Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporum varken Sürekli vergi indirimi verildi..?

dadaylı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir sorum var yardımcı olurmusunuz

Benim kasım 2014 tarihli %40. 2yil sureli raporum var epilepsi hastasıyım
ama bana ankaradan suresiz vergi indirimi onaylandi
%40 olarak raporun uzerinde herhangi bir sure veya tarih yazmiyor

şimdi ben 2016 kasımda tekrar heyetten raporu yeniletecekmiyim yada suresiz mi yaptiracagim vergi indirimi hakkım sonlanirmi.

dadaylı

Vergi indiriminiz süresiz ise,tekrar rapor almanıza gerek yoktur.
Ömür boyu geçerlidir.

Teşekkürederim engelli kimlik kartim da 2 yillik onun icin ne yapmam lazim

dadaylı
Süresiz faydalanacağınız hak sadece vergi indirimidir.
2 yıl süreli raporla elde ettiğiniz süreli tüm hak ve avantajların devamı için raporu yenilemeniz gerekmektedir.

Tamam teşekkür ederim o zaman ben kasım ayında engelli kimlik kartı yenileme diye tekrar hastaneye basvuracagim ama aldığım raporu ankara ya gondermeyecegim demi birde 3000 gun ssk pirimim var ben erken emekli olurmuyum olursam nasil bir yol izleyecegim biryerlere tekrar basvuru dilekce vs yapacakmiyim

dadaylı
Evet alacağınız raporu ne vergi dairesine ne Ankara'ya falan göndermeyeceksiniz, sadece süreli olarak faydalandığınız hakların devamı için kullanacaksınız.
Emeklilik konusuna gelince:
Aşağıdaki bilgileri de verirseniz daha net yardımcı olabiliriz.
Doğum tarihi
Sigorta başlangıç tarihi
Şu anda çalışıyor musunuz?
Hizmet statünüz (4A, 4B, 4C)

01/01/1984 dogumluyum 08/09/2000 sigorta ilk giris tarihim şuan ozel sektörde 4a engelli personel olarak çalışıyorum vergi indirimi aliyorum

dadaylı
19 yıl 4240 güne tabisiniz.
Ancak bu 19 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz tarihten itibaren başlar.
Vergi indiriminiz olduğuna göre zamanı gelince sgk ya tahsis başvurusu yapmaktan başka yapacağınız bir şey yok.

Üst Alt