Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Süreli raporlarla EKPSS'ye girmek sorun oluşturur mu?
BendeUyku Apnesi var ahi:29 cıktı- 1 yıl önce Stent takıldı. Yaklaşik 8 yıldır farklı psikiyatri İlaçlari kullanımı var rapor alacağım inşAllah. Randevu mu aldım. ama aklıma şu takıldı eger bana süreli rapor verirlerse 1 yıllık 2 yıllık gibi ben ekpss de sorun yaşar miyim acaba. Ekpss yi kazanmış olsam rapor bitince ne olacak ? teşekkürler
Eğer torpilin yoksa ilk raporun süreli olacak. Çünkü iyileşme ihtimalin var. benim de 2 yıllık(10 senedir aynı hastanede tedavi görmeme rağmen) protokol böyleymişg genelde psikiyatride ve %40 veriyorlar şizo falan değilsen tabi. Sorunun CEVABI ise evet süreli raporla sınava girebilirsin. Ama atama aşamasına gelince ne olur bilemem., belki kendileri bir heyete başvuru yaptırtır sana yani bir hastaneye yönlendirir v. Ben yeni rapora başvuracağım süresiz olacak. Birr de de kardeş rapor süresi bitince yenisini vermiyorlarsa dr.lar iyileşmişsin demektir. Ben herşeyimi ama herşeyimi vermeye hazırım iyi olmak için,millet hala ekpss, yok bedava ulaşım yok bilmemne peşinde
bak eğer %80 falan oran baüğlatabilirsen tanıdık şöyle her sözü geçen biri sana 2000 civarı sanırım evde bakım maaşı bağlıyorlar. Sen araştır bi bakalım hangisi daha karlı
2 Yıllık raporu olan bir arkadaşım atanmıştı hiç bir sorun ile karşılaşmadı. Ha rapor bitiminde nemi oluyor hiç bir şey olmuyor. Verilen hak geri alınamaz çünkü. Arkadaşımın ayakları ile ilgili problemi vardı Zorlu ve uzun sürecek bir ameliyat serisinden sonra normal hale gele bilme ihtimali de bulunuyordu memleketine tayin olup gittiğinde bu ameliyat işine başlayacaktı .
Teşekkür ederim öncelikle. Tabi ki temennimiz iyileşmek ama zor. zor olunca en azından sağlanan imkanlardan yararlanmak. Uyku apnesi kolay kolay geçmiyor zaten. bu yaşta kriz geçirdim olan oldu yani. Allah korusun herkesi. Bu arada Torpilim yok.
Bende sizin gibi durumdayım. 1 yıllık raporum , Nisan 2020 de bitiyor. Ekpss başvurusu yaptım ancak kafamı karıştıran şu raporumun süreli oluşu ve ileride yenilecegim için tercihler de sorun çıkarır mı ? ÖSYM ye bildiriliyormu yeni rapor . ÖSYM bürosuna sordugumda rapor bildirimleri sadece sınav kayıt tarihlerinde oluyor dedi kafam karıştı.
Cimer üzerinden ÖSYM ye sordum alakasız cevap aldım.
Atanıp yerleştikten sonra süre biterse belki sorun olmayabilir çünkü kimse sana niye iyileştin kardeşim diyemez normal kadroya geçirirler, ama yerleşene kadar biterse ve de 40 üzeri rapor alamazsan hem yerleşemez hemde hakkımıza girmiş olursun
Kimse kimsenin hakkına girdiği falan yok kusura bakma , burada sorun politikalar. metal kalp kapağı olan ritim bozukluğu kalp yetmezliği vs olan birine %70 oran verip 1 senelik rapor vermek absürtlük iyileşme mümkün müdür degil onu geçtim , Bu kişi 1 sene sonra heyete girdiğinde %45 veren yine aynı hastane eger bel fıtığı da olmasa bu kişi%40 dan az alacaktı kalp den aldığı oran yetmeyecekti , bu raporu da 2 senelik verip yine bu kişi 2 sene sonra girdiğinde de %80 veren yine aynı hastane. Bu bizzat şahit oldugum durum. . Bu kişi sınava girse sonra 2. Rapor alışındaki gibi az oran alsa Hak mı yemiş olur hakkı mı yenmiş olur? Yani bu ne hakkı söyler misin ? Süresiz raporu olanlar sorun yaşamasın diye süreli raporu olanlar girmesin mi sınava. Bu nasıl bir söylem nasıl bir anlayış? Hak yemenin tdk daki anlamına bir bak istersen.
raporun süresi bitince işe son verilmez ama vergi indirimi biteceği için engelli emekliliği'nin sağladığı erken emeklilikten faydalanamazsın diye düşünüyorum.
