Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli ve sınıflanamayan ifadeli rapor ile EKPSS'ye girmek sorun oluşturur mu?

stemivera

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
6
Değerli dostlar merhaba, bugün sağlık kurulu raporum çıktı %44 (Polistemia vera %30 ve hipertansiyon klas 2 den %20) fakat anlayamadığım bir hususta sizlere danışmak istedim.

1- Ekte belirttiğim raporumda Kişinin engel grubu : Süreğen(Kronik) ve Sınıflanamayan yazıyor fakat rapor geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirtiyor. Raporun süresiz olması gerekmiyor mu ?

2- Ekpss öğretmenlik başvurusu için aldım raporumu. Raporda "sınıflanamayan" olarak belirtiyor engel durumumu. Ekpss başvururken hangi engel alanından girmem gerekiyor?

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

stemivera,
Kardeşim raporunda belirtilen süreğen değerlendirmesi kulak sorununun süreğen yani kalıcı olduğunu,bir altta ise konuşma bozukluğununda sınıf'landırılamayan bir hastalık olduğunu belirtiyor.
Sözünü ettiğimiz açıklamalar hastalıklarının durumu ile ilgili bir konu.
Bu belirtilen durumlar için raporun sürekli olduğu anlamına gelmez.
Geçmiş olsun

Mehmet005

Sanırım yanlış anlaşıldım.

Polistemia vera günümüzde tedavisi olmayan hematolojik bir rahatsızlıktır.

Tansiyondan dolayımı süreli verdiler acaba ?

bu raporun tamamı görünmüyor , ama polistemia vera ve hipertansiyona süresiz rapor verilir. bu rapora 30 gün içinde itiraz etmeniz gerekirdi.

@feromon

Rapor geçerlilik süresi 20.10.2025 de doluyor. Raporu yenilerken dikkat ederim.

Raporda bu ifade geçiyor;

HEMATOLOJI
polisitemi vera tanısıyla takipli JAK2V617F pozitif olan hasta hematoloji polikliniği takip
edilmektedir. hematolojik hastanın özür oranı kml ve miyelofibroz dışında kalan MPH
Hemostatik bir sorun yaşanmamıştır. Özür oranı: %30

KARDIYOLOJI
HİPERTANSİYON KLAS 2 %20

Üst Alt