilik süresi ben bu raporu süresiz hale nasıl getiririm tekrar yeni baştan rapor alıp kurulamı girmem gerekli sgk dan aldığım emekli maaşı kesilirmi yardımcı olursanız iyi olur tşkrler....

unal8181 raporunuz süreli peki vergi indiriminizde sürelimi
SGK sizi emekli ederken kontrol şerhi koydumu

sgk emekli ederken kontrol koymamışsa bir şey yapmanıza gerek yok sürekli emekli olmuşunuz demek

Kontrol koymuşmu koymamışmı nasıl anlarız görür biliriz

@unal8181 emekli olduğunuzda maaşınız bağlanırken ev adresine. Gelen tebligat ta belirtilmiş olması lazım eğer yok ise süreklidir

İsterseniz SGK gidip bilgi alabilirsiniz ama SGK sizin vergi indirimine bakar sürekli ise raporunun süreli olmassı emeklilik kontrol istenmez

Sgk dan gelen zarfı inceledim öyle kontrol falan yazısı yok

unal8181

SGK kontrol koymadığına göre hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Ama unutmayın, bundan sonra hangi nedenle olursa olsun düşük oranlı engelli raporu alırsanız sgk raporu fark edip kontrole çağırabilir.

Bana bu SGK dan gelmesi gereken evraklar hiç gelmedi.2 yıllık vergi indirim belgemle emekli oldum.Emekliliğim süreli mi yoksa süresiz mi hiç bilgim yok.Telefonla öğrenebiliyor muyuz.

Sugaremro...sgk evrağına bakmana gerek yok,vergi indirim belgen de kontrol tarihi yok ise emekliliğinde süresizdir..benim raporum 2 yıl süreli vergi indirim evrağımda bir şey yazmıyor yani süresiz anlamına geliyor....ha gerçi ben gene unkapanı sgk ya e mail ile sordum onlarda emekliliğiniz süresiz dir buyurdular...kolay gelsin iyi akşamlar..

umut2135

benim raporumda sürekliydi, 6 yıl sonra kontrole çağırdılar..

Son düzenleme:
@deathless vergi indirimim 2 yıllık sürekli değil.Ama bazı arkadaşlar SGK vergi indirimine bağlı kalmaksızın hastalıkarı değerlendirip sürekli emekli edebiliyor demişlerdi.Benim zaten böbrek naklim var.Raporumun %70 in altına düşme şansı yok.

Bu arada ben şimdi emekli çalışanım,vergi indirimi için yine iş yerinden yazı mı almam lazım yoksa SGK ya mı başvuracağım.

5 yıl önce emekli olmuştum eve tebligatta kontrol tarihi vardı kontrol tarihi geldiğinde sgk ya gittim dosyama bakım vergi indiriminde süre koymadıklarını söylediler dolayısıyla kontrole gitmeniz gerekmiyor dendi.

metin-1970 psikyatriden rahatsızlıktan dolayı kontrole çağırmışlardır
Büyük olasılıkla.

Üst Alt