Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla sürekli vergi indirimi verildi. Emeklilikte yeni rapor istenir mi?

Çobanbeyli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba kolay gelisin sürekli raporumla vergi indirimine başvurdum bakanlık raporumu eksik buldu ve yeni rapor istedi yeni raporumu hastane 2 yıl süreli verdi bununla vergi indirimine başvurdum vergi indirimi sürekli geldi emekli olurken SSK benden yeni rapor istiyormu yoksa onlar için vergi indirimi yeterlimi tesekkurler

Çobanbeyli

Hayırlı olsun. Elde ettiğiniz sürekli vergi indirimi size sorunsuzca emeklilik de getirecektir. Emeklilikte yeniden rapor istenmesi söz konusu olmaz.

Not: Ama teorik olarak sgk her şeyi yapabilir. Binde bir de olsa, herkes ve her durum için ihtimaldir.

Efendim cevap için teşekkürler gittiğim hakem heyeti sürekli rapor vermiyormus en fazla 5 yıllık vermiyormus mevzuatları böyleymiş doktor söyledi bu konuda ne yapmalıyım 2 yıl sonra başka hastaneye mı yoksa aynı hastaneye mı basvurayim aynı hastane yine süreli verebilir

Tamam efendim sigorta tarihim 2000 ama ilk prim günüm 02/10/2002 ve 2010 yılına kadar sürekli olmamakla birlikte çalıştığım yerlerden asgari ücretten yattı 2010 ile 2014 arası asgari ücretin 1.6 katından yattı ve 2014 tarihinden itibaren kamuda işçi olarak çalışıyorum ve yüksek tavandan yatıyor 3 yıl sonra normal günümü dolduruyorum emekli olsam maaş az olurmu tesekkurler

Çobanbeyli

Emeklilik hesabı yapılırken prim yatan ilk sigortalılık temel alınır. Sizde bu tarih 02/10/2002. Emeklilik için defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim oranına göre aşağıdaki tabloya tabs olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Maaş için:
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz-23.html

Teşekkürler bilgiler için iyi gunler

Mrhb kolay gelsin 19 yıl 4240 gün üzerinden emeklilik hak etmiş 3. Derece bir engellinin prim gün sayısı 5400 güne tamamlaniyormus maaşıda 5400 gün üzerinden hesaplaniuormuş böyle bir şey varmı kolay gelsin

Çobanbeyli

5510 sayılı yasanın 29. maddesine göre hesaplanır maaş: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Yaşlılık aylığının hesaplanması
MADDE 29-

28 inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarına göre aylığa hak kazanan sigortalılar için hesaplanacak aylık
bağlama oranı, prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olanlar için çalışma gücü kayıp oranının 9000 gün prim ödeme gün
sayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamın % 60'a bölünmesi suretiyle hesaplanan gün sayısına göre, % 50'yi geçmemek
üzere üçüncü fıkra uyarınca tespit edilen orandır. Prim ödeme gün sayısı 9000 günden fazla olanlar için ise toplam prim
ödeme gün sayısına göre aylık bağlama oranı belirlenir. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında
sigortalı sayılanlar için bu fıkrada geçen 9000 prim gün sayısı 7200 gün, % 50 oranı da % 40 olarak uygulanır.

Merhaba efendim bir konuda bilginize ihtiyacım var 10/03/2003 yılında askere gittim ve askerligimi henüz 1 ayında iken beni askeri hastaneye sevk ettiler ve 1 ay sonra bana rahatsızlığından dolayı çürük verdiler benim sorum şu askerlik borçlanması gibi bir hakkımız varmı kolay gelsin

Üst Alt