Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporlarda rapor yenileninceye kadar emeklilik aylığının akıbeti ne olur?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamün aleyküm öğrenmek istediğim vergi indirim belgesinde kontrol muayenesi konusu kendimden örnek vererek konu hakinda bilgi sahibi olanlardan yorumlarını bekliyorum

%72 oranında yeni almış olduğum raporumla 1 yıllık vergi indirimine hak kazandigim ankaradan gelen evrakimla kesinlesti ve şuan emekli olduğumu var sayarsak

raporumun bitiş tarihi 01.07.2018 yılında emekli maaşımi ssk kesip beni kontrol muayenesinemi gönderecek yeni rapor cikarilmasi ankarada gitmesi gelmesi vs. 4 ayı buldu diyelim bu 4 ayin maaşını ben alabilecekmiyim yoksa bir bardak soğuk su mu içiçem bilgi sahibi olup yorum yapanlara simdiden çok teşekkür ederim

aliozdemir_57 ;
Emekli olursunuz ve maaşınızı almaya başlarsınız. Ama SGK ya emekliliğinize süre koymaz, bu durumda vergi indirimiyle işiniz kalmaz, ya vergi indirimini süresini baz alarak süresi bittiğinde gel, güncelle der. Bunu emekli olduktan sonra SGK ile görüşmeniz gerekir.

Yani sgk nın böyle bir hakkı varmı.. 2 yıl kontrolüm var 2 yıl sonunda gelmene gerek yok emekliliğin ve vergi indirimin devam etsin gibi

sgk maaş bağlarken vergi indirimine bakar süre kısıtlaması varsa genelde kontrollü emeklilik koyuyor

Benimde vergi indirimim 2 yıl kontrollü onaylandı.Belgem daha gelmedi fakat gelince bende emeklilik başvurusu yapacağım.Aslında bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.

sa benimde aynı yüzde 66 2yıllık ben pazartesi vergi dairesine baş vuracam bakalım ne olacak

sgk maaş bağlarken vergi indirimine bakar süre kısıtlaması varsa genelde kontrollü emeklilik koyuyor

@KKELEBEKK
Rapor bitiminde raporumu guncelle diyecek sgk benimde merak ettiğim konu tamda bu Bülent beyin bir yazısını okudum forumda ssk rapor bitiminde kontrol muayesini ister diyor egeri kontrol muayesini gitmez raporun yenisini çıkarmaz ise maasi kesir demiş tamda aslında onu öğrenmek istiyorum

kontrol muayesi ile emekli olan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum

bu baslikta uygun olmuş

raporu yenileme sürecinde arada kalan 1 yada 1,5 aylık illaki boşluk olacak. Bu süreçtede kesinlikle maaş verikmeyecektir diye düşünüyorum

@aliozdemir_57

Kontrol zamanı gelmeden 45 gün kadar önce sigorta müdürlüğüne gidip vergi indirim hakkın uzatmak için defterdarlığa sevk alacaksınız. O sevkle defterdarlığa gidip hastaneye sevk alacaksınız. Hastane raporu defterdarlığa gönderecek. Maliye sağlı kurulu raporu inceleyip vergi indirimi ile ilgili karar verecek, defterdarlık kararı sgk'ya bildirecek, sgk da maaşı kesecek ya da kaldığı yerden devam ettirecek.

Eğer bu süre. uzarsa, maaş durdurulur, ama maaşın bağlanması kararı çıktığında, maaş kesildiği tarih itibarı ile yeniden ödenmeye devam edilir. Yani bir maaş kaybı olmaz.

cevabınız icin teşekkür ederim Bülent bey
bende geçende sgk ya gidip bizzat bu soruyu sordum onlarda sizin belittiginiz şekilde cevapladı artı olarak normal şartlarda süreli vergi indirimi ile emekli olanlarin yeni rapor istenmesi halinde rapor bitis tarihinden itibaren 3 ay daha maaşları kesilmeden hesaplarına yatar bu üç ay içerisinde de maliyeden yeni düzenlenmiş rapor kesin gelir ve raporda bir düşüş vb gibi durum olmadigi takdirde maasta kesinti olmayacağı söylendi

aliozdemir_57

Benimde 28.3.2018 de 1 yıllık kontrollü rapor doluyor sgk müdürlüğü aradı hakem heyetine hastaneye sevk etti.yoksa maaş kesilir dedi süreci başlattım. Hayırlısı artık %57 engelliyim. Tüm engelli kardeşlerimin ve benim Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah.

