Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporum yenilenmezse ulaşım kartım iptal olur mu?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

2 yıl kontrol muayenesi sonucu emekli oldum,

Ankara belediyeden engelli kartı aldım tabiiki rapora göre 2 yıllık verildi oda. 2 yıl sonunda kontole gideceğim ve aldığım raporu bana vermeyecekler kuvvetle ihtimal. Ben belediyeye tekrar engelli karı başvurusu için bu durumda evrağı alamadığım için gösteremeceğim ve engelli kartı alamayacağım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor.

2 sene sonra cıkan yeni raporun bir kopyasının size verilmeyeceğini nereden çıkardınız?

İster kurum sevkiyle olsun isterse doğrudan doğruya ilgilisinin müracaatıyla olsun sağlık kuruluşu düzenlediği raporun en az bir suretini mutlaka ilgilisine vermek zorundadır. Çünkü raporda faydalanılması muhtemel tüm haklar yer almaktadır ve ilgilisinin durumuna göre faydalanması gereken tüm haklar için birer suret tasdik edilip kendisine verilmesi gerekmektedir.

Sağlık kurulu raporunun onaylanıp verilmesi işlemleri Raporlar kurum müracaatında üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır. Engelli sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir. Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır.

Kaynak ==> https://www.engelolma.net/saglik-raporu/engelli-saglik-kurulu-raporu-nasil-alinir-h3.html

rexart

kontrol muayenesinde rapor direk sgk ya gönderiliyor diye bir yazı okuduğum için yazdım. Eğer öyle ise raporu biz göremiyoruz

Üst Alt