Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporum süresiz vergi indirimim var. Emekli olabilir miyim?

cllçll

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bende benzer durumdayım biri yardımcı olursa sevinirim ben devlet hastanesinden rapor aldım oran %58ama süreli yani bir yıllık şimdi sibis üzerinden sorguladığımda ise %43sürekli yazıyor ben bu rapora göre emekli olabilirmiyim yada engelli vergi indiriminden araç alabilirmiyim tşkr.

Egerki rapor suresi bitmeden emeklilik başvurusu yaparsan kesin emekli olursun.

Vergi indirimin süresiz ise ve diger şartları nda (prim ve ssk süre) uygunsa hemen emekli olursun bence. Benimde raporum süreli ben emekli olldum.

Sürekli vergi indiriminizle emekli olabilirsiniz.
Özrünüz ortopedik değilse oranınız ÖTV'siz araç alamazsınız.
Özrünüz ortopedik ise raporda "H Sınıfı Ehliyet Alabilir,XXX Araç Kullanabilir" diye ibare olması lazım.

Vergi indirimi ve emeklilik

Merhaba arkadaşlar

ben 2015 yılının şubat ayında iş kazası yaptım ve takip eden aylarda %59 geçici yani bir yıllık rapor verdiler maliye bu oranı %43 e çekmiş ve süreli raporu sürekliye çevirmiş

şimdi ise rapor sürem dolduğu için tekrar aldım fakat şimdide hastane %35 lik bir ortapedik rapor verdi sorum şu ben bu raporla araç alabilir ve emekli olabilir miyim yada maliyenin ilk yazdığı oran hala geçerlimi.

teşekür ederim

cllçll

Eyvah!
SGK sürekli vergi indirimi ile emekli olunsa dahi sonradan düşük oranlı rapor alınırsa kontrol muayenesine çağırıyor. Bunun zamanı veya kesinliği net değili ama önemli bir risktir.

Araç alımında ise oranın bir önemi yok. Raporda hareket kısıtlılığına dair değerlendirme ve özel donanımlı araç ibaresi olması yeterlidir.

Üst Alt