Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporu yenilemek için ay hesabı nasıl yapılıyor?

Baak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba,
Engelli emeklilik için son aldığım rapor tarihi 23.11.2023 ve 1 senelik.Yani 23.11.2024 tarihinde süresi doluyor.
Ankaradan gelen cevapta ise başvuru tarihi olan 25.08.2023 den itibaren 1 yıl süreli engelli vergi indiriminden faydalanilir diyor.
Sorum şu raporda eksikler de olduğu için raporda düzeltme de yaptırmak istiyorum..Şubat sonunda emeklilik hakkını kazanıyorum ve başvuru yapacağım.6 ay geçtikten sonra rapor yenilenebiliyor benim bildiğim.Bu 6 ayı ben 11 inci aydan itibaren mi saymam gerek yoksa 8 inci aydan itibaren mi ?

Detay bilgi:İlk raporum 5 senelikti,İkincisi Süresiz verildi Ankara hakem heyete yolladı ve en son rapor 1 senelik verildi .40% bipolar 19% sağ ayak felç.
Teşekkürler

@Baak
25.08.2023 olan başvuru tarihiniz sizin haketmiş olduğunuz vergi indiriminin geçerlilik süresinin başlangıcı ve bitişi için hesaplamada kullanılmış. Rapordaki yenileme veya yeni rapor başvurusu için baz alacağınız tarih raporun verildiği üzerinde yazılı olan tarihtir. Rapor tarihi olan 23.11.2023 tarihinden itibaren 6 ay bekleyeceksiniz 23.05.2024 ten sonra yeni rapor için müracaat edebilirsiniz. Emekli olduktan sonra yeni rapor almış olacaksınız raporda eksiklik var demişsiniz ama alacağınız bu rapor %40 altına düşme ihtimali olursa SGK bunu tespit ederse emekliliğiniz durdurulabilir sıkıntı yaşayabilirsiniz. İyi Günler

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Baak
@Baak,

Eğer ki doktorun engelli oranının yükseldiğine dair evrak verirse 6 ay beklemeniz gerekmiyor. Madem ki eksikler var. Eksigi olan doktordan o kağıdı alın 6 ay beklemeyin

İlk 28 Ağustos ta aldım. Sonra 29 Kasım'da 2. Raporu aldım

• Beğen
Teşekkürler cevaplar için.Bir önceki raporumda 20% verilen sag ayak felç oranı Hakem heyeti raporunda eklenmemiş.Raporu veren hastaneye gittim.Evet yanlışlık olmuş EMG sonucuna göre 20% eklenmemiş.İtiraz etmeniz gerek dedi.Vergi dairesini aradım itiraz edip süreci uzatma.Şubatta emekliliğe başvur 6 ay sonra basvurduğunda yeniletirsin demişti hem de eklenmeyen oranı ekletirsin demişti. Benim kafam rapor tarihinden sonra mı yoksa vergi indirim bitiş tarihinden itibaren mi 6 ay saymam gerek o yüzden karıştı

@m.okanoyun,
Teşekkürler cevap için Şimdi sorun şu ,Süresiz aldığım rapor için kesin sonuca varılmamıştır denerek beni hakem heyete sevk ettiler .Hakem heyet de 20 % lik felç durumunu eklememiş.Hastaneye gittim sordum evet yanlışlık olmuş dediler.Fakat hakem heyete itiraz edince seni bir üst heyete yolluyorlar.Sonuç farklı çıktığı için de tekrar bir üst heyete yolluyorlar.Dolayısıyla 2 kere rapor almam gerekecek.Ben de emekliliğe basvurayım sonrasında yenilerken eksik verilen hususu da belirteyim diyorum.Bu durumda Bu ay sonu engelli emeklilik hak ediyorum.Başvuracağım sonrasında yeniletmek için herhalde Mayısta başvurmam gerekecek.Peki bu yenileme için tekrar vergi dairesinden mi sevk almam gerekiyor.SGK dan rapor yenileme yazısı mı beklemem gerek.Yoksa Mayıs ayında direk randevu alıp yeniletebilir miyim raporu.Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

