Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekli olup sonra engelli olmayan statüde emekliliğe dönebilir miyim?

O.K.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamlar.
Ben 22/10/2020 vergi indirim hakkı ile emekli olabilmek için sağlık kuruluna müraca ederek %69 oran alarak 5 yıl süreli rapor aldım (Üsküdar Dev.Hst) ve artık raporları süresiz vermediklerini söylediler en fazla 5 yıllık oluyor dediler,vergi indirim sonucum büyük ihtimal ankaradan süresiz olarak onaylanarak gelir dediler.1989 işe girişli ve 8bin küsür günüm var normal emekli olursam 4 sene 10 ayım kaldı sol göz optik atrofi ve bypass oldum rapor sürem bitmeden normal emeklilik sürem de doluyor.göz:eek:ptik atrofi %32 (tamamen gömüyor bypass da emboli sonucu oldu)Kroner arter klas 2 %30 Ht klas 2 %20
Kalp kapak hastalığı klas 1 %10 Hiperlipidemi %10(Bypass da %90 tıkalı olan tek damar değişti) (Yaş 46)
Buraya kadar biraz bilgi amaçlı yazdım sorum şu Ankaradan vergi indirim sonucum 5 yıl süreli geldi veya süresiz geldiğini farzedelim benim rapor sürem bitmeden normal emekli şartlarını doldurmuş oluyorum engelli vergi indirimin den emekliyken daha sonra normal emekliliğe müracat edip normal emekli sistemine dönebilirmiyim Teşekkürler.

Son düzenleme:
Vergi indirimi ile emekli olmak tamamen size kalmış. Emekliliğe başvurmayıp, çalışabilir, sadece gelir vergisi indirimden de yararlanabilirsiniz.
Üstelik her iki emeklilik arasında bir fark yoktur. Engelli emeklilik ile hatta bir miktar fazla maaş alabilirsin. Emekli olup çalışmaya devam edebilirsiniz. Bunlar tamamen size kalmış.

atilla3500
Peki kazanılan vergi indirimi hakkı var ise maluliyet için sevk alınır ise ve malul olunmaz ise kazanılmış olan vergi indrimi ne olur ?

O.K.

Bu sorunun cevabini ben de merak ettim , çok güzel bir soru , konuyu anlayan biri yanit verebilir mi

Çalıştığım pozisyon Güenlik şefi şuan için pandemiden dolayı idari izinliyim engel durumum dan dolayı vergi indirimin den faydalanarak emekli olmak isteme sebebim bu yüzden, 4 yıl 10 ay normal emeklime var.Bu engeller benim bulunduğum pozisyon da ki iş vasfını kaldırmayacağın dan dolayı emekli olmalıyım sağlık raporunu 5 yıl verdiler daha Ankaradan vergi indirim sonucum gelmedi ama vergi indiriminden emekli olup norrmal emekli sürem dolunca normal emekli olabilirmiyim benim merak ettiğim bu Teşekkürlerr.

Engelli emekliliği sonlandırılıp, normal emekliliğe geçilebilir. Ama bir anlamı yok. Eğer süreli vergi indirimi ile ve kontrole tabi değilse emeklilik devam etsin.

samedo99
Vergi indirimi ile malüliyete başvurulmaz. Vergi indirimi ile engelli emekli olursunuz.
Vergi indirimi var iken, yeterli prim ve yıl şartı yok galiba sizde de maluliyet mi başvuracaksın.

atilla3500

Vergi indirimim var surekli yüzde 40 demek istediğim maluliyet için sevk alırsam ve malul sayilmaz isem ne olur ?

samedo99

Merhaba

Malullüğe neden müracaat edeceksiniz ki kazanılmış vergi indirimi varken , malul olarak emekli olduğunuz taktirde emekli maaşınız normal veya engelli olarak emekli olduğunuzdan eksik bağlanır. Yani 2/3 maaş alırsınız. Farklıbir amacınız varsa bilemem

Merhaba

Geçen yıl Ankara Şehir Hastanesinden %48 sürekli engelli raporu aldım(Hastalıklarım için kronik yazıyordu.). Emekli olmak için vergi dairesine evraklarımı verdim. GİB den gelen yazıda hastalıklarımın iyileşebileceğini , engellilik derecesinde indirim olabileceğini öngörerek süresiz raporuma 1 yıl süreli vergi indirimi verdiler. 10 Mart 2020 de emekliliğe müracaat ederek emekli oldum. 17.10.2020 da sürem doluyordu. SGK dan yazı geldi emekli maaşımın 17.10.2020 tarihinde durdurulacağı yazıyordu. Tekrar kontrol muayenesi için aynı hastaneye gittim. Raporum bu sefer %61 çıktı . Şimdi ne diyecekler çok merak ediyorum. Gib deki doktorlar maalesef raporlardan çekiniyorlarmış. O yüzden süresize sürekli, sürekliye süreli vergi indirimi verebiliyorlar. Raporum süresiz çıktı yine herşey kuralına uygun rahatsızlıklar kronik düzelme şansı yok. Tonla ilaç kullanıyorum. Eziyet çektiriyorlar başka birşey değil şu virüslü zamanlarda.

scorp06

Neyden cekinecekler anlamadım psikyatri hastasıyım yüzde 40 sürekli raporumu gönderdim.ayni şekilde sürekli olarak onaylandı geldi.Gib ezbere iş yapmıyor emin olun.

Herhangi bir amacım yok mevcut rahatsizligim haricinde okb oldugumu düşünüyorum.yeniden rapor alsam mı diye düşündüm.suan 20 yıl 4400 e tabiyim sigorta giriş 11. 12. 2006

samedo99

Sahte rapor çok olduğu için karar verirken korkuyorlarmış.Çekindikleri nokta kendilerine zarar gelmesi.

scorp06

Orasıni bilemem Ankara'da sonuçta ince eleyip sık dokuyordur diye dusunuyorum.kafalarina göre hareket edeceklerini sanmiyorum.donucta koskoca Sağlık bakanliginin uzman doktorları 👍

5 Yıllık süreli rapora gelebilecek vergi indirminin asgari süresi

5 yıllık süreli raporuma Ankardan vergi indirimi süreli gelme ihtimaline göre rapor süremden az gelme olasılığı yoktur diye düşünüyorum arkadaşlar sanırım bu tespitim doğrudur.Çünkü normal emekli süreme de 4 yıl 10 ay var.süresiz gelme olasılığıda sizin tahminlerinize göre nasıl.Teşekkürler.

Üst Alt