Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekli oldum. Kontrol muayenesine ne zaman gitmeliyim?

Ergunanıl

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar hepimize hayırlı haftalar diliyorum. Sizlere birşey sormak istiyorum. Bana rapor 1 yıllık verildi. 20 temmuz 2018 raporumun tarihi dolacak. Rapor tarihim dolmadan tekrar hastaneye gidip raporumu yeniletebiliyormuyum. öbür türlü çok uzuyor 4-5 ay beklemek zorunda kalıyorum. şimdiden halletsem olurmu bilgisi olan varmı?

emeklisiniz ve kontrol muayenesinden mi bahsediyorsunuz?

OturanBoğa şuan emekli maaşı alıyorum ama temmuz 20 sine kadar alıcam bana verilen rapor devamlı değil 1 yıllık. vergiden muaf malulen emekli raporu

Ergunanıl

Yeni mevzuata göre 3,5 ay öncesinden sevk alarak gidebilirsiniz.

hozgul tekrardan vergi dairesine gidip sevk alıp o şekilde hastaneye başvurabilirim dimi doğru anladım

hozgul kusura bakmayın sizleri rahatsız ediyorum. ben ilk olarak vergi dairesine gidip vergiden muaf ile iş görememezlik raporu için hastaneye sevk edildim ondan sonra %41 rapor ile malulen emekli oldum ama dediğim gibi raporu bana 1 yıllık verdiler. o yüzden kafam biraz karıştı.

Malülen emekli olduysan 4 ay öncesinden gidip kurul raporunu sgk ya gönderiyorlar geç kalmamalısın geçirirsen maaşın kesilir sonra rapor sgk ya ulaştığı zaman topluca alırsın

aydınlıkev kusura bakma ama söylemek istediğini anlıyamadım :( benim şimdi 2,5 - 3 ayım kaldı zaten raporumun gününün dolmasına nereye gitmem gerekiyor

Ergunanıl

Hiç sorun değil... Evet, süreç sizin dediğiniz gibi gelişmiş olmalıdır. Emekli olduktan sonra kontrol için SGK'ya müracaatınız gerekiyor.

rapor alımı kolay olan hastane varmı

merhaba ben 1 yıllık rapor almıştım. yarın unkapanındaki sgkya gidip ordan sevk alıp tekrar hastaneye gidip rapor alıcam. eski raporumu şişli etfalden almıştım. tekrar orayamı gitsem ama orayada artık randevu almak zorlaşmış. istanbulda avrupa yakasında kolay uzatmadan rapor alabileceğimiz hastane önerecek biri varmı acaba

geçen sene temmuz 2017 de %41 ile rapor alıp vergiden muaf emekli oldum 6500 gün çalışmışlığım var. raporun üstünde bir yıl süreli yazdığı için ben 2018 temmuz ayında tekrar gidip raporumu yenileticem diye biliyordum. bugün unkapanı sgkya gidip hastaneye sevkimi istedim. raporumun günü temmuzda dolacak ve maaşım kesilicek dedim. kadın tc ile baktı sizin kesinti tarihiniz ve size belirlenen bir kontrol tarihi yok dedi. maaşınız kesilmiycek dedi. benim kafam karıştı. kadın korkmayın dedi ama ben yinede korkuyorum. istanbul kartımda metrobüsten geçerken orda hep kartımın 20.07.2018 de dolacak uyarısı veriyordu. şimdi benim sadece istanbul kartımınmı günü dolacak maaşım devammı edecek

OturanBoğa banada evrakın çıktısını verdi hakikaten orda kontrol tarihi ve kesinti tarihi yazmıyor. bu durumda benim emekli maaşım hiç kesilmiycek dimi. siz sanırım bu konularda baya bilgilisiniz. benzer bi cevap yazmışsınız arkadaşa

Ergunanıl

Emeklilikte kontrol muayenesi olsa SGK'dan görünür. Yoksa yoktur.

Ulaşım kartı vs. ayrı bir konudur. Onun için süre dolmadan yeni rapor alıp o kartın uzatılması için başvurabilirsiniz ilgili kuruma. Ama unutmayın, onun için alacağınız rapordaki oran düşük olursa, sgk bunu fark eder ve o zaman kontrole çağırır. Onun için, rapor oranı konusunda tereddüt varsa, yeni rapora hiç bulaşmamak çok daha iyi olur

OturanBoğa haklısınız bi istanbul kartı için gidip rapor almaya değmez mühim olan maaşın kesilmemesi. bu durum bir dahaki aylarda değişmez dimi şuan bana verilen evrakta kontrol tarihi ve kesinti tarihi gözükmüyorsa sadece bu ay için geçerli birşey değildir dimi. yani benim emekliliğim gidip raporu yeniletmediğim sürece ömür boyu dimi

OturanBoğa :) :) vallahi panik yaptım abi inşallah bişey olmaz hiç kurcalamıycam bekliycem ağustosu eğer maaş alamazsam anlarımki kesmişler :)

Üst Alt