sınava girdiğiniz gün raporunuz varsa ilerde sorun çıkmaz.benim de raporum her sene yenileniyor yeniletince ben dedim adamlara alın koyun dosyama diye çünkü benim bildiğim raporlu sınava girdin süreli ve 1 sene 2 sene neyse süre bitti rapor iyileştin dediler.olmaz ama çünkü kanun gereği ruhsal engelli raporlarında her sene kontrol var süreliyse büyük ihtimal ruhsaldır ve ben iyileşen görmedim ruhsaldan ama oldu diyelim atıyorlar mı seni iyileşmişsin diye?hayır normal memur statüsüne geçiyorsun.kötü mü değil ama engelliler gibi erken emekli olamazsın.bu da olmayacak bir şey ki olsa bile bir şey olmayacak bir şey.atanınca yeniden rapor isteriz şurasında şu yazmıyormuş gibi sıkıntılar oldu geçmişte ama şimdi düzene oturmuştur.bir raporu düzenli alıyorsan zaten verirler pek iyileşecek bir şey değildir ayağını burktun da tedavi oldu diye çünkü ruhsal hastalıklarda bir ilaç yok tedavi edici bunu doktor dedi bana.20 sene sonra bir ilaç icat ederlerse tedavi eder belki diye.şu anki ilaçlar günü kurtaran şeyler.lityum diye ilaç mı olur portakalın maden suyunun içinde de var her insan alıyor bir miktar.bunu da tesadüfen bulmuşlar zaten işe yarıyor diye.
İlginiz için teşekkürler. Oldukça ayrıntılı yazmışsınız. Rapor süreleri dediginiz gibi ruhsal hastalıklar da 1 yıl genellikle, bazıları direkt süresiz alıyor . Normal biyolojik hastalıklarda 2 yıl süreli veriyorlar iyileşme imkanı olmayan birine bile işin garip kısmı bu. Ben ruhsal + kısmen işitmeden engelliyim.
Siz anladığım kadarıyla ekpss ye başvurmuşsunuz daha önce başınızdan bu tecrübeler geçmiş sanırım. Benim ilk olacagı için tecrübesizim. Rapor yenilenince ne olacak tercih yaparken başvuru sırasında verdigim raporun süresi dolmuş olacagı için tercih yapabilecek miyim falan bir ton soru işaretim vardı.
Kesinlikle dediginiz gibi ruhsal hastalıklar da ilaçlar günü kurtarıcı. Bende tegratol kullanıyorum lamictal wellbutrin rixper de kullanıyorum. Lityum diger ilaçlar ile çok etkileşime girdigi ve saç dökülmesi yaptıgı için denemedim . Aradan geçen 2 seneden Şuana kadar iyileştin mi dersen hayır , dönemsel iyileşme oluyor sadece . İlacı kesitiginde geri sarıyor hemen herşey.
Rapor alama korkum yok ancak korkum politikalar yani biyolojik kalp hastalığı olan birine %70 oran ile 1 yıl süreli rapor verip ertesi yıl %45 e düşüren sistemden korkuyorum. Biyolojik hastada bile bu kadar oranı oynak yapmaları korkutuyor.
ruhsal ve süresiz verdikleri artık uçmuş düzen altında pek duramayacak olanlar.
başvuru yapmadan önce raporu yeniletebiliyor musun dene belki bir kaç günden sorun olmaz çünkü ben erken gidiyorum diyorum ki 10 15 günde veriyorsunuz ben şimdiden başvuruyorum yeniletmek için.2014'ten beri hayır olmaz tam gününde gel demediler.başvuru sırasında bunu anlamayıp sorun çıkarabilirler.sen biliyorsun yenileneceğini ben biliyorum ama onlar bilmez.başvuru ve sınavda rapor olacak ama tercih yaparken ki zaten artık karışmış eskisi gibi şu ay tercih yapılır işi de kalmamış bence mesele olmaz çünkü rapor altındayken aldığın bir e-kpss puanı var ve tercih yapıyorsun.bir yer gelirse o zaman rapor derler o zamana da yeniletirsin.tabi araştır yine dert sıkıntı etmeden.
sabah mailden okudum mesajını hastanede kontroldeydim sordum lityum saç döker mi diye?dedi ki doktor kişiye göre değişir ama çok görülen bir yan etki değil ama iyi okumamışım sen diyorsun ki diğer ilaçlarla etkileşime girip döküyor.olabilir ona bir şey diyemem ben yanında pek bir şey içmediğim için lüle lüle geziyorum. ilacı bırakmak beni hastanelik etti 3 ay yattım elektrik verdiler vermişler daha doğrusu hatırlamıyorum.
artık herkes engelli raporu almak istediği için sıkı tutuyorlar.mesela meb'de vergi indirimi için başvurmuyor benim 2 arkadaşım çünkü eski süresiz rapor ve vermiyorlarmış gerekli oranı ama ben her sene başvuruyorum hep veriyorlar çünkü raporum yeni.yeni rapor iyi bir şey aslında süresiz kötü 3 5 sene sonra sallamıyorlar artık ohoo kaç sene önce almış bu düzelmiştir diye.ilk başta ruhsala neden bir sene diye kızıyordum ama şimdi iyi bir şey olduğunu anladım.