ben de şu anda bu işlerle uğraşıyorum ben 2 ay kala sgk ya başvurdum rapor sürem doluyor diye ben daha önce raporumu aldığım ünv. hastanesine sevkimi istedim onlar sadece hakem hastaneye sevk edebileceklerini söylediler.

bir hafta sonraya gün buldum heyet için 9 branş dr gezdikten sonra bu ayın 26 sına gün verdiler heyet için ben sgk ya sorduğumda rapor tarihine kadar yeni rapor gelmezse maaşın kesileceğini eğer yine süreli rapor olursa emekliliğinde süreli olacağını söylediler. benim raporun sgk ya ulaşması nerden baksanız 1,5 ay bakalım sonuç ne olacak.

MRM

merhaba,

Rapor bittiğinde sevk için sgk ya gitmek şartmı gidip raporu aldığımız hastaneden raporu yeniletemiyormuyuz?

Hakem hastanesi derken hangisine sevk ediyorlar?

Bugün 100/53 oran bir yıl dolan raporun kontrol muayenesi ni yaptırdım Zonguldak devlet hastanesi de şükür 100/56 iki yıl vermişler sorum acaba Ankara'dan sürekli onaylanır mı

merhaba,

Rapor bittiğinde sevk için sgk ya gitmek şartmı gidip raporu aldığımız hastaneden raporu yeniletemiyormuyuz?

Hakem hastanesi derken hangisine sevk ediyorlar?

hakansezer
emekliyseniz sgk kontrol şerhi koymuşsa evet sgk gidip sevk almak durumundasınız eğer ilinizde hakem hastane varsa oraya sevk ediyorlar.

Normal yani yattığım hastaneye aevk etmiyolar öylemi. Kendim gidip alabiliyormuyum direk raporu

Valla çok umutluydum ama maalesef Ankara'da iki yıl onaylamış ne diyelim hayırlısı olsun bakalım

OturanBoğa

Bülent bey;üniversite hastanelerine mi,devlet hastanelerine mi,hakem hastanelerine mi gönderiyorlar.Birde vergi dairesine gelen rapor Ankara bakanlık sağlık kuruluna gönderiyor mu?

asanur

En yakın devlet hastanesine sevk ederler. Özellikle bir grup şartı yoktur.

OturanBoğa

Grup şartı derken?peki gelen rapor Ankaraya gönderiliyor mu?

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asanur

grup derken, devlet-hakem-üniversite fark etmez demek istedim.

Evet, onay için Ankara'ya gönderilir.

merhaba @Ayhan Kayıkcı benmde 1 myıllık kontrol muayenem kamu hastanesine sevk edildi %52 verdiler.

ama ben üniversite hastanesi hemotoloji hastası olduğum için orayaa sevk edip oranlarımı iptal ettiler.tekrar sıfırdaan üniversite araştırma hastanesinde heyete giriyorum.2 hafta oldu heyetim bitmedi.sonumuz hayırlıssı artık tek hemotoloji hastası olduğum için kamu hastanesi oranlarımı sildi üzgünüm.nerde adalet çalışaamıyorm yaş 48 prim günüm dolu.29 yıllık ssigortalıyım %40 ve üstü alaamassam maaşım kesilecek :(

Merhaba @ozgurmeric74 1 yıllık kontrollu muayenem için kamu hastanesine sevk edildim.önceki oranım %57 idi yeni oranım %52 raporum onaylandı lakin ben üniversite araştırma hastanesinin hemotoloji hastası olduğum için ayrı bir üst yazı vermedi kamu hastanesi.komple %52lik oranlarımı iptal edip sgk ya yazı ile üniveersite hastanesine sevk etti.

Bu durumda itiraaz etme hakkım yokmuş kamu hastanesine sıfırdan universite araştıma hastanesine heyete girdim.ama burda sadece hemooloji hastassıyım diğer branşlara gitmediyim için sanırım %40 altındaa çıkar gibi hissediyorum.

