Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla, kontrolde %40'ın altına düşersem emekliliğim iptal olur mu?

Tuncay0017

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar raporum %88 olarak Ankara'da onaylandı 2 yıl süreli buraya kadar tamam.

Şimdi sorum şudur 2 yıl sonra raporum %40 ın altında verildi emekliliğim düşermi ki SSK düşer diyor

o zaman benim durumum ne olacak işimden ayrıldım gelirim yok nasıl gecinirim yani bu durumda emekli olmam benim için bir risk arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum

Kanser tedavisi görüyorum inşallah iyileşme sürecine giriyorum.....

Tuncay0017

Evet, kontrol muayenesinde rapor oranınız düşerse emekliliğiniz iptal olur.

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Doğum tarihi:11.06.1977
İlk işe giriş. : 19.08.1993
4a özel sektör asgari
Toplam prim gün:5110
Rapor:%88
Vergi indirim: Evet
Cevabın için teşekkür ederim.....

Tuncay0017

Rapor oranı %40'ın altına düşmediği sürece emeklilik aynen devam eder. Sigortalılık süresi ve prim gün sayısı %40 kriterlerine de uygun.

2008_oncesi.PNG

boğa agbii ! engelli kadrosunda fakat.... vergi indirmi alamamiş olanların normal prim ve 25 yıl zorunlu hizmet yılı tamam olduktan sonra ..yasa daha 17 yıl var ..hizmet yılı25 ve prim dolduktan sonra bu yası beklemedende engelli emekliliğinden yararlanma olanagı olurmu ?

Prim ve 25 yıllık sigorta dolunca lakin prim yukset yatıyo emekli maası yuksek oluyo bunlar dolunca( yıl 25 )prim..bunlar dolunca geri engelli işçi olunursa maas bu primdenmi olur yoksa girdiğimiz yeni iş uzerindenmi 25 yıl ve prim dolduktan sonrası için bahsediyorum

Merhabalar konu biraz eskimiş ama bir sorum var.
1 ağustos 2013 yılından bu yana %47 engel oranı ile emekli oldum. SGK yaklaşık her yıl rapor yenilemem için çeşitli hastanelere gönderiyor. Bu zamana kadar yenilediğim raporların hiç biri %40 altına düşmedi. Bu yıl ki raporum tahmini kasım sonu aralık başı gibi belli olacak. Bu arada maaşım temmuz ayından bu yana kesik tekrar maaş bağlanması için raporun yenilenmesi bekleniyor.
%40 altına düşmem durumumda SGK bana ödediği maaşı geri istermi?

Hayır, en son kontrol tarihi itibariyle kesilir, geriye dönük daha eskiyi isteyemez. Çünkü o tarihler için geçerli raporunuz mevcuttu.

Evet süreli çıkıyor. Heleki bu yaz çektiğim eziyette cabası. Temmuz ayında bana Eskişehir'deki tüm hastanelerden raporun var o yüzden seni Ankara Gazi Hastenesine sevk edicez dediler ve sevkten önce maaşımı kestiler. Kaldı ki Gazi Hastanesi'nde heyet kurulu yok sadece durum bildirir raporu veriyorlar. Tam yedi kez hastaneye gittim ve sonuçta durum bildirir raporlarım SGK ya ulaştı.

Eylence bundan sonra başlıyor.

Sgk Ankara'ya tekrar yazı göndermiş. Durum bildirir raporlarının işe yaramadığını yüzdelendirilmesini istemiş. Gazi hastanesinin böyle bir uygulaması olmadığı için red cevabı almışlar.

Hâl böyle olunca Eskşlehir Osmangazi Tıpa durum bildirir raporlarını siz yüzdelendirin demişler. Bu hastane de "hastayı biz muayne etmedikki yüzdelendirme yapamayız" demişler.

Şimdi ise tekrar osmangazi tıpa sevkim yapıldı ve önümüzdeki perşembe son doktora muayene olucam.

Sanırım takip eden hafta heyete çağırırlar.
Eziyetten öte bir şey değil.

Bu nasıl bir eziyettir ya hu ???
Ne demek senin Eskişehir'de bütün hastanelerden raporun var Ankara'ya göndereceğiz..!
Türkiye bitince Yunanistan'a da gönderecek misiniz ?
İlla olumsuz rapor verecek bir yer mi arıyorlar bunlar ?

Bu raporum da %40 ve üzeri çıkar da takip eden yıl tekrar sevk etmek isterlerse iş mahkemesine başvurmayı düşünüyorum. Her yıl aynı sıkıntıları çekmekten bıktım usandım.

Maaşımı kestikten bir süre sonra sosyal güvencemi de askıya aldılar. Düzenli olarak gitmem gereken doktorlara para ile muayene olup ilacımı da para ile alıyorum.

Üst Alt