Ben başvuru yaptım , mevcut raporum ile sorun çıkmadı . Rapor Nisan 16 sında doluyor . Dedigin gibi 1 ay kala falan olunca sorun olmuyor rapor yeniletirken.. Yeniletmeyi bende düşündüm ama aradaki süre uzun malum . Hatta sorun çıkar diye heyet randevusu bile aldım. 11 Şubat a. Ama başvuruda sorun çıkmadı. ÖSYM bürosundaki bayana sordum yeniletince size bildirecekmiyim dedim , o dediki puan aynı olursa hayır . Yani %40 üzeri olursa sorun olmuyor dedim hayır dedi %50 dahi olsa puanından farklı olursa bildireceksin dedi. Sonra rapor bildirimi sadece sınav başvurusu sırasında oluyor dedi o kafamı karıştırdı. ben raporu yeniletigimde sınav başvurusu bitiyor çoktan. Cimerden sordum ÖSYM ye acayip bir yanıt aldım adaylar yazışmaları dilekçe ile yapabilir diye yanıt aldım.
Tegratol hafıza da sorun çıkartıyor unutkanlık gibi degil de , eski anılarını unutturuyor o yüzden lityum u tavsiye etti doktorum, dedim bende saç dökülmesi sorunu var stresten dolayı yani depresyon döneminden dolayı , eger saç dökülmesi yapıyorsa hiç bulaşmak istemiyorum dedim doktor da saç dökülmesi yapar dedi.. bende araştırdım yan etkilerinde varmış. Çok geçmiş olsun bu arada. Baya ciddi seviyeye gelmiş ilacı bırakınca .
ben başvuru şubatta zannediyorum yaptıysan mesele yok.sınavda raporun olmayacak tamam şimdi anladım.bence sorun olmaz başvurmuşsun sınava girme hakkın var nasılsa yenileteceksin.%40'ın altı durumu da olmaz.takıyoruz işte ince düşünüyoruz elimizde değil.hiç niyetim yokken ben de emekliliğe taktım edevlette yanlış gösteriyor ne 2030 küsürü diye cimere yazdım.sgk'nın emeklilik işine bakan birimi rapor istedi gönderdik kurumca ve adamlar ciddi ciddi emekli oluyormuşum gibi kurula sokmuş 3 ay sonra cevap geldi raporunuz geçmiştir başvuru durumunda emekli olabilirsiniz diye.benim önceden çalışma var.soru sorduk adamlar olayı bitirmiş hani bir önceki mesajda dedim ya oranı vermiyorlar ama yeni rapor olursa veriyorlar diye bu işte.erken emekli olmak isteyip de olamayanlar tanıyorum kurul %40 altı verdiği için.
tegretol ben çocukken 7 sene içtim doğrudur unutkanlık yapıyordur hafızam işime gelende iyi olur gerisini hep unuturum.benim doktorum da lityum bipoları en iyi koruyan şey dedi ilaç değil biliyorsun maden suyu her şeyde var ama her bünye kaldırmaz dedi.ben günde 6 7 litre su içince kutuyla içsem zehirlemez.belli bir oranı geçerse böbrekleri eline alıyorsun her ay tahlil yaptırıyorum ben.bir kere 115 çıktı 2005'ten beri 120'yi geçmemesi gerekiyor.bir eleman varmış 1 tane içiyormuş 60'ı geçmiyor ilaç bir işe yaramıyormuş.iki tane yapmışlar 120'yi geçmiş kullanamamış.ben 5 tane atıyorum snoop dog somursun dursun bu esas kafa yapan şey.ehehehe şu adnan hocanın kediciklerine içiyorlarmış ya hatunlar pilot.beni anca normal yapıyor depresyon yok bende manik daha da manik.kokain bile çekip gezsem kimse anlamaz o kadar hızlı çalışıyor beyin.bipolar bu yüzden zaten beynin çalışma hızı değişip duruyor bu da ruhsal durumu etkiliyor.bu bir ruhsal hastalık değil beyin hastalığı aslında sara gibi ki küçükken bu yüzden içtim tegretol.
Engelli raporumun süresi sınavdan önce bitiyor temmuz ayında yenileticem yüzde 45 süreli raporum var 2020 için kayıt oldum sınava bu durumda ne olur sınav kaydım iptal olur mu? sınav 11 ekimde
süreli raporunuz varsa ve sınava başvurmadan önce dolmadıysa sıkıntı yok ekpss ye girersiniz ama tercih yaptığınızda eğer elinizde %40 ve üzeri raporunuz yoksa yada süresi dolduysa atanırsanız sizden rapor isteyecekler ozamanda rapor sunamadığınızda atamanız iptal olacaktır.eğer süreli raporlarınız varsa aman sonra gider tekrar girerim heyete diyip ihmal etmeyin çünkü heyet hastahaneden hastahaneye göre süre olarak uzun sürmekte elinizde herşeyin hazır olması yararınıza eğer hastalık psikolojikse veya ciğer ile falan ilgiliyse çalıştırılamıyacağı alanlarıda doldurtmanız yararınıza olacaktır çoğu kamu kurumu tekrar hastaneye gönderiyor sırf o bölüm boş diye