2 hafta oldu heyet bitiyor.Hakkımızdaa hayırlısı artık üstad.
buda red gelirse ne yaapmam lazım bana yol gösterirseniz çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkür ederim Hoşcakalın...

@albatros34

dediğiniz gibi sadece hemotojiye gittiğinizden sadece onun oranını verirler. keşke diğer hastalıklarınız içinde muayene olsaydınız. neyse olan olmuş.

il sağlık müdürlüğüne itiraz edeceksiniz. onlar sizi başka hastaneye sevk edecek. buradan alacağınız oran üniversite hastanesinden alacağınız orandan farklı çıkarsa ki çıkacak,son olarak hakem hastanesine sevk olacaksınız. hakem hastanesinin vereceği oran kabul görecektir

@ozgurmeric74

Peki daha önce ki tedavi gördüğüm oran veren kamu hastanesine tekrardan sevketmeyip başka bir ildeki veya ilcedeki kamu hastanesine mi sevk eder acaba.

Ayrıca verdiğin cvp için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın efendim.

İlerleyen süreç deki durumu buraya yazarım. Lakin konuya hakim olan arkadaşlardan cvp beklerim.
Konu şu.; 1 aylık süreç kaldı araştırma hastanesi 2 aylık kontrol önerdi tedavi süreci bu durumda maaş kesilir mi?

%40 üzerinde alırsam geriye dönük kesilen maaş ödenir mi. Tekrar teşekkür eder sağlıklı bir ömür dilerim.

albatros34

kontrol muayenesinde tekrar raporunun çıkması halinde geriye dönük kesilen, ödenmeyen aylardaki maaşların ödenir.

bayram ikramiyesi hakkinda

öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar bugün başıma gelen tuhaf bir olayı sizinle paylaşmak istedim siz olsanız budurumda ne yaparsınız neyse lafı fazla uzatmadan konuya gireyim

bir yillik vergi indimi ile emekli olmuş biri olarak sgk benden haziran ayında kontrol muayenesi istedi neyse raporu yeniledik temmuz ayında da evraklar kuruma gelmedi diyerek emekli maaşımı durdurma kararı almışlar nedenini sordugumda vergi indirim belgeniz geldiğinde maaşınızı kaldığı yerden birikmiş olarak alacaksınız dendi buraya kadar sineye çektim eyvallah dedim

bugün edevlet ten baktığımda emekli maasimin bağlandığını fakat 1016.75 tl muhasebe adi altinda bir kesinti olduğunu farkettim sgk yi aradım bu kesinti ne olduğunu sordum kurban bayramı ikramiyesi kesintisi olduğu söylendi dedin ben ikramiye felan almadım hesabımda böyle bir para yok olmayan paranın yatacak olan emekli maaşımdan neden kesılıyor hem emekli ikramiyesi 1000 tl deyilmi neden 1016.75 tl kesilecek dedim faiziyle birlikte dediler sabırla sordum neden ikramiyemi kesiyorsunuz dedim temmuz ayında emekliliğiniz durdurulduğu için ikramiyeyi hak etmiyor görünüyorsunuz bu nedenle yatirilacak olan ikramiyeniz faiziyle birlikte sonra maaşınızı kesilecek dendi tabi ben sinir küpü olmuş bir vaziyette temmuz maaşımı hak etmiyorsam neden ağustos maasina birlikte yatiriyorsunuz böyle bir sacmalik olurmu dediğimde çok haklısınız bizde ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz ama yapabileceğimiz birşey yok Genel merkez ikramiyeleri veriyor konuyu onlarla konuşmanız gerekiyor dediler durum bundan ibaret arkadaşlar simdi size soruyorum bu halimize ağlayalım mi gulelimmi biraz uzun oldu heralde kusura bakmayın ama en kısa busekilde anlata bildim siz benim yerimde olsanız ne yaparsiniz

aliozdemir_57

kesinlikle yanlış bir uygulama. İtiraz edin, yüzde yüz hakkınızı alırsınız. Bırakın almadığınız parayı faiziyle geri ödemeyi, o hak ettiğiniz ikramiyeyi de alırsınız.

Üst Alt