Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emeklilik sonrası süre bitiminde işe geri dönülür mü?

huzz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
memur 1 yıl süreli raporla emekli olursa raporun süresi dolunca ne olur?aynı oranda rapor alınmazsa yeniden memurluğa mı döner?

emekli olunduğu zaman geriye dönüş olmaz

memur 1 yıl süreli raporla emekli oldu.raporu yenilemesine gerek varmı.zaten emekli artık.emekli sandığı şu raporu yenile der mi.yoksa kazanılmış hak olarak emeklilik devam eder mi?emekli aylığı rapor oranı düşerse kesilir mi?

raporunuzu yenilemezseniz rapor süresi bittinde maaşınız kesilir.
size rapor yenileyin diye bir tebligat gelmez.eğer yenilememe durumunda maaşınız yatmaya devam eder, ve maaşınızı alırsanız, sonradan 1 ay 5 ay 1 sene 5 sene anlaşılırsa yatan maaşlarınızı devlet faiziyle geri ister perişan olursunuz.

maaşım kesilirse tekrar memuriyete alınırmıyım.

birde uyku apnesi ve tansiyondan raporu aldım.herkese sürekli verilirken bana 1 yıl süreli verildi.süre kısmına itiraz edersem aynı işlemleri tekrarmı yaptıracam yoksa sadece kurul süre kısmını mı görüşür

ilginiz için teşekkürler

huzz

muhtemelen size tansiyon sebebiyle süreli vermişlerdir. uyku apnesi rahatsızlığından raporlar genelde süresiz verilir.tabii itiraz hakkınız var ama hastaneye değil. il sağlık kuruluna. onlar sizi başka hastaneye sevk edecek ve tekrar kurula girmeniz gerekecek.

ama zaten siz emekli olmuşsunuz.eski rapora itiraz hakkınız kalmamış,zaten sürede geçmiş. tekrar rapor çıkartın bu sefer süresiz verileceği kanaatindeyim.

huzz
Merhaba, 1997 de sigorta girişi 2011 de memuriyet girişi 657 ye tabi memurum, benimde uyku apnesi ve fıtıklardan 44 puanım var bunlar sabit yani karşılarında süre yazmıyor, ancak psikiyatride 4 ay süreli yazıyordu ve bu ayın 15 inde puan eklemesi yapacak ve bu ay sonunda yeni bir rapor verilecek, özürlülük ölçütü cetveline baktığımda psikiyatrik rahatsızlığıma 1 yıl süreli rapor verileceğini görüyorum, dolayısıyla sadece psikiyatri yüzünden raporum 1 yıl süreli olacak diye düşünüyorum. 1 yıl süreli rapor ile emekliliğe başvuru yapılırmı diye araştırırken sizin yazdıklarınızı gördüm.
Son durumunuz nedir, kontrol olup rapor yeniledinizmi? Bir yıl sonra rapor yenilenmesi gereken bu tür süreli raporlarda, sadece süre belirtilen hastalık kontrol ediliyordur sanırım yoksa bir hastalık yüzünden diğerlerinden de tekrar muayene edilmek saçma olur. Bu konuda bilgisi olan varsa ve bilgi verirse sevinirim.

@huzz

Son durumunuz nedir, kontrol olup rapor yeniledinizmi? Bir yıl sonra rapor yenilenmesi gereken bu tür süreli raporlarda, sadece süre belirtilen hastalık kontrol ediliyordur sanırım yoksa bir hastalık yüzünden diğerlerinden de tekrar muayene edilmek saçma olur.

Bu konuda bilgisi olan başka birileri de varsa ve bilgi verirse sevinirim.

rexart

adı kontrol muayenesi ama kendi değil. Sil baştan yeniden rapor alınıyor. İşkence.

Yüzde 40 ı geçiyorsa psikiyatri ye hiç uğrama.

Burozi

Çok saçmaymış, daha 2 sene var benim gerçi ama şimdiden kafamı kurcalamaya başladı, çünkü testler uzun sürüyor, (uyku testi için sıra bulmak 6 ay...

Psikiyatriye uğramamak gibi bir şey olamaz neticede puan alınmış oldu artık, ama iyileştim dersem ve puan vermeden yollarsa, Balthazard hesaplamasında 3 hastalıktan hesaplama yapılıp psikiyatriden "0" olarak değer verip mi, hesaplama yapacaklar, yoksa diğer 2 hastalığımdan hesap yapıp bu sefer psikiyatriyi hesaba katmayacaklarmı bundan emin olamayız.

Emekli olmayı düşündüğüm için, çok riskli bir durum.

Karışık oldu bilmem anlatabildimmi ama, birde şu şekilde özetleyeyim, üç hastalıktan puan verildi

Uyku Apnesi 35
Bel ve boyun fıtıkları 14
Majör Depresyon 40

Balthazard hesap sonucu %66 yaptı

Kontrole tekrar girdiğimde Psikiyatriye iyiyim deyip yalan söyleyip puan ekletmezsem

Yine 3 lü hastalıktan hesaplama yapılıp Psikiyatriye 0 değer verilirmi, öyle olursa diğer hastalıklardan 40'ı bulamam.

Üst Alt