Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporu süresiz onaylayan maliye vergi indirim belgesini de süresiz mi verir?

xuga

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar hastaneden 2 yıl süreli aldığım rapor ankaradan aynı oranla süresiz onaylanmış.acaba vergi indirimi süresizmi olur.

Bir arkadaşımın alakasız bir konuda verdiği cevap geldi aklıma: "kuru dala can veren Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. İsteyeceğiz..." :)

Şaka bir yana, evet, zaten raporun onanması demek vergi indirim hakkının onanması demek. Yani, "vergi indirim hakkı süre kısıtlaması olmadan onaylanmış gibi görünüyor. Çok şanslısınız. Gözünüz aydın :)

ama bülent bey sitedeki bazı arkadaşlar ankara süresiz onaylamış lakin sgk süre koyabilir diyor.mantıksız geliyor bana ama tabiki siz daha tecrübelisiniz inşallah dediğiniz gibi olur.bugüne kadar dedikleriniz hep çıktı.tşk ler

Teorik olarak evet, maliye sürekli verse de sgk süre kısıtlamalı olarak işleme koyabilir. Ama bu çok düşük bir ihtimal. Rahat olun.

bülent bey bugün hastaneden rapou aldım.görevliye sordum rapor 2 yıl süreli ama ankara süresiz onaylamış dedim.bana verdiği cevap raporunuzla 2 yıl sonra başvuru yaptığınız indirimler iptal olur dedi.sizin süresiz onaylanan vergi indiriminiz dedi.yani emekli olunca rapor istenmeyecek dedi.doğrumu acaba

arkadaşım engin biraz karmasik yazmissin biraz daha acarsan yani 2 yıl sonra vergi indirimin iptal mi oluyor öyle şey olamaz

Benimde 2 yil sureli % 90 oranimdaki rapor sure kisisitlalamasi olmadan geldi.isyerimdem 1. Derece indirim aliyorum.tekrar rapor aldim.rapor surem doldu tekrar rapor aldim bu seferde % 55 verildi.ama indirim olarak isyerinden 1 derece almaya devam ediyorum .emekli olurken ne olacak bilmiyorum.sgk yeniden mi isteyecek yoksa tamam mi diyecek bilemedim. Bu sekilde emekli olan varsa yazarsa sevinirim.

hastanededen 2yıl süreli verildi raporum.ama ankara süresiz onaylamış.hastanede kuruldaki yetkiliye sordum ben 2 yıl sonnra yine rapor almazsam ne olur dedim.ücretsiz otobüs kartın indirimlerin iptal olur dedi

Emekli oluyorken vergi indiriinden emekli olacaksınız dolayısıyla ssk sizden yeniden rapor istemez ssk vergi dairesinden vergi indiriminizin olduğuna dair yazı ve onay ister vergi indirim yazınız ssk ya ulaştıktan sonra emekli olursunuz ssk yeniden rapor istemez.Fakat vergi indiriminizde kontrol yazıyormu yoksa süresizmi önemli olan budur bazen hastahanede rapor süreli verilsede sağlık kurulu vergi indiriminizi süresiz onaylayabilir süresiz onaylanan vergi indiriminde ssk kontrol koymaz

İşyerine postaya verilen vergi indirim belgesini aldıktan sonra izlenecek yol

Arkadaşlar 10 kasımda onaylanan vergi indirim blgem işyerine yollanmış.ben bu belgeyi alır almaz emekli olacam.ama ne yapmam gerekir işyerinden çıkğş mı yapacağım.çıkış yapınca bu zamana kadar çalıştığımın karşılığı bir meblağ alabilecekmiyim.işyeri çıkışımı vermek zorundamıdır.tşkler

Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde, emeklilik için diğer şartlar da tamamsa, sigorta müdürlüğüne gidip gerekli şartları tamamladığınıza dair yazı alacaksınız. Sonra bu yazıyla birlikte işverene gidip emeklilik gerekçesiyle işten çıkışınızı isteyeceksiniz. Onlar da kıdem tazminatınızı ödeyerek çıkışınızı verecekler.

2yıl vergi indirimiyle emekli olcam.sgk emekliliğime kontrol süresi koyarmı

Peki süre koymama ihtimali varmı.yani sgk nin böyle bi uygulaması varmı.tesekkürederim cvp için.

Merhaba,
2 yıl verilen raporumu vergi dairesi süresiz onayladı, yazı 15 gün olmasına rağmen işyerime ulaşmamış. Yazı iş yerine gitmesede SGK ya emeklilik için baş vurabiliyormuyum?

Teorik olara evet başvurabilirsiniz.
Benim şahsi fikrim cevabı bekleyin,vergi indirimi belgesi ile beraber başvurun.

Benim engelli raporum omur boyu ama vergi indirim kagidim sureli tekrar heyetemi girmemlazimı benden yeni tarihli rapor istiyorlar.raporumu 2016 almistim

Son düzenleme:
OturanBoğa. BuTcHeR..hangi kurum un süreli ise yeniden o kuruma müracat edilir süre doldumu, diye okudum bu site de ama doğrumu acaba?..mesela benim raporum 2 yıl süreli ama vergi indirim belgem de süreyle ilgili bir şey yazmıyor..emekliliğimde süresiz olursa rapor u yenilememe gerek varmı acaba süresi dolduğu zaman?..teşekkürler..

vergi indirimi belgesinde süre yok ise süreklidir ve emeklilikte süresiz olma ihtimalı yüksek olur sgk vergi indiriminde süre var mı yok mu ona bakar hayırlısı olsun

Benim raporum sürekli vergi indirimi sürekli olurmu? Daha emekli olmama 7, 5 sene var.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Slm daha önce vergi indirimi için heyete girdim 1 yıl süreli rapor 1 yıl süreli vergi indirimi aldım süre bitti tekrar başvurdum bu sefer 2 yıl süreli verildi rapor vergi indirimim süresiz olma ihtimali olabilirmi

Gogolveben tşk ederim bu yazınız umut oldu bana emeklilik için bütün şartlarım tamam ama rapor süreli olduğu için birşey yapamıyorum

Merhaba,

Hastaneden süresiz olarak verilen raporuma,vergi indirimi için başvurduğumda 1 yıl süresi konulmuş.01.01.2020 de bitiyor.Aralık ayında ise emeklilik için gerekli şartları tamamlıyorum.Bu durumda emeklilik için başvuramıyormuyum. Emeklilik işlemimi başlatmak için Süresiz verilen rapor için hastaneye gidip tekrar mı rapor alacağım.

s_senay

Merhaba tekrar rapor almanıza gerek yok raporunuz zaten süresiz emeklilik için başvuru yapabilirsiniz sadece sgk vergi indirim süresi bitimine yakın tekrar vergi dairesine sevk eder raporunuz tekrar ankaraya gider ve sonuca göre devam eder.

Üst Alt