Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporu süresiz hale nasıl getirebiliriz?

Genix

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Selamünaleyküm,
Benim 8 yaşında 1 kızım var. Doğum anomalisine bağlı olarak ;
Gelişme geriliği, CP, konuşamama, yürüyememe, epilepsi.. gibi rahatsızlıkları var 2 defa 2'şer yıllık Ankara cebeci tıp fakültesinde muayene ve takibe bağlı olarak İbni Sina hastanesi sağlık kurulundan %99 engelli raporu aldık. 1 defada Ankara dışında oturduğum için bulunduğumuz şehrin devlet hastanesinden 2 yıllık %95 engelli raporu aldık. Bu sene eğitim ve araştırma hastanesine geçti devlet hastanemiz.
Durumu bu şekilde izah ettikten sonra sorum şu olacak. Biz bu süreli olan engelli raporumuzu, sürekli engelli raporu olarak almak için ne yapmalıyız? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Genix

Konuşma bozukluğu olduğu için 2 yılda bir olur.
Allah evladına şifa versin. Sen yinede heyette girdiğinde durumunu güzelce heyete arz et durumunu,

Cevabınız için ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Diğer rahatsızlıkları göz önüne almadan mı rapor veriyorlar? Sonuç olarak tamamıyla bakıma muhtaç olduğu için anneye bağımlı ve bu şekilde sürekli çocuğu hastanede oradan oraya dolaştırmak oldukça zor. Süresiz rapor alabilmek için doktorlara kendimizi acındırmak ve mağdur olduğumuzu dile getirmek oldukça saçma. 2018 yılında çıkan genelge ile de ortaya konmuş bir durumu heyette dile getirirsek bu sefer doktorun insafına kalacak herşey. Bu işin basit bir yolu yok mudur?

Cp'li çocuk hastalarda raporları genelde süreli oluyor. yeni yönetmeliğe göre çocuklar için engelli yerine özel gereksinimi var ifadesi kullanılacak.
0-3 yaş aralığındaki çocuklar için gelişim değerlendirmesi yapılarak gereksinim düzeyinin tespit edileceğini ve 0-18 yaş arası tüm çocuklarımız için engel durumu söylemlerine son verildiğini, gereksinimlerine göre rapor alma imkanının getirildiğini ifade etti. Bakan Selçuk, “Böylece erken tanı konularak, çocuklarımızın eğitim ve rehabilitasyonlarında en verimli çağlarında hizmetlerden faydalanmaları sağlanmış olacak”
Cp'li çocuklar Özel eğitime ve Rehabilitasyona gereksinimi olan çocuklardır. süreli durumu bunları göz önünde bulundurularak veriliyor olabilir.

Üst Alt