Arkadaşlar Merhaba,
Bülent abi Merhaba,
Bu olaya bir durumum var yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
2003 te işe girmek süresiz %40 rapor aldım 2007 de yılında özel bir kuruma işe girdim.
2017 yılında vergi dairesine başvurup %44 2 yıl süreli rapor ama süresiz vergi indirimi aldım.
Vergi indirimden hala yararlanıyorum. 5400 gün 17 sene 3.derece
İşyeri diyorki 2017 yılında aldığın 2 yıl süreli rapor 2003 deki raporunu ezdiği için yeniden rapor almak zorundasın yoksa seni engelli statüsünden çıkartırız diyor. (Muhtemelen bu teşvik yüzünden raporu yenile diyor)
Soru 1: engelli statüsünden çıkartılırsam vergi indirimim devam eder mi?
Soru 2- erken emeklilik hakkımı kaybedermiyim?
Soru 3- bu şartlarda 20 yılı doldurunca mevcut vergi indirimi ile SGK ya emeklilik için başvuru yapabilirmiyim? Yeniden engelli raporu istenir mi ?
Soru 4- hastaneye genel amaçlar için başvuru yapsam (işe giriş,ulaşım,sosyal haklar) bir sorun olur mu ?
Bülent abi de cevaplarsa çok sevinirim. Saygılar
Bülent abi Merhaba,
Bu olaya bir durumum var yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
2003 te işe girmek süresiz %40 rapor aldım 2007 de yılında özel bir kuruma işe girdim.
2017 yılında vergi dairesine başvurup %44 2 yıl süreli rapor ama süresiz vergi indirimi aldım.
Vergi indirimden hala yararlanıyorum. 5400 gün 17 sene 3.derece
İşyeri diyorki 2017 yılında aldığın 2 yıl süreli rapor 2003 deki raporunu ezdiği için yeniden rapor almak zorundasın yoksa seni engelli statüsünden çıkartırız diyor. (Muhtemelen bu teşvik yüzünden raporu yenile diyor)
Soru 1: engelli statüsünden çıkartılırsam vergi indirimim devam eder mi?
Soru 2- erken emeklilik hakkımı kaybedermiyim?
Soru 3- bu şartlarda 20 yılı doldurunca mevcut vergi indirimi ile SGK ya emeklilik için başvuru yapabilirmiyim? Yeniden engelli raporu istenir mi ?
Soru 4- hastaneye genel amaçlar için başvuru yapsam (işe giriş,ulaşım,sosyal haklar) bir sorun olur mu ?
Bülent abi de cevaplarsa çok sevinirim. Saygılar