@Baak

Vergi dairesi de doğru olanı söylemiş itiraz tekrar hastane sevki falan derken uzayıp gideceğine var olan oran üzerinden vergi indirimini onaylamış.
Rapor üzerinde ki tarihten itibaren 6 ay sayacaksınız.
Şöyle de bir durum var vergi indiriminiz 1 yıllık onaylanmış. Şubat'ta emeklilik başvurusu yaptığınız zaman vergi indirimi 1 yıl olduğu için SGK sizden 1 yıl sonrası için kontrol muayenesi isteyebilir büyük ihtimalle. Mecburen tekrar rapor alma durumunuz olacak o zaman.
SGK' nın vereceği karara göre hareket etmenizde fayda var. Şu an hesap yaptığınız 6 aylık süre bitiminde hemen rapor için başvuru yapmasanız da olur eğer SGK kontrol muayenesi isterse o tarihte raporununu alırsınız.

• Beğen
@BnymnYldz,

Bünyamin kardeşim peki bir soru daha soracağım bilgin varsa,Şubat sonu başvuracağım.vergi indirimi 1 yıllık.Rapor 23.11.2023 tarihli.Rapor yeniletmek için SGK dan yazı ile mi sevk alınıyor.Yoksa Mayıs ta yani ilk rapordan 6 ay geçtikten sonra ben kendim randevu alıp raporu yenilemek için başvurabilir miyim.Şunun için detaylı soruyorum ;Yurtdşına gitme durumum var o yüzden Mayısta başvurup yenileteyim ve inşallah süresiz alırım diye düşünüyorum.Çünkü ayak zaten felç değişmeyecek.25 yıldır da bipolar hastasıyım o da 40 % verecek

İlk 28 Ağustos ta aldım. Sonra 29 Kasım'da 2. Raporu aldım
Sizde de raporda eksik mi vardı.3 ay sonra tekrar almışsınz raporu.Benim durumda örneğin emg talep etmiş kesin kanıya varmak için ama emg sonucunu eklememiş rapora.O da 20% bir oran .Bir önceki raporumda vardı bu oran.Hastaneye gidip sorduğumda evet eksiklik var dediler ama o kadar başka bir evrak vermediler

Son düzenleme:
@Baak

Şu an elinizdeki 23.11.2023 tarihli bu raporu 6 ay geçtikten sonra yenilemek için kendiniz istediğiniz hastaneden randevu alıp yeni rapor alabilirsiniz.

Emekli olup yurtdışına gittiğiniz zaman uzun süreli kalmayı düşünüyorsanız SGK kontrol muayenesi koyarsa gelip o işleri halletmeniz gerekiyor belirtildiği tarihte.

SGK sizi emekli ederken kontrol muayenesi tarihi belirler ise bu tarihten yaklaşık 2-3 ay önce bu raporu almak için SGK'dan sevk almanız gerekiyor.

• Beğen
@BnymnYldz,

O zaman benim 6 ay sonra raporu yeniletip hazır tuttuğum rapor hükümsüz olacak çünkü SGK emekli ettiğinde o kendisi sevk etmediği için benim aldığım raporu geçersiz sayabilir.Ben öyle anlıyorum.

@Baak

RAPORUN DÜZENLENMESİNE DAİR AÇIKLAMALAR
Bu rapordan önceki raporlar süresine bakılmaksızın yapılacak yeni başvurular bakımından geçersizdir.

Evet dediğiniz gibi bir durum çıkacak ortaya. SGK kontrol muayenesi tarihi geldiğinde o alacağınız raporu kabul etmeyecek ve kendisi sevk edecek hastaneye. Raporların arka kısmında yazar zaten en son alınan rapor bir öncekini geçersiz kılacaktır. Her zaman son alınan rapor geçerlidir. SGK kontrol muayenesi koyar mı koymaz mı bu 1 yıl mı olur 2 yıl mı bilemiyoruz varsayımlar üzerinden konuşuyoruz sadece şu an. Az kalmış zaten bekleyip göreceksiniz hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
  • Beğen
@BnymnYldz, Teşekkür ederim vakit ayırdığınız ve fikir verdiğiniz için ,Kolaylıklar diliyorum sizlere

Üst Alt