Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli sağlık raporu mu sürekli vergi indirimi yazısı mı geçerlidir?

omurilique

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
uzun süredir sizleri takip ediyorum ama üye olup yazmak bugüne nasipmiş.

Ben dört yıldır kanser hastasıyım. Haziran ayında kişisel başvuruyla %55 ( %40 onkoloji + % 25 psikoloji) 1 yıl süreli sağlık kurulu raporuyla vergi indirimine başvurdum.%45 olarak 3. dereceyle maliyeden sürekli ibareli yazım geldi. Özel emekli sandığım bu yazıyla beni emekli edeceklerini bildirdiler ve ay sonu itibarıyla emekli oluyorum. Buraya kadar herşey süper.

Fakat aklıma takılan ve size danışmak istediğim konu : sağlık raporumda psikoloji 1 yıl sonra kontrol yazıyor ama vergi indirimim sürekli ibareyle geldi..Ben hangisini baz almalıyım?

Forumda okuduğum kadarıyla onkoloji kısmı sabit kalmak kaydıyla psikolojiye kontrol yaptırıp bunu yine maliyeye mi göndereceğim yoksa vergi indirimim sürekli olduğu için herhangi birşey yapmasam emeklilik haklarımı kaybeder miyim?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Rahat rahat emekliliğin keyfini çıkar sürekli vergi indirimine karar vermişler hiç bir sorun çıkmaz allah kısmet ederse 1 hafta oldu 3.kez kontrol rapor gönderiyorum vergi indirimi için emeklilik şartlarım 30/11/2011 de doluyor ancak sonuçlanır o zamana kadar bakalım bir daha kontrol isteyeceklermi isterlerse mahkemeye vereceyim raporum sürekli %60 % 25 olan rahatsızlığım bir yıl sonra kontrol isteniyor

Şu durumda 1 yıl sonraki kontrolümde çıkan sonucu maliyeye göndermeme gerek yok mu?

benden sana nasihat bir daha senden tahminimce kimse rapor istemeyecek sende sesini çıkarma sana ankara kıyak yapmış sende emeklilikte keyfini çıkar

omurilique;

ankaradan sana olumlu cevap geldikten sonra senin yapacağın kesinlikle sağı solu karıştırmadan sadece zamanında emekliliğine başvurmak.

Verdiğiniz bilgiler ışığında 1 kasım 2011 itibarıyla emekliliğimin tadını çıkarmaya başlayabilirim şu halde.:) Herkesin tez zamanda tüm dileklerinin kabul olmasını diliyorum. Sağolun, varolun.

Üst Alt