Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporumun oranını düşürdüler, emekliliğim iptal oldu. Ne yapabilirim?

Bülent Köse

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bundan iki yıl önce, uyku apnesi (hafif), diyabet ve hipertansiyon rahatsızlıklarım nedeniyle engellilik raporu aldım..
Bu rakamlar nöroloji için %35 ve dahiliye için %35'ti..
Toplamda Yüzde 57 oranıyla emekli oldum..

Sürekli yazıyordu ancak 2 yıl kontrol verildi..

Geçtiğimiz ay hastaneye yeniletmek için gittiğimde, Uyku apnesi hastalığımın Yüzde 35 olan oranının yüzde 5'e düştüğünü gördüm..
yani Nöroloji'den yüzde 5 ve Dahiliyeden de yüzde 28'lik oranla; toplamda %32 engelli raporu aldım ve yüzde 40'ın altında kaldığım için bu durumda artık maaş alamayacağım ve emekliliğim de kesintiye uğramış oldu..

Sizce;
Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?

İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edebileceğim söylendi ama önce sizlerin görüşlerini almak istiyorum..

Yüzde 35'le beni emekli eden sistem yüzde 5'le sistem dışı bıraktı..

Bu durumda olan kişilere ne önerirsiniz..

Teşekkür ederim,

Bülent bey öncelikle geçmiş olsun ahi oranınız nedir ahi: 31 üstü 35 oran veriliyor siz tekrar testemi girdiniz de ahi oranınız düştü eğer ahi 31 veya üstü ise 35 vermeleri gerekiyordu eğer öyleyse il sağlık müdürlüğü ne itirazınızı yapın

@Bülent Köse
Merhaba, öncelikle cok gecmis olsun, uyku apnesi raporu uzerinden 5 sene gecmeden yenisi istenmez, sizin gecmismiydi?

Uyku apnesi, tıbbi literature gore kendiliginden iyilesebilen hastalik kategorisinde degil. Sizde neye gore puan dusurduler?

Baska bir polisomnografi laboratuvarında bir test daha yaptirarak dusuk cikan test sonucunun saglamasini yaptirabilirsiniz.

Puaninizin dusmemesi gerekirdi. Bir yanlislik oldugunu dusunuyorum.
Lutfen gelismelerden haberdar edin bizleride.

Merhaba,
Tekrar teste girmedim..
2 yıl önceki veriler üzerinden yeniden rapor verdiler..
Bendeki uyku apnesinin tanımı "hafif" olarak geçiyor..
Ancak 2 yıl önce bu hafif olan rahatsızlığım için %35 oran verilmişti..
Şimdi devlet oranları düşürmüş ve hafif olan uyku apnesi rahatsızlığının oranını %5 yapmış..

İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz ettim, beni başka bir hastaneye yönlendirdiler..
Ama bunun hiçbir anlamı yok çünkü hastalığımı zaten ilk hastane de "hafif" olarak belirtiyor, burası da yeni bir test yapsa bile vereceği oran aynı, yanı "hafif"..
Sadece bu rahatsızlığıma daha önce verdikleri oranı artık vermiyorlar..

Ben bir işyerinde çalışıyordum, emekli olma şartlarını taşıdığım için emekliliğe başvurdum..
Şimdi ben devlete güvenip emekli oldum, onlar diyor ki hastalığının oranını düşürdük..

Yeniden iş mi arayacağım ben..

Oranların düştüğü bu yönetmelik hakkında fikri olan var mı?
Bu uygulama, daha önce rapor alıp da süreyi uzatmak isteyenleri kapsamaması lazım..
Ben emekliliğe yeni başvuru yapmıyorum ki..

Çok yeri aradım, hiçbir kurumdan doğru dürüst bir açıklama alamadım..
Nereye başvuracağımı bilmiyorum..
Eğer bana yol gösterecek bir arkadaşım varsa lütfen beni 05323062680'den arayabilir mi..
Teşekkür ederim..
Bülent K.

Bülent Köse

il sağlık müdürlüğü'ne itiraz edip yeni rapor almadan yeniden emekliliğe devam etmek mümkün değil maalesef.

Üst Alt