Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporum var. İlerde rapor oranı düşerse iş durumum ne olur?

hakan263

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim engelim bipolar bozukluk ve raporlar süreli veriliyor bir yıllık genelde .acaba çalışma hayatında her sene rapor yenileyecek miyim ve de emekli olurken tekrar rapor mu istiyecekler benden diyelim ben 20 25 sene çalıştım ve sonunda bir doktor sonunda çıktı dedi ki senin engel oranın yüzde kırktan 20 ye 30 a düştü ne olucak ben emekli olamıyacak mıyım?yardımcı olursanız çok makbule geçer

süreli rapor da vergi indirimi sürelidir sürekli rapor getirip güncellemeniz gerek. Emeklilikte de sistem böyledir. Yaşlılık emekliliği hariç.

oran düşerse zaten normale dönersiniz.

oran düşerse normal memur gibi çalışmaya devam mı ederim yoksa işten mi çıkarılırım iyice netleşsin diye soruyorum teşekkürler

Emeklilik kriteri memur, işçi, 2008 öncesi, sonrası farklı farklı farklı olmasına rağmen emeklilik için alacağınız rapor %40 ı bulmadığında erken emekli de olamayacaksınız doğal olarak. Hatta süreli raporla emekli olur da kontrol muayenesinde yeterli oranı koruyamadığınızda emekliliğiniz iptal edilir.

emekliliik deil sorum böyle bir durumda normal çalışma hayatı yarıda kalır mı onu merak ediyorum

hakan263

memursan asaletın tastık olduysa normal olarak devam edersın engelli olanaklarından yararlanamzsın . 2013 den sonra aldıysan raporunu hemen vergı ındırımıne başvur vergi indirimini %40 ustunde alırsan ıstersen 50 sene gecsın emekli olursun arkadasım

Memur ya da işçi olun siz girerken güncel engelli raporuyla girmişsiniz, sonradan oranın düşmesi işten çıkarılmaya sebep değildir.

@c.dogdu
Memurun emekliliği vergi indirimi ile olmaz.

Ufukalp

son bir sorum daha olacak arkadaşlar yardımcı olur musunuz normal memurlar 60 65 yaşını doldurmak zorunda emekli olmak için engelli olduğum için bir kolaylık var mı belli bir seneyi doldurmak yeterli oluyor mu emeklilik için yoksa yine 60 lı yaşları beklemek mi gerekiyor çok sağolun

Engelli erken emekliliğinde yaş sınırı yoktur.

[FONT=sans-serif]GEÇİCİ MADDE 4- (Değişik: 17/4/2008-5754/68 md.)[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, [/FONT]
[FONT=sans-serif]çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu [/FONT][FONT=sans-serif]raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 [/FONT][FONT=sans-serif]üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi [/FONT][FONT=sans-serif]bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı [/FONT][FONT=sans-serif]bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca [/FONT][FONT=sans-serif]usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma [/FONT][FONT=sans-serif]gücündeki kayıp oranının; [/FONT]
[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760, [/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, [/FONT]
[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır. [/FONT]

memurun nasıl oluyor engelli olarak emeklılıgı vergı ındırımı almadan nasıl olcak

Engelli emekliliğim iptal edildi diyelim..memuriyete geri de dönemiyorum..ben 24 yıl çalıştım.bayan memurlar 20 yılda emeklilik haklarını kazanıyor.20 yıldan sonra isterlerse hakları saklı tutulmak üzere memuriyetten ayrılıp yaş sınırı dolduğu zaman emekli maaşı ve ikramiyesini alabiliyor..normal emeklilik yaşım (49)geldiğinde normal emeklilik haklarımdan yararlanabiliyormuyum..bilen var mı acaba .

hayatı akışına bırak kardeşim 20 30 seneye kim öle kim kala herşey gönlünce olsun

Painter merhaba. Rastgele deminki sorunuzu gördüm. Allah korusun oran düşüp emeklilik iptal olduğunda bağlı olduğunuz 49 yaşınızı doldurduğunuzda 20 yılı aşkın hizmetiniz olduğu için yeni başvurunuzla tekrardan emekli maaşınız bağlanacaktır. Veya en az 3,5 yıl ssk'lı olarak çalışıp, tekrar emeklilik için başvurursanız bu durumda ssk emeklisi olarak daha düşük bir emekli maaşı bağlanacaktır.(1300 tl civarı) Ancak bu 3,5 yılı tavan veya tavana yakından ödettirirseniz o durumda bağlanacak ssk maaşı bu aralar bağlanması muhtemel emekli sandığı maaşından da yüksek bir emekli maaşı olacaktır . Ancak böyle bir durumda 49 yaşınıza geldiğinizde emekli sandığı emeklisi olma şansınız kalmayacaktır.

Üst Alt