Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli-Süresiz raporla ilgili bir kaç sorum var..?

hasaner

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
göz ve psikiyatriden %40 üzeri rapor alma ihtimalim çok yüksek buna dayanarak diyelimki raporumu aldım; ben o andan itibaren engelli ilanlarına başvuru yapabiliyor muyum? bide ayrıca diyelimki hastane %40 üzeri verdi ama Ankaraya vergi indirimi için gönderildiğinde oranı düşürdü o zaman engelli statüsünde olmuyor muyum? yani raporum iptal edilmiş mi oluyor yoksa sadece engelli statüsünde çalışabiliyor fakat vergi indirimi alamıyor muyum?

Ayrıca rapor süreli olduğu zaman kaç yıl aynı raporu alır isek o rapor sürekli hale gelir? yada böyle bişey varmıdır? bir kaç yıl süreli rapor daha sonra sürekli hale çevrilir mi?

son bir sorumda eğer süreli bir rapor ile ÖMSS ye girer ve atanır isek raporun süresi bittiğinde işten çıkarılma gibi birşey varmı?

Biraz aydınlatabilirseniz sevinirim..

1: Özürlü statüsünde işe girebilirsiniz..
2: Vergi indirimi başvurunuzda rapor oranınız düşerse sadece erken emeklilik hakkınızı yani vergi indirimi elde edememiş olursunuz, hastanenin verdiği raporu kullanmaya devam edebilirsiniz.. Hastanenin verdiği rapor iptal olmaz..
3: Evet, sadece engelli statüsünde çalışır, ama vergi indirimi alamamış olursunuz..
4: Tam bilmiyorum.. Ama heralde "tedavi ile işlevselliği düzelmeyen" tanısı konulursa sürekliye döneşebilir raporunuz..
5: Süreli raporunuzla ÖMSS'ye atanırsanız, raporun süresi dolsada işten çıkaramazlar sizi..

1 süreli rapor ile özürlü kadrosuna işe girilirmi. girilirse 1 yıl sonra rapor yenilemek zorundamıyız

Hastaneler birkaç yıldır çok ağır olmadıkça (psikoz , şizofren...) psikiyatri raporlarına süresiz vermiyor , mutlaka süreyle sınırlıyor. Ama tedavi devam ettiği müdettçe tekrar heyete giriyorsunuz ve sorun olmuyor , tedavide ki hastalıkta mutlaka % 40 ın altında olmuyor.

2001 yılında süreklidir ibreli rapor aldım.Şimdi ÖMMS'de olurda atanırsan benden yeni tarihli rapor isterlermi.

arkadaşlar bende psikiyatri raporu almak için heyet günümü bekliyorum,bu raporu aldığımda sanırım süreli olacak,2014 EMSS den sonra tercih aşamasında iş aramayı düşünüyorum.Özel sektörde Psikiyatri raporum karşıma engel olarak çıkmaz mı?

Üst Alt